SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

3D-utskrift i nya branscher

Ignorera begränsningar för traditionell tillverkning
När vi vanligtvis tänker på 3D-utskrift vänder vi oss till en handfull bekanta områden, till exempel invecklade medicintekniska produkter, högteknologiska fordonsdelar eller snabbt prototypprodukter som kommer att gå in i massproduktion. Men under de senaste åren har vi sett fördelarna med denna teknik som används inom en mängd olika sektorer och på ett stort antal projekt.

Bara titta på Protolabs egen lista över fallstudier, har vi haft PepsiCo ber oss att göra otroligt detaljerade kopior av Black Panther-masken som kan fästas på dryckesburkar som en del av en kampanj, och skönhetsföretaget IEVA använder 3D-utskrift för att skapa sina vackra Twin-C smarta smycken. Vi har till och med använt vår teknik för att hjälpa till att göra en rad tryckta kläder som tog sig ut på röda mattan på Met Gala.

Det är lätt att avfärda dessa projekt som relativt oviktiga, men i varje exempel valdes 3D-utskriftsteknik av exakt samma skäl som våra industrikunder föredrar.

PepsiCo Svart Panter Mask



När det internationella mat- och dryckesföretaget PepsiCo ville producera en kampanjmask för att knyta till lanseringen av Black Panther-filmen, hade de en detaljerad lista över produktkrav.

• Höga detalj- och kvalitetsnivåer
• Lättstyrbar design
• Ekonomiskt att producera dem i förhållandevis litet numrerar (finalkörning av 250 enheter)

Vart och ett av dessa krav var något som 3D-utskrift kan uppnå relativt enkelt.

Att uppnå otroligt höga detaljnivåer är enkelt när du kan skapa exakta digitala mönster. Dessa kan säkerställa att funktionerna är korrekta ända ner till mikrometern, vilket är viktigt när du vill ha en anpassad bit som masken.

Att göra ändringar i din design blir också mycket enklare när det enda du behöver ändra är en digital fil. 3D-utskriftens natur innebär att flytta en liten detalj eller ändra kurvan för en mask bara kräver att du justerar några siffror på en CAD-fil, snarare än att behöva skapa nya formar eller ändra bearbetningen.

IEVA Smarta Smycken



När IVEA ville skapa delar till sitt sortiment av Twin-C smarta smycken lockades de av två stora skäl till 3D-utskrifter.

• Hög kvalitet på finishen
• Hastighet för design iteration

Kvaliteten på finishen är otroligt viktig för många tillämpningar, men detta betonas särskilt när det gäller smycken. När du ska ha ett föremål på handleden eller hänga från din väska hela dagen måste det se bra ut, och det här är något som de släta, hållbara materialen som används i 3D-utskrifter kan leverera i spader.

Dessutom innebar produktens taktila, attraktiva karaktär att IVEA:s designers behövde kunna se sina prototyper i den verkliga världen och hantera dem direkt innan de bestämde sig för några ändringar. Mer traditionella produktionsmetoder kan ha tvingat dem att vänta dagar eller till och med veckor mellan iterationer, men 3D-utskrifter är tillräckligt snabba för att de skulle kunna få tag på prototyper otroligt snabbt.
Detta gjorde det möjligt för dem att se till att varje detalj var perfekt innan designen slutfördes.

Met Gala Dress



Modeartiklar kanske inte verkar vara den mest uppenbara vägen för 3D-tryckt material, men när designern Zac Posen drömde upp en klänning för skådespelerskan Nina Dobrev på den prestigefyllda Met Gala, utnyttjade han tekniken för att producera en vacker klar bustier. Detta hjälptes av en viktig faktor.

• Ignorera begränsningar för traditionell tillverkning

En av de stora fördelarna med 3D-utskriftsteknik är att den inte begränsas av behovet av att tillåta verktyg att skära en viss form eller genom att behöva stödja sin egen vikt mitt i byggandet.

Detta innebär att designers kan stöta upp komplexiteten i sina mönster utan att behöva oroa sig för praktiska produktion. De kan låta fantasin flöda, vilket är ett potent verktyg i händerna på en modedesigner.

Det verkar som om förmågan att designa och sedan producera i stort sett vad du vill med 3D-utskrift utökar användningen till alla typer av oväntade områden.

För frågor om någon av våra tjänster på Protolabs, vänligen kontakta en applikationsingenjör på customerservice@protolabs.se eller +44 (0) 1952 683047. Har du en design redo för 3D-utskrift? Ladda upp det nu för en omedelbar offert.

Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Solör Bioenergi deltar i EU-projektPapperspåsen som minskar plasten i avfalletAktiv infrastruktur för Ethernet-APLKompakt distanssensor Nytt gångjärn med konstant vridmoment
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när