SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

QNAP lanserar AI-baserad bildsökning

Bildsökning med Qsirch 5.4.0 beta
Utöver nyckelordssökning fungerar nu intuitiva och naturliga språkpromptar vid bildsökning på NAS-enheter.

QNAP® Systems, Inc., en ledande innovatör inom lösningar för databehandling, nätverk och lagring, lanserar Qsirch 5.4.0 i betaversion. Den nya versionen för med sig den stora nyheten avancerad AI-baserad semantisk bildsökning och gör samtidigt förhandsgranskning av dokument lagrade på NAS-enheter bättre och enklare än tidigare.

Qsirch är en kraftfull sökmotor utvecklad för QNAP:s NAS-enheter och hjälper användare att snabbt hitta filer bland enorma datamängder. Utöver nyckelordssökning efter filer, bilder, videor, PDF-dokument och e-postmeddelanden, kan användare aktivera semantisk sökning för att hitta bilder med naturliga och intuitiva språkpromptar som sökfrågor.

”Semantisk sökning använder språkmodeller för att avgöra betydelsen av meningar och därigenom komma förbi begränsningarna med vanlig nyckelordssökning och avsevärt förbättra noggrannheten”, sade Amol Narkhede, produktchef på QNAP. ”QNAP är pionjärer gällande integrering av AI i filsökning på NAS-enheter för att öka användarnas effektivitet i sina dagliga filsökningar. Vi uppmanar alla QNAP-användare att delta i betatestet av Qsirch 5.4.0 och ge feedback som hjälper oss att fortsätta utveckla och förbättra QNAP:s lösningar för ökad användarvänlighet”.

De viktigaste nya funktionerna i Qsirch 5.4.0 beta:

• AI-driven semantisk sökning
Använd mer intuitiva semantiska sökfrågor (med stöd för 23 språk) för att begränsa sökresultaten och göra exakta bildsökningar. Användare har även möjlighet att utforska liknande bilder genom att söka bland bilderna i sökresultaten.

• Snabb förhandsgranskning
Efter slutförd sökning efter önskade dokument eller filer är det möjligt att snabbt visa innehållet i förhandsgranskningsfönstret, visa för nyckelorden relevanta stycken eller att förhandsgranska ett fåtal relevanta meningar relaterade till filämnet genom ett intuitivt användargränssnitt.

Systemkrav NAS
AI-baserad semantisk sökning stöds från och med version 5.4.0 beta av Qsirch. En 64
bitars x86-baserad NAS med minst 8 GB RAM och QTS 5.0.1 (eller senare) eller QuTS
hero h5.0.1 (eller senare) krävs. QNAP AI Core måste installeras genom App Center för
att använda alla funktioner i semantisk sökning.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Southco säkrar EVÖkad personlig hygien Svenska företag ökade försäljningen
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga