SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Algeco tar in två storaffärer

Säkrar beläggning, expanderar och anställer
Algeco fortsätter att skriva sin framgångssaga. Två jätteavtal på en vecka som motsvarar ordervärden för ett normalt helår och säkrar beläggningen flera år framåt.

Nu anställer företaget nya medarbetare samtidigt som verkstadsytan utökas med flera hundra kvadratmeter.

– Det visar att vi och våra produkter ligger i framkant, säger Thomas Hansson, säljare och projektledare på Algeco.

Det blir fullt ös på Algecos containersite i Göteborg de kommande åren. Ännu en gång visar företaget slagstyrka när de tar in en stor order från en industrikund. Summan på affären, som ska dellevereras fram till årsskiftet 2024/2025, uppgår till drygt 29 miljoner kronor och bakom beställningen står ett internationellt industriföretag. Så sent som för ett år sedan stod samma kund för Algecos största containeraffär någonsin.

– Det här är jättespännande. Det visar att vi och våra produkter ligger i framkant i branschen och är rätt i tiden, säger Thomas Hansson, som är ansvarig säljare i projektet.

Totalt rör det sig om 38 containrar med högteknologiskt innehåll, som alla kräver design och anpassning i Algecos verkstad i Torslanda. Slutligen kommer de att hamna på andra sidan Atlanten.

– Den första leveransen sker redan i vår. Sedan kommer projektet att överlappa med ordern från samma kund i fjol. En del av containrarna tillverkas i Polen, för att sedan skeppas hit och förädlas i vår verkstad.

I samma veva säkrade Thomas ytterligare en affär, till ett värde av elva miljoner kronor.
– Det var en riktigt bra vecka för företaget. Senast vi hade så här mycket att göra var i början av 2000-talet, säger han.

De stora affärerna för också med sig andra positiva delar i verksamheten. Det innebär dels mer verkstadsyta på siten i Göteborg, dels att företaget ska anställa ett flertal nya medarbetare.

– Det är roliga tider på Algeco. Jag ser fram emot att välkomna nya kollegor och att vi expanderar vår verkstadsdel. Jag är oerhört stolt över att vi har en sådan stor kapacitet på företaget, säger Nina Flood, Managing Director på Algeco Sverige.

Vilka kompetenser efterfrågar ni?

– Det är till såväl teknik- som verkstadssidan. I synnerhet handlar det om svetsare till verkstaden. Det är till oss man ska söka sig om man vill utvecklas på ett spännande företag med populära produkter som används inom en rad branscher, säger Nina.

För mer information, kontakta:
Kristian Grimsbo
+46702390472
kristian.grimsbo@algeco.com
Kontaktinformation
Postadress
Flygfälts­gatan 7
42337 Torslanda
Besöksadress
Ullevi­vägen 17
19740 Bro
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
559169-2255
Grundat: 1984
Anställda: 30
Välkommen till Algeco (fd Uniteam)

Vi säljer, hyr ut, utvecklar, producerar och marknadsför ledande kundunika container- och modullösningar till företag, myndigheter, organisationer och privatpersoner på den svenska marknaden.

Vi erbjuder:

Rådgivning
Konstruktion
Produktion
Logistik/transport (bil/tåg/båt/flyg)
Dokumentation
Finansiering
Uppföljning och service


Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Richard Brundin
Försäljningschef
+ 46 709 965 405
Anette Olofsson
+46 31 92 36 08
Emanuel Bäckstrand
08-22 99 90
Thomas Hansson
031-92 36 00
Mattias Karlsson
+46 79 585 74 80
Lars Polteg
+46 702 857 106
Jonas Wilander
031-797 55 93

Filmer

Untiteam - Containerleverantör till proffs

Untiteam - Containerleverantör till proffs
Uniteam bygger en modullokal

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när