SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

RAVAS introducerar innovativa nya produkter

RAVAS förstår kravet på kontinuerlig optimering
När tid är lika med pengar, räknas varje sekund. Speciellt inom logistiska leveranskedjor och industriella processer. RAVAS förstår kravet på kontinuerlig optimering och prestanda dygnet runt. För att förvandla ditt lager till en profitcenter, är vi stolta över att introducera en ny vagnsvåg för gaffeltruckar, en förbättrad modellpalltruck med elektrisk drivning och lyft, ny WeightsApp- funktionalitet och ny Weigh in Motion-teknik för att väga på språng utan behovet av att sluta.

Ergo Truck
Idealisk för att flytta och väga tunga pallar över korta avstånd, RAVAS introducerar en förbättrad modell av sin befintliga Ergo Truck. Denna lastbil flyttar lätt last på över 750 kg, med max 1500 kg. Den förbättrade designen, den vanliga elektriska drivningen och lyften, och det utbytbara litiumjonbatteriet är nya. I kombination med dess höga noggranna skalfunktioner och många alternativ, kommer Ergo Truck att bli MVP i alla lager.

iCP vagnplattskala
Dessutom är RAVAS iCP en ny vagnskala för gaffeltruckar. iCP: n fästs på de flesta gaffeltruckar, så lyft, vägning, räkning, ackumulering och transport utförs som en enda effektiv operation. Detta effektiviserar arbetsflödet genom att eliminera den tidskrävande uppgiften att ta försändelser till fjärrplattformsvågar.

iCP ersätter den tidigare RAVAS RVL, med den betydande skillnaden att iCP är mer robust och exakt, och även tillgänglig som en Legal for Trade-version. Dessutom kommer iCP :n med kabel eller trådlös anslutning mellan indikatorn och plåtvågen och väger i kombination med rotatorer och klämmor. Och slutligen, naturligtvis, är iCP kompatibel med RAVAS WeightsApp för datainsamling på surfplattor och smartphones.

Väg i rörelse
För närvarande är RAVAS involverad i ett pilotprojekt för och med ett logistikföretag i Europa. Målet är att generera realtidsdata om vikt och dimensioner i rörelse utan att störa pallgodss interna logistiska flöde. RAVAS tar hand om genereringen av vikterna i kombination med en iCP och en av våra dimensioneringspartner är involverad i upphandlingen av dimensioneringsdata. Efter att ha genomfört denna pilot kommer logistikföretaget att använda realtidsdata om vikt och dimensioner för att arbeta mer effektivt när det gäller tid, pengar, utrymme, fel och arbetskraft.

Ny datafångstfunktion med RAVAS WeightsApp
Även inom området datafångst utvecklas RAVAS kontinuerligt. Nu introduceras utökad funktionalitet på befintliga RAVAS WeightsApp. Den nuvarande gratisversionen låter operatörer visa vikten, välja ett vägningsläge, såsom automatisk/manuell tara, ställa in noll och spara vägning, och se vägningshistoriken. Den nya versionen, WeightsApp Pro, har fyra nya funktioner:

• Datakommunikationsmodulen till RAVAS Data Collector gör att gods-ID kan matas in eller automatiskt fyllas i genom att skanna en streckkod eller QR, sätta etiketten och visa totalvikten under bearbetningen.

• Utskriftsmodulen låter dig skriva ut etiketter med vägningsdata och definiera om etiketter ska skrivas ut efter varje vägning eller sammanfattas, etikettkonfiguration och importverktyg.

• QR-modulen låter dig visa QR-koden medan vikten är stabil. Dessutom förhindrar det att enheten går i viloläge. Denna modul innehåller också användarkonfigurerbara datafält för QR-koderna.

• Viktkömodulen låter användaren se all köad vägning. När kommunikationen avbryts kommer vägning att ställas i kön.

Den nya RAVAS WeightsApp Pro - funktionen är tillgänglig med en licens endast för Android. Efter att du har köpt din licens får du en apk-fil att ladda ner på din enhet. RAVAS WeightsApp Pro kommer inte att bli tillgänglig i Apple eller Google Play Store.

Välj efter vikt
Inte ny, men ändå avgörande i alla orderplockningsflöden, är RAVAS Pick by Weight-lösning. För orderplockning handlar prestanda om två saker: hastighet och noggrannhet. Fel innebär en börda för organisationen, eftersom de kostar tid, pengar och goodwill. Vägning på orderplockbilar hjälper till att förhindra plockfel. Om ett fel signaleras kan orderplockaren reagera omedelbart och rätta till felet där kostnaden är lägst: på plockplatsen. Om den integrerade vågen används i sitt räkneläge kan orderplockaren även avläsa på displayen hur många artiklar i orderraden han har plockat. Detta kommer att höja hans hanteringshastighet och minska risken för fel. Besök vår monter för en demo och diskutera dina krav för att kommunicera vägningsdata i realtid till ditt ERP- eller WMS-affärssystem.

iForks-52 med halkskydd
Dessutom kommer RAVAS att presentera sin senaste version av iForks. Dessa intelligenta väggafflar är designade och byggda för flera applikationer inom logistik och produktion, såsom crossdockning, vägning av ingående och utgående gods och säker lastning och lossning av containrar. De främsta fördelarna med iForks-52 är visningen av mastens lutning och funktionen för styckräkning.

Fokus på innovation
Mobila vägningslösningar kan vara det landskap där data och innovation spelar en mer avgörande roll för att etablera kontinuerlig optimering och en effektiv försörjningskedja.
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion