SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tacton vidgar sin närvaro i Norden och DACH

inom Design Automation med nya partnern Scaninavian Digital
Partnerskapet göra det möjligt för fler design- och tillverkandeföretag att digitalisera och därmed optimera sina ingenjörs- och designprocesser med hjälpa av mjukvarustöd, utbildning och kompletta affärslösningar för tillverkning.

Tacton, leverantör av Configure, Price, Quote (CPQ) SaaS-plattform, design till försäljningsautomation med fokus på tillverkningsindustrin, tillkännagav idag sitt utökade partnerskap med Scandinavian Digital, ett affärskonsultföretag som hjälper ingenjörsföretag. Utöver sina affärstjänster kommer Scandinavian Digital nu att sälja och leverera Tactons designautomationslösningar i Norden och DACH-regionerna med stöd för datorstödda designsystem (CAD) (SolidWorks, Autodesk Inventor och PTC Creo) . Partnerskapet kommer att göra det möjligt för fler design- och tillverkningsföretag att digitalisera och på så sätt optimera sina ingenjörs- och designprocesser med hjälp av effektivt mjukvarustöd, utbildning och kompletta affärslösningar för tillverkning. Scandinavian Digital har redan levererat mer än 200 Design Automation-modeller till stora kunder i dessa regioner och har planer på att ytterligare utöka Tactons närvaro som officiell återförsäljare.

Ingenjörer idag är under stor press att snabbt och effketivt generera 2D- och 3D-CAD-ritningar i tid för specifika kundanpassade konstruktioner. De måste uppdatera eller skapa nya ritningar när behoven förändras, utan mjukvara stöd som Design Automation är bolagen helt beroende av sina anställda ingenjörsresurser. Med hjälp av Tacton Design Automation kan heltäckande underlag skapas av 2D-ritningar och 3D-modeller för kundanpassade- och skräddarsydda produkter automatiskt, vilket effektiviserar arbetet och ger mer tid för ingenjörer att fokusera på utvecklingsprojekt eller andra mer värdeskapande arbetsuppgifter. Genom att använda mjukvarustöd som Design Automation kan företag eliminera kostsamma designfel, minska ledtiden, förbättra produktkvaliteten och använda sina ingenjörsresurser för mer kvalificerade uppgifter istället för att lägga tid på administraiva uppgifer vid kundanpassningar.

"Vårt partnerskap med Scandinavian Digital kommer att möjliggöra att utöka vårt företags närvaro i våra nyckelregioner Norden och DACH och på så sätt erbjuda vår ledande Design Automation-mjukvara till fler gemensamma kunder", säger Viveka Tengö, VP Global Channel and Alliances på Tacton. ”Med våra lösningar kan kunderna genomföra designprojekt på mycket kortare tid och med garanterad kvalitet. Vi hjälper sälj- och ingenjörsteam att arbeta bättre tillsammans, öka sin effektivitet och produktkvalitet och på så sätt hjälpa bolagen att växa snabbare. Detta partnerskap är nyckeln till att göra detta till verklighet för dagens ledande företag i Norden och DACH-regionerna."

"Vi är mycket nöjda med vårt partnerskap med Tacton", säger Simon Nielsen, VD och medgrundare på Scandinavian Digital. "Tactons toppmoderna designautomatiseringsverktyg i kombination med Scandinavian Digitals starka kunskap om produktkomplexitet hjälper kunder att enkelt använda 3D CAD-modeller för att ge sina företag möjligheter. Tacton's Design Automation är en game changer för alla företag med komplexa konstruerade produkter."

"Detta partnerskap kommer att bidra till att främja våra gemensamma mål i Norden och DACH-regionerna", säger Morten Hugo Bennick, Managing Partner på Scandinavian Digital. "Med Tacton Design Automation får ingenjörsteam stöd och kan känna trygghet att kundanpassningar uppdateras och att i sin tur konfigurerade produkter är giltiga, möjliga att tillverka utifrån kundens specifikation med 100 procent, vilket avsevärt minskar fel och kostnader. Faktum är att vi redan har sett framgångar med att hantera hundratals Design Automation-projekt för Tacton, och ser fram emot vår framtida tillväxt."

För mer information om hur Tacton och Tactons globala partners hjälper tillverkande företag med digital transformation och att öka tillväxten, kan ni läsa mer nedan:

Tacton’s Blog
Tacton Partner Pages
Customer Case Studies

Om Tacton

Tacton är ett ledande SaaS-företag inom CPQ (Configure, Price, Quote) med fokus på tillverkningsindustrin. Tacton Trusted Configuration förenklar försäljningen för tillverkande bolag av komplexa produkter. Tactons Configure, Price, Quote-plattform har utsetts som Visionary av Gartner, i Magic Quadrant för CPQ Application Suites. Tacton CPQ är erkänd att kunna hantera avancerade produktkonfigurationer, i kombination med avancerade servicemodeller och även kända för sina visualiseringsmöjligheter. Tactons grundare var banbrytande för datorbaserad produktkonfiguration som idag driver Tacton CPQ och CAD Design Automation. Sedan 1998 har Tacton jobbat med globala kunder som ABB, Daimler, MAN, Scania, Siemens, Xylem och Yaskawa. Tacton har gemensamt huvudkontor i Stockholm och Chicago, med regionala kontor i Karlsruhe, Warszawa och Tokyo. Följ Tacton på LinkedIn och Twitter.

Om Scandinavian Digital

Scandinavian Digital hjälper ingenjörsföretag med digital transformation på både strategisk och operativ nivå. Företaget har bevisat att genom att effektivisera arbetet med 3D och 2D datorstödd design (CAD) designautomation kan ingenjörsföretag – även de med mycket komplexa produkter – möjliggöra en avsevärd minskning av ledtid. Scandinavian Digital arbetar med europeiska, amerikanska och asiatiska kunder och har byggt mer än 200 komplexa CAD-automationsmodeller. För mer information, besök http://scandinaviandigital.com.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Ifö presenterar TurboFlushVeeam förvärvar Coveware Hexagon och Dragos tecknar partneravtal Edströms Verktyg förvär­var JPD VerktygsteknikIngår partnerskap med Nozomi Networks
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten