SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Optimera dina inköp

Öka lönsamheten med konkursauktioner
Konkursauktioner har länge varit en undervärderad resurs inom industrin. Men om du vet hur du ska göra kan du dra nytta av oslagbara priser på högkvalitativa produkter och tillgångar. I den här artikeln berättar vi varför konkursauktioner är en skattkista för industriella inköpare, hur du deltar effektivt och hur du undviker potentiella risker, för att maximera din avkastning.

Varför konkursauktioner är en outnyttjad skattkista för industriella inköpare


Konkursauktioner erbjuder en sällsynt chans att göra strategiska inköp som kan ha en betydande inverkan på företagets lönsamhet. Kanske störst på konkursauktioner är potentialen att förvärva högkvalitativa maskiner, råmaterial eller andra industriella tillgångar till en bråkdel av marknadspriset. Denna aspekt gör konkursauktioner till en outnyttjad resurs för industriella inköpare.

Men det är inte bara priset som gör auktionerna attraktiva. Många gånger kommer produkterna från välrenommerade företag, vilket innebär att du inte kompromissar med kvaliteten. Det skapar en unik möjlighet att förvärva premiumprodukter till ett lågt pris.

Inköpare kan också dra nytta av det breda utbudet av varor som ofta finns tillgängligt. Allt från produktionsutrustning till kontorsmaterial kan finnas på konkursauktion, vilket ger dig en chans att tillgodose en rad olika behov inom företaget på en och samma gång.

Så fungerar konkursauktioner: En guide för effektivt inköp


Att delta i en konkursauktion behöver inte vara komplicerat, men det kräver en viss förberedelse och strategi. För det första bör du identifiera vilka auktioner som är relevanta för ditt företag.

När du har hittat en auktion som intresserar dig, är nästa steg att göra en noggrann granskning av de varor som erbjuds. Det kan inkludera allt från att läsa produktbeskrivningar till att, om möjligt, fysiskt inspektera varorna innan auktionen.

Efter detta kommer själva budgivningen. Här är det viktigt att ha en tydlig budget i åtanke och att inte låta sig dras med i hetluften. Sätt en övre gräns för hur mycket du är villig att betala och håll dig till den.

Tänk också på att om du vinner budgivningen, så kommer du att behöva ordna med transport av varorna.

Så undviker du fallgropar och maximerar ROI


Trots de många fördelarna med konkursauktioner finns det också risker som du bör vara medveten om för att maximera din avkastning på investeringen (ROI). En vanlig fallgrop är bristen på garantier eller returrätt. Det du köper på en konkursauktion säljs oftast "som det är", vilket innebär att du bär hela risken för eventuella defekter eller brister.

För att minimera denna risk är det viktigt att du gör din hemläxa. Om möjligt, besök platsen för en fysisk inspektion av varorna. Ta med en expert på området om du inte är säker på vad du ska leta efter. Om det inte är praktiskt att besöka auktionen personligen, försök att få så mycket information som möjligt genom bilder, dokument och frågor till arrangören av auktionen.

En annan faktor att beakta är de dolda kostnaderna, som frakt och hantering, skatt, eller omvandling och anpassning av utrustning för att passa dina specifika behov. Dessa kostnader kan snabbt äta upp eventuella besparingar du gjort i inköpspriset.

Kontaktinformation
Postadress
Linta Gårdsväg 5a
16874 Bromma
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559246-0421
Grundat: 2020
Anställda: 10
Budi är en digital auktionsplattform som ger företag och privatpersoner möjlighet att på ett smidigt och tryggt sätt köpa och sälja alla tänkbara produkter, däribland tunga fordon, maskiner, inventarier och IT-produkter. Detta i en transparent process till rättvist marknadspris. Varje månad förmedlar vi tusentals objekt som i sin tur är värderade av värderingsmän förordnade av Sveriges Handelskamrar. På Budi tror vi på cirkulär ekonomi och tillsammans med våra köpare och säljare vill vi främja återbruk och bidra till ett mer hållbart samhälle. Att förlänga en produkts livslängd är en vinst för alla parter. Budi har både lager och huvudkontor i Bromma, Stockholm men har också flera fristående mäklare runt om i hela Sverige.

Kontakter

Johannes Winberg
Försäljningschef
0705909091
Kundsupport
08206555

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när