SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så lyfte vi Airshoppens nya lager

Airshoppen är ett systerbolag till Ving som levererat tullfria varor till charterresenärer i mer än 30 år. Inför bolagets flytt till ett nytt lager i Landskrona, fick AJ Produkter i uppdrag att platsoptimera och inreda den 12 000 kvm stora lokalen.
Det resulterade i att Airshoppen nu har en effektiv lagerlösning med 4 300 pallplatser och kapacitet att packa 1 miljon påsar om året.

Airshoppen ingår i Nordic Leisure Travel Group och har till uppgift att packa och distribuera förbeställda taxfree-varor till gruppens flygresenärer världen runt. För detta ändamål lagerhåller bolaget ca 1 200 produkter från ledande varumärken inom hudvård, parfymer, smycken, solglasögon, godis och alkohol.

När bolaget 2019 beslöt att flytta sitt centrallager till en ny logistikanläggning i Landskrona, vände de sig till oss på AJ Produkter med ett tydligt uppdrag: Att maximera lagerkapaciteten utifrån lokalens förutsättningar och se till så att all önskvärd inredning kom på plats i rätt tid.


Kundens önskelista var lång
Rickard Larsson, projektsäljare på AJ Produkter med inriktning på lagerlösningar, ledde arbetet med att ta fram en helhetslösning utifrån kundens önskemål. Utöver en platsbesparande layout och högkvalitativ inredning stod även god ergonomi, effektiva plockrutiner och hög säkerhetsnivå på kravspecifikationen.

– Det här var ett uppdrag som passade oss väldigt bra, säger Rickard. Med vårt breda lagersortiment och vår långa erfarenhet av stora logistikprojekt kunde vi snabbt presentera ett attraktivt förslag, som både svarade upp mot dagens och framtida behov.

När Airshoppens ledning sagt JA till vårt förslag, övergick vi till att hantera alla praktiska frågor.

Samtliga punkter bockades av
Armin Seceragic, projektingenjör på AJ Produkter, ansvarade först för alla tekniska beräkningar och ritningsunderlag. Därefter fungerade han som projektledare fram till dess att kunden flyttade in.

– Vi löste allt från att optimera planlösningen till att tillverka, leverera och slutligen montera alla pallställ och packbord på plats, säger Armin. Det var dagliga samtal med kund och byggentreprenör, och många tilläggsbeställningar som vi löste efter hand, bland annat med kompletterande kontorsinredning. Ett kul projekt!

Och tilläggas kan att varje detalj, liten som stor, kom på plats på utsatt tid.

Vi levererade en helhetslösning
Vårt helhetsåtagande omfattade allt från inredningsskisser till projektledning och besiktning. Därutöver levererade och monterade vi produkter enligt följande:

• Pallställ Ultimate med totalt 4 300 pallplatser som märktes upp individuellt,
• Ca 1000 plockplatser i rullbanor av flow racks-typ integrerade i pallstället för de mest högfrekventa varorna,
• Alla plockplatser har långsideshanterade pallar för en mer ergonomisk plockning,
• Säkerhetslösningar med rasskydd, pallstopp, stolpskydd, gavelskydd och bakkantstopp.
• Kompletterande lagerinredning såsom packbord och plockvagnar samt kontorsmöbler.

Ett bra resultat för framtiden
Inflyttningen skedde helt enligt plan under det andra kvartalet 2020. Det innebär att Airshoppen nu står väl rustade för framtiden. Till sitt förfogande har de ett lika effektivt som säkert lager med kapacitet att packa ca 2 500 000 varor och därmed kunna serva 1 miljon gäster per år. I många år framöver.
Kontaktinformation
Postadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Besöksadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands län
Sverige
Organisationsnummer:
556190-7329
Grundat: 1975
Anställda: 206
Välkommen till AJ Produkter AB!

I över 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma sedan starten – att vara ett ledande företag som erbjuder förstklassiga och attraktiva produkter till rätt pris. I vårt sortiment finner du tusentals produkter att välja mellan, levererat till din dörr precis när du behöver dem.

Allt detta lättillgängligt via vår inspirerande katalog, vår E-handel som är öppen dygnet runt eller via ett samtal till någon av våra säljare. Ett koncept som utan tvekan är lika aktuellt idag som när det startade.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

AJ Kundservice
035-180 500

Filmer

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp
AJ Produkter firar 40år!
Väx med oss | AJ Produkter & MTA bygg
AJ Produkter | Så väljer du rätt kontorsstol

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Solör Bioenergi deltar i EU-projektPapperspåsen som minskar plasten i avfalletAktiv infrastruktur för Ethernet-APLKompakt distanssensor Nytt gångjärn med konstant vridmoment
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när