SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

4 av 10 känner sig komplett tekniskt utrustade på jobbet

Mer produktiva och effektiva
Drygt hälften av anställda och egenföretagande svenskar uppger att deras tekniska utrustning gör dem mer produktiva och effektiva samt hjälper dem organisera sin arbetsdag.

Enligt en ny Novus-undersökning från det kollaborativa teknikföretaget Owl Labs framgår det att endast 38% av anställda och egenföretagare i Sverige känner sig fullt tekniskt utrustade i sitt arbete, detta trots att över hälften uppger att den tekniska utrustningen gör dem mer produktiva och effektiva.

Med antagandet av hybridarbete som det nya arbetssättet har det aldrig varit viktigare för företag att vara utrustade med uppslukande och hybridteknologier både på kontoret och hemma, för att överbrygga klyftan mellan anställda. Bland de anställda och egenföretagare som använder teknisk utrustning i jobbet och som känner att de saknar något i sin tekniska verktygslåda ligger mjukvara högst med 19% som känner att de behöver en bättre sådan. 18% upplever att de behöver en bättre, snabbare dator, och 17% bättre mus, mikrofon, hörlurar eller högtalare.

Bland de som använder teknisk utrustning på jobbet använder flest webbkameran i locket på laptopen plus hörlurar med mikrofon som sitt främsta verktyg (32%). 5% uppger att de använder en mobil enhet för videomöten. Däremot använder endast 5% främst dedikerad videokonferensverktyg när de arbetar hemifrån eller på kontoret.

“Tekniken vi använder i arbetssammanhang är avgörande för att samarbeta och kommunicera med kollegor. För att verkligen cementera hybridarbete som arbetsform och skörda alla dess fördelar behövs teknik som kan leverera en uppslukande upplevelse där alla deltagare får en så pass naturtrogen och smidig upplevelse som möjligt”, säger Frank Weishaupt, VD för Owl Labs.

Vidare visar undersökningen de områden som den tekniska utrustningen hjälper de svarande med på jobbet. Tre av fem (60%) upplever att den tekniska utrustningen hjälper dem att kontinuerligt kommunicera med sina kollegor, 53% svarar att den gör dem mer produktiva och effektiva, och 56% svarar att deras tekniska utrustning hjälper dem organisera möten, evenemang och arbetsuppgifter.

För mer information vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Owl Labs i Norden, via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när