SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Detta formar våra arbetsplatser under 2022

Här delar Owl Labs med sig av fem trendspaningar
Teknikföretaget Owl Labs genomför årligen spännande och insiktsfulla studier bland anställda kring hybrid- och distansarbete. Här delar Owl Labs med sig av fem trendspaningar som kommer forma arbetsplatserna under nästa år. VR och hologram är på gång, likaså asynkront arbete.

1. VR och metaverse kommer till arbetsplatsen
Owl Labs 2021 State of Remote Work-undersökning visade att 56 % av anställda är intresserade av att använda virtuell verklighet och hologram på jobbet. År 2022 kommer vi att börja se acceptans och i vissa fall antagandet av den här typen av uppslukande virtuella upplevelser som för samman anställda, oavsett om de arbetar på distans eller befinner sig fysiskt på kontoret.

2. Arbetsgivare kommer fortsatt att brottas med att definiera hybridarbete
Eftersom många företag fortsätter att skjuta på återgången tillbaka till kontoret, speciellt på grund av den fortsatta pandemin, kommer hybrid- och distansarbete att fortsätta. Under nästa år måste företag bestämma vilken typ av hybrid- och distansarbete som fungerar bäst för deras organisation. Företag kommer att ta reda på detta genom “trial and error” - genom att prova sig fram, experimentera med hur många dagar anställda måste vara på kontoret (om alls), hur pass flexibla deras scheman ska vara samt vem som faktiskt fattar besluten om när och var alla arbetar ifrån.

3. Asynkront arbete är framtiden
Med hybrid arbetskraft kommer företag att behöva anta asynkrona arbetsverktyg som hjälper de anställda att samarbeta och öka produktiviteten utan att de behöver vara i samma rum. Allt från agendor som går att läsa i förväg till verktyg som Notion och Loom hjälper till att hålla de anställda uppdaterade utan att behöva blockera deras scheman med onödiga möten.

4. Kontorsutrymmen kommer att utvecklas
Anställda vill inte komma in på kontoret för att sitta i videomöten hela dagen, vilket de kanske måste göra när de jobbar hemifrån. Alla företag kommer att behöva ompröva sin kontorsdesign för att prioritera samarbete mellan teammedlemmar på kontoret och dem på distans samt se till att alla konferensrum är anpassade för videomöten och samarbete. Hittills har vi sett de mindre företagen leda satsningen genom att prioritera dessa förändringar på arbetsplatsen.

5. Chefer tittar på nya sätt att erbjuda bra balans mellan arbete och privatliv
Nu när pandemin passerar tvåårsgränsen och bristen på arbetskraft fortsätter, kommer företag att behöva prioritera anställdas välbefinnande för att behålla och rekrytera anställda i en tid där många faktiskt säger upp sig och byter jobb. Även om takten kan avta under 2022, kommer anställda sannolikt att fortsätta att byta jobb för att jaga möjligheter som bättre passar deras livsstil och behov. Arbetsgivare kommer att hitta nya sätt att upprätthålla en balans mellan arbete- och privatliv för att hålla de anställda nöjda, oavsett om det är genom hybrid- och distansarbete, flexibla scheman med fyra fasta timmar, 4-dagars arbetsveckor eller förmåner som exempelvis sabbatsår.

Pandemin har tvingat oss alla att förändra vårt sätt att arbeta och har tydliggjort hur pass viktig balansen mellan arbetsliv och privatliv faktiskt är. Det går alldeles utmärkt att hålla hög produktivitet bland anställda, trots att de inte rent fysiskt befinner sig på kontoret. Tiden för stämpelklockan är förbi - frihet under ansvar är det nya. Organisationer som inte tillämpar en hybrid arbetsmodell under 2022, kommer att få svårt att behålla och att rekrytera talanger i framtiden.

Av: Frank Weishaupt, CEO, Owl Labs

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Aare, Northern Link PR
Tel. +46 70 598 22 82
Mail: henrik@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-12
Nytt kontor i MalmöNy teknik för cirkulär användning av oljaRototilt växlar uppSvenska "Samster" gör världsunika solhybrider Inbjudan till Öppet HusRevolutionerar design och prestandaSordin förvärvar ShothuntFörnybar diesel i Göteborgs skärgårdHLD Heatless Adsorption-tork
2022-05-11
Effektiva 3D-printade formverktyg i premiumstålLaser Machining lanserar handhållen lasersvets från IPGPlåtbearbetning i sömlösa flödenÖvervakning och kontroll av vakuumprocesser IIOT - När du vill digitalisera ditt företagVerizon Business blir Bertelsmanns partnerFinnfoam satsar 100 miljonerOptimal resursanvändning för hållbar tillverkning och produktivitetHexicon och Elia Grid International ingår globalt samarbeteSolectro AB visar DATRONs nya verktygsväxlare Kunder testar högkvalitativa produkterTesta våra nya produkter nästa veckaBOLIST öppnar i BrunfloHCL Technologies förvärvar ConfinaleFasadproducent expanderar
2022-05-10
Nya sättet att auktionera maskinerProduktiv kokpunkt för livsmedelsindustrinRobotar för en flexibel och hållbar industri i fokus Teknoprod mässaVälj rätt kabelkedjaLanserar prisbelönt grönt och digitalt ställverk på svenska marknadenWallbox förbinder sig till nettonollutsläpp av växthusgaser år 2030Tjänster och produkter anpassade för installations­marknadenImorgon är det äntligen dags!Framtidens byggmaterial kommer från SkåneDe tillhör branschens främsta talangerVälkommen till Nordic Pellets Conference 11-12 maj i StockholmDagvatten och digitalisering i rampljuset Thea kan bli bäst i Sverige!
2022-05-09
Volvo CE installerar laddplatser i EskilstunaGracos nya batteridrivna färgspruta GXFF CordlessSömnbrist: En fråga om arbetsrelaterad säkerhet5G tar upp kampen med fiberCaterpillar lanserar nästa generations kompakta hjullastareRiktigt intressanta siffror presenteras på Elmia 10 majNorrlands coolaste butik öppnar inom kortCecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolagScanvo gör stororder av DAF lastbilarUltramodern atomiserings­enhet invigdPrisvärd nyhet för rengöring av bilsäten och mattor!Michelin presenterar ett än mer hållbart MC-däck
2022-05-06
Möt EdmoLift på Elmia i Jönköping 10-13 majHans Fransson om Dig AssistMobil Slangservice i SälenNivågivare med Bluetooth Schneider Electric lanserar Wiser uppkopplad brandvarnareMajoriteten delar med sig av lösenord till streamingtjänsterJSB etablerar sig i UppsalaCisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk
2022-05-05
Specialtillverkade fjäders­printar i elektriska snöfordonFiltrera skärvätskor och spånor!Rekordstora orders genererar nya arbetstillfällenSwecon blir partner till Construction Equipment Dealer Team