SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tre verktyg för att säkra dina fotgängare

Ett unikt system som varnar gaffeltruckförare
Som ni vet är vårt mål att utveckla lösningar som anpassar sig till våra kunders behov och som bidrar till att skapa säkrare arbetsytor, förebygga eller minska riskerna för arbetsplatsolyckor. Den här artikeln introducerar tre av sådana praktiska och innovativa lösningar för att förbättra säkerheten vid en kritisk punkt i alla industriområden: övergångsställen.

PSG Solution (Pedestrian Safety Gate) är en dörr designad för att minska risksituationer i högaktivitetsmiljöer. Detta system har två nyckelfunktioner: att skapa säkra övergångsställen och att begränsa tillträde för otillbörligt skyddad personal. Den är utformad för att interagera med TCS Traffic Control System och interagerar automatiskt med Claitecs enheter för att blockera fotgängare från att korsa om en gaffeltruck upptäcks i närheten.

VSG -lösningen (Virtual Safety Gate) består av en virtuell grind som drivs av fotoceller. Den aktiveras av rörelse och när cirkulation är förbjuden i en viss sektor eller korsning, aktiverar VSG ett varningssystem som projicerar en röd linje på marken.

Om grinden upptäcker en gaffeltruck varnar projektionen på marken att korsning inte är tillåten. Om fotgängaren väljer att korsa ändå, varnar en pilotljus och ett ljudlarm honom/henne om faran. Grinden skickar också en signal till gaffeltrucken som varnar föraren om personen i riskområdet. Om personen befinner sig i riskzonen när grinden går in i larmläge kan han/hon dra sig tillbaka till den säkra zonen och inget larm utlöses, eftersom systemet kan detektera om han/hon lämnar den säkra zonen (och aktiverar därmed larm) eller lämnar den säkra zonen (och lämnar alltså larmet avaktiverat).

Och slutligen är det viktigt att lyfta fram PAS-systemets (Pedestrian Alert System) bidrag till att bevara operatörernas integritet vid korsningar i våra arbetsplatser. Som nämnts i tidigare inlägg är PAS-systemet en lösning som har visat stor effektivitet för att förbättra industrisäkerheten inom alla möjliga områden. Dess bidrag är stort eftersom det varnar gaffeltruckförare när den upptäcker en person på ett avstånd som kan justeras från 1 till 11 meter. Det är ett unikt system som kan skilja mellan människor och föremål, och det upptäcker till och med förare som befinner sig bakom en vägg eller en hylla, vilket ökar säkerheten och förhindrar olyckor vid övergångsställen.

Har du några tvivel om dessa enheter? Finns det något vi kan hjälpa dig med?
Vänligen, tveka inte att kontakta oss!
Kontaktinformation
Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 1946
Anställda: 4
Välkommen till Apex Import AB

Apex Import AB grundades redan 1946 och då var inriktningen fokuserad på produkter inom industrisäkerhet. 2014 bytte Apex Import ägare och idag har företaget sitt huvudkontor i Jönköping.
I och med ägarbytet utökade företaget sitt produktsortiment och idag erbjuder de produkter inom en rad olika segment. Vårt mål är att vi vill kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför kan vi ofta erbjuda speciallösningar och skräddarsy våra standardprodukter till att fungera inom områden som de vanligtvis inte används inom.

Många utav våra produkter är tillverkade för att skydda miljön. Eftersom våra leverantörer tillhör de största inom sina branscher läggs mycket pengar och arbete ner på att konstruera nya produkter och vidareutveckla befintliga produkter med kvalitet och miljötänk i åtanke.

Vi har kunder inom många olika branscher och som har stora lager eller tillhör en producerande industri så som kemikalie- och läkemedelsindustrin. Produktkraven varierar och ofta har vi specialanpassat produkterna för att de ska uppfylla kundens önskemål och ge en effektivare hantering.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

A-Safe, Storbritannien
Världens mest betrodda industriella säkerhetsbarriärer. Påkörningsskydd för alla applikationer.
Claitec, Spanien (Generalagent)
Säkerhetslösningar för Lager och Industri. Trucksäkerhet, Skydda gångtrafikanter, Varningssystem, Radar
J.W. Speaker, USA (Generalagent)
Marknadsledande inom LED-belysning för fordon, truckar och motorcyklar. Blue-Spot, ARC-Light, bågljus, Blixtljus, varningsljus.
MasLog, Finland (Generalagent)
Det smarta och säkra alternativet till transportering av tunga laster. Maslogs patenterade palldragare med elassistans underlättar transportering av tunga laster. Palldragare med ny teknik som känner av och följer användarens rörelser. Den extremt lätta och smidiga Power Pallet Jack är säker, tyst och lätt att ladda. Den revolutionerande kraftöverföringen löser problemen med arbetsergonomi och minskar risken för arbetsolyckor.
RAVAS, Nederländerna (Generalagent)
Allt inom mobil vägning.

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS

Orderplock med orderplockstruckar utrustade med dubbelvåg från RAVAS
Lagersäkerhet!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Advenica lanserar ZoneGuard PE250
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB