SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Maskiner, IoT och ett nytt affärsområde

Nya, ännu effektivare automatiska svarvar, ökad effektivitet och produktivitet tack vare iXworlds molnplattform och helt nya produkter för adaptiv tillverkning i metall - på EMO 2021 i Milano visar INDEX vad det innebär att vara redo för framtiden för metallbearbetning.
I vår monter på EMO (Hall 1 / C17), presenterar INDEX nya maskinutvecklingar som uppfyller de senaste marknadskraven. INDEX följer trenden mot komplett bearbetning med våra nya multifunktionsmaskiner som du både kan svarva och fräsa i. Efter den framgångsrika marknadsintroduktionen av modellerna INDEX G220, INDEX G420 och G520 introducerar INDEX nu den medelstora INDEX G320. Den har en maximal svänglängd på 1400 mm och något modifierade prestandadata jämfört med sina större syskon.

Den nya versionen av vår ABC maskin, är en produkt som har anpassats efter marknadens krav för mindre produktionsserier och mer komplexa detaljer. Den ökade flexibiliteten som krävs i dagens produktion tillhandahålls huvudsakligen av den övre verktygsrevolvern, som nu har Y -axelfunktionalitet och kan också utrustas med multifunktionsverktygshållare. Nya INDEX ABC behåller naturligtvis föregångarnas alla egenskaper, till exempel ett litet ”footprint” och lågt energi utnyttjande.

En ytterligare höjdpunkt är vår nya fler spindliga maskin, INDEX MS24-6, som har premiär visning på EMO. Detta är efterföljaren till vår INDEX MS22-6 flerspindelmaskin, INDEX MS24-6 har en något större maximal stångdiameter, men har en mer kompakt design och ett antal nya funktioner som garanterar en högre produktivitet, så som snabb och enkel verktygsinställning med det vårat nya INDEX tool quick-change system.

En annan produkt som visas i vår monter för första gången är den andra generationen av TRAUB TNL12, längdsvarv som nu snabbt kan konverteras till kortsvarvs drift, precis som dess större TNL maskinerna. Denna maskin har en ännu mer kompakt design och förbättrad kinematik. Vid tillverkning av små högprecisionssvarvade artiklar, innebär detta; högre produktivitet och flexibilitet med ett minskat ”foot print”.

De nya maskinerna är utan tvekan kärnan i INDEX -produktsortimentet. För att visa sina praktiska fördelar presenterar INDEX olika ämnesområden som fokuserar exempelvis på e-mobilitet, medicin och flyg. Applikationsspecialister kommer att finnas på plats för att svara på applikationsspecifika frågor från våra besökare.

Den digitala produkten INDEX iXworld finns också presenterad i vår monter. Med denna molnbaserade IoT-plattform ger vi våra kunder snabb och enkel tillgång till all viktig data om sina maskin maskiner. De många integrerade applikationer som finns tillgängliga i iX4.0-, iXshop- och iXservices-portalerna säkerställer hög produktivitet genom hela livstiden för våra maskiner.

Sist men inte minst presenterar INDEX OCM - One Click Metal GmbH - på EMO. INDEX blev nyligen majoritetsägare i OCM, vilket tillförde "additiva tillverkningslösningar" till affärsområdena i INDEX -gruppen. Med en personalstyrka på cirka 20 anställda utvecklar One Click Metal helhetslösningar inom 3D-printning i metall för små och medelstora komponenter. Från programmering till färdig printning, till hantering av råmaterial och hela processcykeln, allt med fokus på enkelhet och användarvänlighet.

Kontakt: Mathias Johansson
Verkställande Direktör
Tel. : +46 8 505 979 11
M.Johansson@index-traub.se
Kontaktinformation

INDEX-TRAUB Nordic AB

08-505 979 00
Ej aktiverad
Postadress
Box 8308
16308 Spånga
Besöksadress
Fagersta­gatan 2
16308 Spånga
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556085-9356
Grundat: 1963
Anställda: 37
Välkommen till INDEX-TRAUB Nordic AB.
Allt Du behöver för svarvning och fräsning.

INDEX-TRAUB Nordic AB är ett helägt dotterbolag till INDEX-koncernen i Tyskland, Europas idag klart största svarvtillverkare med ca 2.000 anställda.
Det nordiska dotterbolaget, som grundades redan 1963, har idag 27 anställda i Sverige, 5 i Danmark, 4 i Finland och 1 i Norge och räknas idag till en av nordens ledande leverantörerna av CNC-styrda verktygsmaskiner av högsta klass:

INDEX o TRAUB svarvar
HERMLE vertikala fleroperationsmaskiner och
universella fräsmaskiner

Vi erbjuder kundanpassade totallösningar, komplett installation, igångkörning och utbildning. Service och reparationer utförs av företagets egna servicetekniker. Reservdelslager i Stockholm alternativt flygfrakt direkt från fabrik. Kompetens och koncentration på skärande bearbetning med världsledande teknik har givit oss många nöjda kunder. Hittills har INDEX och TRAUB försett svensk verkstadsindustri med över 4500 kurvautomater och ca 1000 CNC-maskiner.

Varumärken
INDEX, TRAUB, HERMLE samt OPEN MIND.

INDEX - CNC-styrda svarvar: stångautomater, chucksvarvar, kurvstyrda svarvar, fleroperationssvarvar med kraftfull fräsning, vertikala svarvar samt flerspindliga svarvar.
TRAUB - CNC-styrda svarvar: stångautomater, chucksvarvar, längdsvarvar, kortsvarvar samt fleroperationssvarvar med kraftfull fräsning.
HERMLE - CNC-styrda verktygsfräsmaskiner och vertikala fleroperationsmaskiner för detaljvikter upp till 2 ton.
OPEN MIND - CAD/CAM-mjukvara hyperMILL för 5-axlig bearbetning.

Välkommen att kontakta oss med Din förfrågan.
Vi har alltid rätt maskin för Dina behov.

Agenturer

HERMLE, Tyskland (Generalagent)
CNC-styrda vertikala 3 - 5 axliga fleroperationsmaskiner och universella fräsmaskiner.
INDEX, Tyskland (Generalagent)
CNC-styrda stångautomatsvarvar, chucksvarvar, fleroperationssvarvar, vertikala svarvar samt flerspindliga svarvar.
OPEN MIND, Tyskland (Generalagent)
CAD-/CAM-mjukvara hyperMILL.
TRAUB, Tyskland (Generalagent)
CNC-styrda stångautomatsvarvar, chucksvarvar, kortsvarvar, längdsvarvar och fleroperationssvarvar.

Kontakter

Mattias Johansson
08-505 979 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Southco säkrar EVÖkad personlig hygien Svenska företag ökade försäljningen
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga