SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Owl Labs lanserar Owl Bar

En “front-of-room”-kamera, mikrofon och högtalare
Owl Labs, först med att bygga AI-drivna, 360-graders videokonferenslösningar, lanserar idag Owl Bar™, en “front-of-room”-kamera, mikrofon och högtalare. Denna kopplas ihop med Meeting Owl(R)-enheten och den nylanserade Whiteboard Owl™-kameran som i sin tur kopplas ihop med Meeting Owl Pro eller Meeting Owl 3. Teammedlemmar på distans kan nu enkelt se whiteboarden i rummet vilket gör hybridmöten mer uppslukande och produktiva. Owl Bar är den första och enda “front-of-room”-kameran på marknaden som fungerar trådlöst med en 360-graders “centre-of-the-room”-kamera för en videokonferensupplevelse framifrån och från mitten av rummet. Owl Labs ekosystem använder den egenutvecklade AI-drivna programvaran för att automatiskt växla mellan kameror och fånga den bästa vyn av mötesdeltagare på plats, för mer naturliga samtal ansikte mot ansikte mellan deltagare på plats och på distans.

Owl Bar fungerar som en fristående enhet men kan även integreras med andra Owl Labs-produkter. Den egenutvecklade programvaran för flera kameror skapar ett anpassat ekosystem som med precision ser till att mötesdeltagarnas ansikten syns framifrån på skärmen, oavsett om de vänder på huvudet, vilket förbättrar ögonkontakt och förhindrar sidovyer. Produkterna drivs av programvaran Owl Intelligence System™ (OIS), som använder AI för att intelligent autofokusera på rummets deltagare när de pratar och rör sig. Owl Labs lösningar fungerar sömlöst tillsammans och skalar för att visa den bästa vyn över alla mötesutrymmen, från små mötesrum till stora styrelserum.

Idag använder mer än 150 000 organisationer i 156 länder Owl Labs teknik, inklusive 84 av Fortune 100-företagen. Denna lansering följer en serie C-investering, och ett strategiskt partnerskap med HP Tech Ventures, riskkapitaldelen av HP Inc., som tillkännagavs i november, därmed uppgår Owl Labs totala finansiering till 47 miljoner dollar.

"Owl Labs har fokuserat på att tillverka 360-graders videokonferensprodukter i nästan ett decennium. Vi skapade kategorin “center-of-room”-videokonferenser långt innan världen anpassade sig till hybridsamarbete som arbetssätt, säger Frank Weishaupt, VD för Owl Labs. "Vi är glada över att vara det första företaget som lanserar produkter på marknaden som kombinerar framifrån-vy och en central vy från mitten av rummet samtidigt, så att mötesdeltagare på distans känner att de är personligen tillsammans med sina kollegor. Vårt mål är att med branschledande tekniska lösningar förenkla hanteringen av hybridteam. Samtidigt ser vi fram emot att hjälpa organisationer av alla storlekar till ännu mer effektiva samarbetsmöjligheter genom att utöka vårt produktekosystem med Owl Bar.”

Owl Bar kan kopplas ihop med andra Owl Labs-enheter men fungerar även ensam och är kompatibel med alla större videokonferensplattformar. Nyckelfunktioner med Owl Bar innefattar:

• Visar automatiskt bästa vyn av den som pratar: När den kopplas ihop med Meeting Owl växlar OIS-programvaran automatiskt mellan kamerorna för att visa den bästa vyn av deltagarnas ansikten på skärmen.
• Stödjer utrymmen av alla storlekar - ekosystem med flera kameror: Använder egenutvecklad programvara för att sömlöst ansluta med andra Owl Labs-enheter, inklusive Meeting Owl, Whiteboard Owl och Expansion Mic, för att kunna skala och täcka rum av alla storlekar. Owl Bar kan monteras på en vägg, monteras på en tv-skärm eller placeras på ett bord.
• Högkvalitativ video: Owl Bar har en 114-graders, 4K, 30-megapixelkamera som kombineras med Meeting Owls 360-graders anpassade fisheye-lins, så att alla mötesdeltagare syns tydligt.
• High-fidelity-ljud: Owl Bars fyra rundstrålande mikrofoner och integrerade högupplösta högtalare kan kopplas ihop med åtta smarta mikrofoner på Meeting Owl, så att alla kan höras.
• IT-stöd och enhetshantering: Hantera Owl Bar och andra enheter via surfplatta, telefon eller desktop-app, med funktioner för fjärrhantering av enheterna via Nest-kundportalen.

Se en demonstartion av Owl Bar i videon här. Kunder kan nu köpa Owl Bar för 24,599 kr eller som ett paket tillsammans med en Meeting Owl för 36,899 kr och köpa Whiteboard Owl för 7,899 kr (alla priser är rekommenderade detaljhandelspriser) på OwlLabs.com eller genom tredjepartsåterförsäljare och distributionspartners. Både Owl Bar och Meeting Owl 3-paketet kommer också att säljas på Amazon under de kommande månaderna. Hitta din lokala återförsäljare här eller kontakta sales@owllabs.com.

För mer information och produkttester, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Owl Labs i Norden, via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884