SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Extra skydd med världens första IP54-klassade mätarm från Hexagon

Den mest robusta mätarmen som någonsin producerats
Absolute Arm-sortimentsuppdateringen gör den till den mest robusta mätarmen som någonsin producerats tillsammans med den levererar tillgångshanteringskapacitet i realtid.

Hexagons Manufacturing Intelligence-division tillkännagav idag introduktionen av fullt IP54-skydd för sin senaste serie Absolute Arm-modeller, tillsammans med andra användbarhetsförbättringar och kompatibilitet med HxGN SFx | Asset Management tjänst. Från ultrahög noggrannhet av probning med Absolute Arm Compact till högproduktiv 3D-laserskanning med Absolute Arm 7-Axis och Absolute Scanner AS1, varje ny Absolute Arm-modell kommer att vara fullt utrustad för kraven på mätning och övervakning i de flesta utmanande mätmiljöer.

En IP54-klassificering för bärbara mätarmar är den första på marknaden och kommer tillsammans med en ytterligare miljörelaterade förbättringar som innebär att systemets maximala driftstemperatur höjs till 45°C. Tillsammans med Absolute Arms redan utmärkta portabilitet och mångsidighet, kompletterar dessa uppdateringar ett paket som är perfekt för kraven i de varma och dammiga miljöer där inspektioner av metrologisk kvalitet i allt högre grad genomförs på platser över hela världen.

"Under de senaste åren har vi sett en migration där våra armar används", förklarar Anthony Vianna, produktchef Portable Measuring Arms på Hexagon. "Medan de flesta armar en gång satt i ett fint rent mätrum, ser vi dem idag användas på verkstadsgolv, i gjuterier och nära bearbetningscentra. Det är därför den här uppdateringen av Absolute Arm är så viktig – vi vill att våra kunder ska gå in i dessa miljöer med totalt förtroende för att de kan mäta var som helst. Och detta går ihop med en annan trend som vi har sett under de senaste åren – Absolute Arms popularitet hos mindre kunder som kanske inte har infrastrukturen hos större företag, inklusive saker som adekvat luftkonditionering i mätområden. Naturligtvis förändras världen och nya marknader dyker upp hela tiden, så det är viktigt för oss att vi lyssnar på dessa kunder och levererar förbättringar som är meningsfulla för dem.”

Med den här uppdateringen kommer också förbättringar av funktionaliteten hos Absolute Arm-handledsskärmen, nu uppgraderad till en pekskärm, och RDS-mjukvaran som driver den. Dessa är ändringar som är avsedda att ytterligare förenkla mätprocesser på marken genom att föra mer funktionalitet till mätpunkten och minska resor fram och tillbaka mellan armen och dator, oavsett om det är för att kontrollera insamlad data eller justera mätningprofiler. RDS-plattformen erbjuder nu även diagnostik och uppdateringar med ett klick, för helt problemfritt underhåll och support inom Hexagons välkända globala servicestruktur.

Integration med Hexagons HxGN SFx | Asset Management-lösningen tar ett annat perspektiv på behovet av tillförlitlighet och portabilitet inom mätteknik, samtidigt som den förbättrar "mäta var som helst"-andan i den nya Absolute Arm-serien. Genom denna tjänst – ett års prenumeration ingår gratis med varje Absolute Arm – kan bärbara armar spåras och övervakas på distans via en dedikerad instrumentpanel. Användare kan enkelt hålla en överblick över platsen för varje mätarm i sin flotta, se till att varenda en är uppdaterad och korrekt kalibrerad och certifierad, och till och med få varningar vid chockhändelser eller statusändringar.

"Vi har sett under de senaste åren att vissa tillverkare av metrologisk hårdvara har lanserat mycket "linjära" uppdateringar av sina produkter - till exempel enheter med en noggrannhet förbättrad med ett par mikroner, säger Duncan Redgewell, President Metrology Devices på Hexagon. "Med vår nya Absolute Arm, har vi istället försökt att få verkliga funktioner till armen som faktiskt kommer att hjälpa våra kunder att mäta bättre, snabbare och enklare."

Mätning på plats med Absolute Arm underlättas ytterligare i dessa nya modeller av de betydande anslutningsförbättringar som Hexagon har levererat sedan den nuvarande generationen först lanserades. Med CP-W Wireless Pack – även IP54-klassad – har varje Absolute Arm prestanda i full hastighet hela tiden, även vid höghastighetsskanning över en trådlös anslutning. Detta är ytterligare en funktion som gör Absolute Arm till den perfekta bärbara mätarmen för icke-traditionella mätapplikationer som kräver att man tar metrologi bortom kvalitetsrummet.

Denna höghastighetsprestanda är ingenstans mer uppenbar än när man utför 3D-skanningsuppgifter med Absolute Scanner AS1, lanserad 2021. Med lanseringen av de nya IP54-klassade Absolute Arm-modellerna kommer AS1 också att uppgraderas med IP54-skydd, oavsett om det är används med en bärbar mätarm eller som en handhållen eller automatiserad 3D-skanner för ett laserspårningssystem.

Den nya IP54-klassade absoluta armen är tillgänglig för beställning omedelbart – besök avsnittet för bärbara mätarmar på vår webbplats för att ta reda på mer.

Presskontakter:
Stacey Wiebe (US baserad)
Global Media Relations Officer
Hexagon’s Manufacturing Intelligence Division
Mobile: +1 209 479 9455
e-mail: stacey.wiebe@hexagon.com

Robin Wolstenholme (UK baserad)
Global Media Relations and Analyst Relations Manager
Hexagon’s Manufacturing Intelligence Division
Phone: +44(0)207 0686562
e-mail: robin.wolstenholme@hexagon.com

Om Hexagon
Hexagon är ett globalt ledande företag inom sensorteknik, programvara och autonom teknik. Vi arbetar med data för att förbättra effektiviteten, produktiviteten, kvaliteten och säkerheten i tillämpningar inom branschen, produktionen, offentliga sektorn och mobila applikationer.

Våra tekniker skapar produktions- och personrelaterade ekosystem så att de blir mer uppkopplade och självständiga, vilket säkerställer en skalbar, hållbar framtid.

Hexagons division Manufacturing Intelligence erbjuder lösningar som använder data från design, teknik, produktion och metrologi för att göra tillverkningen smartare. Se hexagonmi.com för mer information.

Läs mer om Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har omkring 22,000 anställda i 50 länder och en nettoomsättning på omkring 4.3bn miljarder euro. Läs mer på hexagon.com och följ oss på @HexagonAB.
Kontaktinformation
Postadress
-
63502 Eskilstuna
Besöksadress
Svista 7
SE-63502 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556601-9773
Grundat: 1911
Anställda: 61
Hexagon Metrology Nordic AB hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillvekningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitetsförbättringar och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer.

Vi utför mättjänster, service, kalibrering, Retrofit, CMM-support, mjukvarusupport,
utbildning, mätlego samt applikationsarbeten.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

3D-scanning, mätmaskin, scanning, skanning

Senaste annonser från Hexagon Metrology Nordic AB

Se alla företagets 8 annonser »

Certifieringar

ISO 9001:2000

Kontakter

Peter Petersson
031-106258
Jens Stenström
Säljare
016-16 08 09
Henrik Stranne
Säljare, produktansvarig Leitz
016-16 08 49
Per Uno Olsson
Säljare Lasertrackers
016-16 08 16
Henrik Jansson
-
Taif Mahdi
0761253159

Filmer

Hexagon. Shaping Smart Change.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när