SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skyltmax lanserar taktila skyltar!

Följer Svensk standard
För 14 år sedan lanserade Skyltmax, SignMax AB sina allra första skyltar. Redan då hade bolaget fokus på att kunder själva enkelt ska kunna beställa skyltar online.

Idag har Skyltmax ett av e-handelns bredaste sortiment inom skyltning. Nu läggs ytterligare en produkt till, bolaget lanserar sina första taktila skyltar.

“För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder” säger produktionschef Andreas Neander på Skyltmax.

Bolagets huvudkontor och produktion ligger i Landvetter och det är här skyltarna görs från grunden. En taktil skylt är att hjälpmedel som möjliggör information via både syn och känsel.

Allmänna platser och publika lokaler ska enligt lag vara tillgängliga för alla. I offentliga miljöer ska personer med nedsatt orienteringsförmåga på egen hand kunna få information med hjälp av markeringar och skyltar. Informationen skrivs ut i punktskrift, även kallat braille och det finns speciella standarder man följer vid tillverkning.

"Våra taktila skyltar består av ett högkvalitativt akrylmaterial som är reptåligt och har en mycket fin yta. Detta är extra viktigt då skyltarna läsas av via både känsel och syn. Vi använder två olika typer av maskiner vid tillverkning, vilket medför att vi är väldigt flexibla i vårt tillvägagångssätt och kan möta de flesta önskemål på storlek och motiv", berättar Andreas.

Följer Svensk standard
Skyltmax taktila skyltar tillverkas enligt riktlinjer i Svensk standard SS 30600:2015 och följer punktskrift nämndens skrivregler för punktskrift.

Kan alla beställa taktila skyltar?
“Ja, absolut - stora som små kvantiteter dessutom”, säger Maria Halvarsson, Marknadschef på Skyltmax. “Vi har ett brett sortiment av taktila skyltar med flertal symboler och typsnitt för braille. Hittar man inte det man är på jakt efter hjälper våra duktiga medarbetare gärna till. Vår vision är att hjälpa företag och privatpersoner att enkelt förmedla sina unika budskap”, avslutar Maria.

Maria Halvarsson
Marknadschef
maria.halvarsson@skyltmax.se
skyltmax.se
Kontaktinformation
Postadress
Fläskebo­vägen 5
43891 Landvetter
Region
Härryda
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556756-8760
Grundat: 2008
Anställda: 60
Designa din egen skylt online eller kontakta oss för en kostnadsfri offert. Vi erbjuder skyltar och prints av alla möjliga slag, helt enligt dina behov och önskningar.

Hos oss kan du beställa både som privatperson och företag. Vårt främsta mål är att du ska hitta det du söker, oavsett det handlar om en skylt eller hundra.

Kontakta oss om du behöver tips och råd, har frågor, önskar en offert eller vill ha hjälp med att lägga en beställning. Det går naturligtvis bra att själv utforma egna skyltar direkt i vårt designverktyg, Skyltomaten!

Kontakter

Anna-Lotta Karlsson
031448178

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när