SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fysiska möten högt på agendan

Var tionde svensk negativt inställd
Unga svenskar ställer sig mer positiva till fysiska möten i professionella sammanhang samtidigt som viljan att själv få bestämma var, när och hur de arbetar är mycket stark.

Enligt en ny undersökning från det kollaborativa teknikföretaget Owl Labs är fysiska möten tillbaka på agendan, bokstavligt talat. I en ny undersökningen utförd av Novus har man tittat på svenskars mötesvanor i dagsläget och den visar att sju av tio (70%) är positiva till fysiska möten i professionella sammanhang. Åtta av tio (82%) svenskar känner sig även positiva till fysiska möten i privata sammanhang. När det kommer till jobbmöten/möten i professionella sammanhang är endast ungefär var tionde svensk negativt inställd (8%).

- Efter en stor omställning till att först arbeta hemma, till renodlat hybridarbete ser vi nu en stark vilja att ta möten i fysisk form. Även om möten sker i fysisk form kommer det fortsätta vara lika vanligt att inkludera deltagare via en videolänk - hybridmöten, eller helt digitala möten. Hybridarbete är just det - flexibelt att kunna blanda fritt mellan det digitala och det fysiska, vilket är det som anställda idag eftersträvar idag, säger Frank Weishaupt, VD för Owl Labs.

Möjligheten att kunna välja varifrån man arbetar och har möten är en väldigt viktiga aspekt bland svenskar. En tidigare undersökning från Owl Labs (feb 2022), utförd av Vitreous World, visar att närmare hälften (43%) av arbetstagarna i Sverige skulle tacka nej till ett jobb om flexibla timmar inte erbjöds och var tredje, 30%, skulle tacka nej om de inte tilläts en flexibel arbetsplats. 1 av 3 (33%) av de anställda uppger att om en framtida arbetsgivare krävde att de skulle arbeta från kontoret på heltid skulle de tacka nej till jobberbjudandet.

Majoriteten av yngre positivt inställda till fysiska möten på jobbet
Främst är det män i åldern 18 - 29 år som är särskilt positiva till fysiska möten i professionella sammanhang (83%). Bland kvinnor i samma åldersgrupp, 18 - 29 år, uppger majoriteten (60%) att de är positiva till fysiska möten i professionella sammanhang.

- “The lost generation” kallas ibland de som precis i början av sin karriär eller direkt efter examen fick arbeta hemifrån under pandemin. Självklart är det fullt möjligt att lära sig en ny roll och komma in i arbetslivet genom digitala möten och samarbete. Sociala, och kulturella aspekter på en arbetsplats är däremot fortsatt viktiga och utgör en nyckelkomponent i modellen med hybridarbete, fortsätter Frank Weishaupt.

Endast en av tio negativa till fysiska möten
Av de personer (1 av 10) som är negativa till fysiska möten var de tre vanligaste formerna av möten som gav upphov till dessa negativa känslor: 1). Fysiska möten i allmänhet (49%), 2). Fysiska möten på arbetsplatsen (45%) samt 3). Fysiska arbetsrelaterade evenemang/event (40%).

Bland de som är negativa till fysiska möten överlag handlar det främst om: 1). Social ångest (52%), 2). Allmänt obehag (36%) och 3). Tidskrävande /inte effektivt (28%).

För mer information vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Owl Labs i Norden, via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när