SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DB Schenker först att ta emot Merzedes-Benz ellastbil eActros

Ytterligare ett steg närmare fossilfrihet
DB Schenker är först i världen med att ta emot Mercedes-Benz 19 ton tunga, serietillverkade ellastbil eActros. Med eActros adderas ytterligare en fordonsmodell till den fossilfria fordonsflottan och tar DB Schenker ytterligare ett steg närmare fossilfrihet.

I dagsläget kan DB Schenker erbjuda utsläppsfria styckegodsleveranser på mer än 60 platser över hela Europa.

Wolfgang Janda, Executive Vice President, Head of Network & Line Haul Management på DB Schenker:

"Som en pionjär inom innovativa transportlösningar, och med över 30 000 fordon, har vi på DB Schenker som mål att bli världsledande leverantör av gröna logistiktjänster. Vår framgång bygger ju inte bara på våra pålitliga logistiktjänster utan även på vårt sociala engagemang och vårt bidrag till miljöskyddet. För att nå målet måste vi ha rätt blandning av fordon med alternativa drivsystem. Vi använder paketbilen FUSO eCanter från Daimler Truck i dagligt bruk i flera europeiska städer, och nu är vi spända på att se hur eActros presterar. Som marknadsledare inom landtransporter i Europa har vi ett ansvar att gå i bräschen här.”

Under 2020 testade DB Schenker en eActros-lastbil från förserien, för utsläppsfria leveranser i centrala Leipzig. eActros har en räckvidd på cirka 200 km och klarade av att slutföra alla leveranser under testperioden utan laddning. Lastbilens batterier laddades varje natt på en av DB Schenkers laddstationer.

DB Schenker har även använt över 40 FUSO eCanter-lastbilar för daglig drift i över ett år nu, i elva europeiska länder – bland annat i Tyskland, Frankrike, Finland, Italien och Spanien.
Kontaktinformation

Schenker Logistics AB

Postadress
Daléns Gata 3
19561 Arlandastad
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556513-5471
Grundat: 1995
Anställda: 176
Vi älskar logistik!

Från Japan i öst till Chile i sydväst och överallt däremellan. Från små kretskort till enorma fartygsdelar. Vi på DB Schenker i Sverige transporterar det mesta du kan tänka dig över hela världen.

Med ett transportnätverk som täcker hela jordklotet har du som kund möjligheten att få ett komplett flöde i dina transporter, oavsett var du skickar det eller om det är med flyg, båt, lastbil eller tåg. Utöver själva transporten kan vi erbjuda fullständiga logistiklösningar som lagerhållning och en rad informationstjänster. Sa vi att vi älskar logistik?

För oss är samlastning med gods och paket lika självklart som att solen går upp på morgonen och ned på kvällen. Det var så allt började för oss en gång i tiden när vår grundare Gottfried Schenker lanserade idén att samla gods från avsändare och transportera ut det i samma sändning.

DB Schenker i Sverige är dotterbolag till tyska statligt ägda Deutsche Bahn, vi är sammanlagt 3.500 personer fördelade på 25 distrikt över hela landet.

Senaste annonser från Schenker Logistics AB

Se alla företagets 1 annonser »

Kontakter

Peter Sjöström / Ref.: 961
08-58510939

Filmer

Vad som helst, när som helst, vart som helst!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten