SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Wallbox lanserar Pulsar Max i Sverige

En framtidssäker elbilsladdare
Utöver smidig integration och hantering av laddning från förnybara strömkällor nu uppdaterats med bl.a. ultrasnabb processor och en förnyad robusthet.

Wallbox, en global ledare inom laddnings- och energihanteringslösningar för elfordon, lanserar nu Pulsar Max i Sverige. Pulsar Max är utformad för att göra vardagsladdning av elfordon både snabbare och enklare genom en rad nya produktförbättringar, som en ultra-snabb processor designad speciellt för EV-laddare och en förnyad robusthet med betydligt högre skyddsklassningar, IK10 och IP55, tillsammans med en reptålig, matt yta.

Pulsar Max har upp till 22kW laddningseffekt och är designad för att leverera högsta laddningshastighet för hemmet samtidigt som den introducerar nya tekniska funktioner som man kan förväntas sig av en smarta-hemmet produkt. Laddaren är mycket kompakt men samtidigt fullmatad med smarta funktioner, inklusive PowerBoost som justerar laddningshastigheten efter strömmen som används hemma, vilket besparar husägare från att behöva uppgradera sitt nätverk för att undvika strömavbrott.

Pulsar Max kommer med Wallbox energihanteringsprogramvara MyWallbox med den egenutvecklade Eco-Smart-tekniken, som är designad för att låta användare ladda sin elbil med solenergi. Med Eco-Smart kan användare välja att ladda sina elbilar helt och hållet genom solenergi från sin solcellsinstallation, eller en blandning av egenproducerad överskottsel och el från nätet för att maximera kostnads- och energibesparingar. Användare kan även minska kostnader och miljöpåverkan genom att schemalägga laddningssessioner via myWallbox-appen.

"Vi är glada över att kunna presentera Pulsar Max på den svenska marknaden. Denna hållbara och kompakta laddare är designad för att leverera högsta möjliga laddningshastighet, med ökad flexibilitet. Nästa generation Pulsar framtidssäkrar elbilsladdningsmarknaden med både smartare och snabbare teknik. Tack vare integreringen med Eco-Smart ges användare full kontroll och översyn av energianvändning och elkostnader, samt miljöpåverkan, från en och samma applikation”, säger Robin Palmgren, Country Manager i Sverige på Wallbox.

Pulsar Max finns nu tillgänglig för svenska kunder och säljs via ledande återförsäljare till ett rekommenderat pris på 7,340 SEK.

Specifikationer:
• Upp till 22kW laddningseffekt (justerbar från 6A till 32A)
• Vikt: 1,3 kg (utan kabel)
• WiFi och Bluetooth
• Kompatibel med alla Wallbox energihanteringslösningar
• Kompatibel med alla typer av elfordon
• Halo Light Standby-funktion
• IP54/IK10 för installation inomhus och utomhus
• 5 m typ 1 eller typ 2 kabel (7 m valfritt)
• Integrerat PEN-felskydd
• Designad för att uppfylla de strängaste kraven på marknaden
• Tredjepartscerfifiering via Dekra, tillgänglig på Wallbox supportsida här

För mer information om Wallbox produkter, vänligen besök www.wallbox.se

För mer information och produkttester, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, Northern Link PR för Wallbox
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se

Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-05
Ciscos plattform för molnsäkerhet tar nya klivIFS lanserar nya industriella AI-funktionerAxkid svarar på dyster europeisk krockstatistikNeo4j tillkännager sam­arbete med SnowflakeRansomware fortsätter orsaka oreda
2024-06-04
ISCAR utökar ett redan stort sortiment Rikstäckande service för centralsmörjning3D print växer kraftigtAmmann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirande
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag