SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så maximerar du ditt sparande

SaveLend föreslår alternativt sparande
Höga räntor, orolig privatekonomi och volatil börs har gjort att allt fler svenskar valt att placera pengar på sparkonton det senaste året. Men med nya räntesänkningar att vänta är det hög tid att utforska andra sparmöjligheter för att optimera chanserna för en högre avkastning. Därför listar SaveLend nu fem anledningar till att du bör komplettera portföljen med sparalternativ utanför börsen.

Trots att hög inflation och växande utgifter varit utmanande för svenska hushåll har de höga räntenivåerna bidragit till ökad avkastning för de som haft pengar på sparkonton med ränta, vilket allt fler valt att ha det senaste året, enligt SCB. För att fortsatt få stabil avkastning med låg risk när den förväntade sänkningen av styrräntan närmar sig är det ett bra tillfälle att se över sitt sparande med långsiktiga sparformer utanför börsen.

– Med vårt nya fasträntekonto vill vi erbjuda ett tryggt långsiktigt alternativ utöver fonder och aktier som har högre ränta än vanliga sparkonton. Visst går det att överträffa vår avkastning på börsen, men utöver kunskap kräver det ofta både tur och timing. Därför ser vi detta som ett bra komplement till annat sparande. Hos oss får man en fast avkastning på sex procent, helt utan överraskningar, när man binder sitt sparande i minst ett år. En räntenivå som vi inte sett hos någon annan och en bra lösning för de som föredrar en förutsägbar sparform med lägre risk, säger Peter Balod, tillförordnad vd på SaveLend Group.

Fem snabba om varför du bör komplettera med alternativa sparformer:

1. Parera effekten av börssvängningar: Att inte ha alla ägg i samma korg är a och o när det kommer till investeringar. Att sprida riskerna utanför börsen är en viktig del i det. Där fungerar alternativa sparformer som en förlängning av sparportföljen och du slipper ligga sömnlös över aktier och fonder som svänger i värde.

2. Konkurrenskraftig avkastning: Alternativa sparformer erbjuder i flera fall högre avkastning än traditionella sparalternativ som till exempel sparkonton. Med SaveLend Fast får du en av marknadens högsta fasträntor på sex procent.

3. Det är enkelt: Att lyckas på börsen eller med andra sparformer kräver både en bred förståelse och kontinuerlig uppföljning. Men med fast avkastning och ränta-på-ränta effekt behövs ingen ansträngning för att se sparandet växa.

4. Tillgänglighet och användarvänlighet: Genom plattformar som SaveLend kan sparare enkelt få sparalternativ i tillgångsslag som tidigare endast varit tillgängliga för banker, företag samt större investerare. Det förbättrar möjligheten att skapa en diversifierad portfölj utan att behöva engagera sig direkt i hanteringen.

5. Inga överraskningar: I många fall kan det kännas tråkigt att veta exakt vad man får, men
att veta vad man kan förvänta sig av sitt sparande kan minska både stress och oro. Ett fasträntekonto ger en förutsägbarhet som många sparare uppskattar och är ett fint komplement till mindre förutsägbara sparformer.

För mer information, kontakta:
Peter Balod, tf vd på SaveLend Group
070 412 49 93
peter.balod@savelend.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Southco säkrar EVÖkad personlig hygien Svenska företag ökade försäljningen
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga