SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Xylem - ny partner

i Digital Futures Industrial & Societal Partnership-program
Digitalisering har potential att skapa ett mer resurseffektivt och hållbart samhälle. Med visionen att forma ett hållbart samhälle genom digital transformation välkomnar det tvärvetenskapliga forskningscentret Digital Futures nu Xylem som en ny partner.

Xylem är ett ledande vattenteknikföretag som har åtagit sig att "lösa vattenutmaningar" genom att skapa innovativa och smarta teknologilösningar för att möta världens behov av vatten, avloppsvatten och energi.

"Vi är stolta och glada över att välkomna Xylem som partner till Digital Futures. I en värld av ständigt växande utmaningar levererar Xylem innovativa vattentekniklösningar genom vattnets hela kretslopp”, säger Karl H Johansson, föreståndare för Digital Futures.

"Vatten är livsavgörande och på Xylem är vi fast beslutna att lösa världens mest kritiska vattenutmaningar. Vi transporterar, behandlar och testar vatten för att säkerställa dess kvalitet. Innovation och forskning är avgörande för vår framgång, och det är därför vi är stolta över att vara en del av ett ekosystem som Digital Futures”, säger Ulf Carlsson, Director Innovation & Predevelopment på Xylem Water Infrastructure.

"Xylems portfölj av produkter, lösningar och tjänster över vattnets livscykel är oöverträffad. Förutom att minimera energianvändning och sänka livscykelkostnader hjälper våra lösningar kunder över hela världen att nå sina hållbarhetsmål inom både vatten- och avloppsvattenapplikationer”, fortsätter Ulf Carlsson.

Samarbete med företag och offentlig sektor ger forskare ökad insikt i olika samhällsutmaningar och tillgång till data och testbäddar. På så sätt kan forskningen fokusera närmare på konkreta problem och bidra till ett mer hållbart samhälle.

Ekosystemet av intressenter kallas Industrial and Societal Partnership Programme (ISPP) och etablerades i april 2022, tillsammans med Stockholms stad, Region Stockholm, AstraZeneca, Ericsson, Saab, Scania and https://www.skanska.se/en-us/Skanska|.

Digital Futures etablerades 2020 gemensamt av Kungliga Tekniska högskolan (KTH), Stockholms universitet och RISE Research Institutes of Sweden. Över hundra projekt bedrivs inom centret för att bidra till att lösa frågor inom framtida energiförbrukning, klimatförändringar, sjukvård, transporter och ett inkluderande samhälle.

Tillsammans med aktörer inom offentlig och privat sektor tar forskare upp samhällsutmaningar med innovativa digitala lösningar, såsom framtidens kommunikations- och logistiksystem, platsoberoende sjukvård, klimatpositiv utveckling, digital infrastruktur och cybersäkerhet.

Johanna Gavefalk
PRESSKONTAKT- Chief Communications Officer, Digital Futures
jgav@kth.se
+46 70-090 74 56

Digital Futures
www.digitalfutures.kth.se

Jan Fredriksson
PRESSKONTAKT – Northern Link PR för Xylem Inc.
jan@nlpr.se
+46 70 716 00 68

Xylem
www.xylem.com
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-18
Rätt radplintar för tåg och järnvägsapplikationer
2023-09-15
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
2023-09-14
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin
2023-09-13
Racoon Miljöfilter AB Expanderar Mot Kanada EdmoLift blir nordisk och baltisk generalagentur Peter Claesson är ny försäljningschef Wallbox - officiell hållbarhetspartner Originell Scooby Doo-bil på auktion
2023-09-12
Volvo visar vägenHandhållen och automat­iserad 3D-laserskanner Företagskunder vill ha samma shoppingupplevelse Frekvensomriktare från Schneider Electric Ny VD till GJS verktyg