SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Chefer favoriserar anställda som arbetar från kontoret

Relationen mellan chef och medarbetare behöver stärkas
En studie, The State of Hybrid Work Report från teknikföretaget Owl Labs, där 2 000 respondenter i Norden har deltagit, varav 500 i Sverige respektive Norge, Finland och Danmark, visar att över hälften (56%) av cheferna är mer benägna att interagera med anställda som arbetar från kontoret, samtidigt som 96% av de anställda tycker att arbetsgivare/chefer bör vidta fler åtgärder för att hålla anställda på distans nöjda.

Idag kräver anställda flexibilitet och flera åtgärder för att arbete på distans ska fungera, och utan det kommer de inte att behålla (eller ta) jobbet, så enkelt är det. Över en tredjedel (39%) av anställda skulle tacka nej till ett jobb om flexibla timmar inte erbjöds och nästan lika många, 31%, skulle tacka nej om de inte tilläts en flexibel arbetsplats.

Förutom flexibilitet vill de anställda också ha förmåner: 96% av de anställda tycker att arbetsgivare/chefer bör vidta fler åtgärder för att hålla anställda på distans nöjda. De personalförmåner som skulle vara mest tilltalande hos en blivande arbetsgivare är flexibla arbetstimmar (33%), 4-dagars arbetsvecka (29%), flexibel arbetsplats (26%), och obegränsad semester i den mån det går (24%).

Förutom att de anställda vill ha flexibilitet och förmåner upplever de att de nu också har ett sämre förhållande till sin chef samtidigt som cheferna interagerar mer med dem som arbetar på kontoret än de som arbetar hemma, det man kallar närhetsbias (proximity bias).

Relationen mellan chef och medarbetare behöver stärkas
I en miljö med hybrid- och distansarbete är chefer och anställda ofta inte fysiskt på samma plats. Detta kan göra det svårt att bygga eller upprätthålla en relation sinsemellan, särskilt när 56% av cheferna är mer benägna att fråga om synpunkter eller interagera mer med dem som de fysiskt arbetar tillsammans med än de som arbetar på distans.

Om arbetsgivare vill att chefer ska jobba bort favorisering av anställda som arbetar från kontoret över de som arbetar hemma måste de tillhandahålla utbildning och metoder för detta. Detsamma gäller för de anställda. En anställd som arbetar på distans kan regelbundet behöva vara mer proaktiv och prata med sin chef och andra om det arbete de utför, något som de på kontoret kanske inte behöver göra.

Vad oroar sig cheferna för när det kommer till att hantera anställda på distans? Främst handlar det om; Minskad insyn i hur/när teamet arbetar (21%), upprätthålla medarbetarnas laganda (20%), missförstånd (19%) och IT-supportfrågor (19%).

96% av de anställda tycker att arbetsgivare/chefer bör vidta vissa åtgärder eller ansvarar för att säkerställa att anställda på distans är nöjda.
De främsta åtgärderna som arbetsgivare/chefer bör vidta för att säkerställa att de anställda är nöjda är att; Implementera flexibla arbetstimmar (44%), betala för all utrustning för hemmakontoret (39%), implementera flexibilitet kring var du arbetar från (35%) samt att ersätta kostnader för hemarbete (33%).

För mer information vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Owl Labs i Norden, via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN