SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Solpanelsgrossist expander­ar till E4 Park Rosersberg

Bolagens nya logistiknav strax norr om Stockholm
Verdion och Tritax EuroBox plc, europeiska specialister inom logistikfastigheter, har säkrat Aprilice, Skandinaviens ledande solcellsplattform, som hyresgäst i en del av E4 Park Rosersberg – bolagens nya logistiknav strax norr om Stockholm.

Aprilice är en av de ledande solcellgrossisterna och säljer solcellsprodukter till företagskunder i hela Norden. Bolaget kommer att flytta in i anläggningens 5 007 kvm stora DC2-byggnad den 1 mars 2024. Aprilice är regionens officiella distributör för DMEGC, LONGi, Electrolux, Hyundai, Jinko, Huawei, Sungrow, Growatt, Solaredge, Fronius, APsystems, K2, Weland, Mafi, Aerocompact & Esdec och hyresbeslutet utgör en del av bolagets bredare expansion över Sverige. Dess nya faciliteter inkluderar 4 034 kvm högkvalitativa och moderna lager, samt entresol-, kontors- och teknikutrymmen.

E4 Park Rosersberg innefattar totalt 31 435 kvm, med direktförbindelser till E4:an och ca 30 minuters bilfärd till centrala Stockholm, samt nära anslutning till en stor intermodal godsterminal, lokala transportförbindelser och bekvämligheterna i Rosersbergs centrum. Den toppmoderna anläggningen har kvalitetsnivå BREEM Very Good och har utformats med fokus på drift- och energieffektivitet, 12 meters fri inomhushöjd, 50 kN/kvm golvbärighet och tak förberedda för installation av solcellspaneler.

Tre övriga byggnader är mellan 8 500 och 9 300 kvm stora och redo för hyresgäster. Savills är ansvarig rådgivare för anläggningens uthyrning.

Fredrik Salman, Investment Manager på Verdion, säger: ”Det råder ingen tvekan om att Rosersberg under de senaste åren har stärkt sin ledande roll för last-mile leveranser. Tack vare områdets stora distributionsmöjligheter kommer det fortsätta att vara en av de bästa platserna för företag som verkar i Stockholmsregionen. Aprilices beslut att etablera sig här är ett bevis på dess attraktionskraft och lagermöjligheter.”

James Charlesworth, Director – Asset Management på Tritax EuroBox plc säger: ”Vi ser fram emot att redan i början av nästa år välkomna den första hyresgästen till vår nyligen färdigställda anläggning, samtidigt som vi fortsätter fokusera på att leverera och förvalta ESG-ledda, högkvalitativa anläggningar på strategiskt viktiga platser. Genom vår aktiva förvaltning, inklusive hållbarhetsinitiativ, kan vi tillföra ytterligare värde till platsen.”

Mer information om Rosersbergs logistikområde finns på www.e4rosersberg.se.

För mer information, vänligen kontakta:
Verdion – Sweden
Henrik Aare
Northern Link PR
+46 70 598 22 82
henrik@nlpr.se

Verdion – UK
Laura Torrance
Holistic
+44(0)7595 276254
laura@holisticgroup.co.uk

Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när