SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stirep AB blir en del av Midroc Mechanical

Som ett led i den strategiska utvecklingen som Midroc-koncernen genomfört under året med att utveckla industriverksamheterna kommer nu Stirep AB, att bli en del av Midroc Mechanical AB.
Midroc Mechanical AB bildades vid årsskiftet 2018–2019 och växte fram genom en sammanslagning av verksamheter som tidigare varit delar av andra Midroc-bolag, för att särskilja och utveckla verksamheten. Stirep har sedan 2008 ingått i Midroc-koncernen, men under eget varumärke.

- Vi ser stora möjligheter med att nu kunna möta kundernas behov på ett bättre sätt, med ett samlat erbjudande. Med våra kompetenta medarbetare och egna verkstäder har vi goda förutsättningar för att tillsammans med våra kunder utveckla lösningar för att bidra till en mer hållbar utveckling, säger Peter Flyckt, VD Midroc Mechanical.

Sammanslagningen innebär att Midroc nu blir ett mer heltäckande varumärke inom mekaniska tjänster, däribland kvalificerad svetskompetens, även i Stockholmsområdet.

- Vi strävar efter att göra positiv skillnad som samhälls- och industriutvecklare, då är det vårt ansvar att hela tiden ställa oss frågan hur vi bäst kan bidra till våra kunders verksamheter. Genom att vi tydliggöra våra erbjudanden hoppas vi att Midroc Mechanical blir kundernas förstahandsval, även i Stockholmsområdet, avslutar Peter.

Vill du veta mer?

Kontakta Peter Flyckt, VD Midroc Mechanical
peter.flyckt@midroc.se

Midroc Europe utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2018 omsatte vi 8,1 miljarder kronor och sysselsatte 4000 medarbetare.
Kontaktinformation

Nordic Mechanical Solutions AB

Postadress
Teknik­vägen 3
44495 Ödsmål
Region
Stenungsund
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
559187-4697
Grundat: 2018
Anställda: Ej angivet
Midroc Mechanical

Vi på Midroc Mechanical erbjuder kvalificerade tjänster inom rör- och mekaniska projekt samt underhåll på den nordiska marknaden. Vi tar sikte och lägger fokus på att leverera kvalificerade tjänster inom rör-och mekaniska projekt och underhåll.



Midroc Mechanical växte fram genom en sammanslagning av verksamheter som tidigare varit verksamma i andra Midroc-bolag. Som tillexempel Rodoverken Underhåll och Metalock Contracting. Syftet är att samla verksamheter inom Midroc som jobbar med tjänster inom mekaniskt underhåll, service och mekaniska projekt.

Vi har möjlighet att planera och genomföra underhållsstopp utifrån högsta möjliga säkerhetsnivå.

Vi finns på den nordiska marknaden men vi har möjlighet att ta oss an projekt även utanför Norden. Vi arbetar främst med och lägger störst fokus på process och petrokemi, dvs den industriella kemin som arbetar med raffineringen av petroleum och naturgas, vi arbetar engagerat inom stålindustrin och känner stor passion för förnyelsebar energi i form av vatten- och kraftverk.

Midroc Mechanical kan hjälpa er med mycket, till exempel:

Komplext mekaniskt montage av tung utrustning med specialanpassade verktyg så som pressar, kranbanor och ugnar.
Avancerade svetsarbeten i svåra material som kräver så väl WPSer som specialkompetens
Stor och tunga lyft av tex traversbalkar, ugnar med mera samt bultsträckning inom petrokemisk industri
Storstopp och revisioner inom process- och energiintensiv industri
Möjlighet att genom egna verkstäder snabbt kunna serva kunder vid akuta reparationer .

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 3834-1:2005 – ISO 9001:2015 – SS-EN 1090-1

Kontakter

Richard Olsson
070-339 24 01
Ann-Britt Trogen
0708666048

Filmer

Midroc hos Preem, Lysekil

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när