SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Förbättra kontorsmiljön med ljudsmarta produkter

Forskning visar att störande bakgrundsljud minskar prestationsförmågan på jobbet. Många väljer att stänga ute buller med hjälp av musik, men även det sägs försämra koncentrationen.
Hjärnan har nämligen en tendens att tjuvlyssna på samtal runt omkring, fastän vi redan är sysselsatta med annat. Den allra bästa lösningen är därför att inreda kontoret på ett ljudsmart sätt, med produkter som dämpar buller – och därtill bidrar till att skapa en trivsam arbetsmiljö.


Trots att ljudmiljön är otroligt viktig för att vi ska kunna prestera bra på jobbet, är ljudförhållandena alldeles för dåliga på många företag. I öppna kontorslandskap är ljudnivån en stor utmaning eftersom kollegors samtal blir tydligare och du lättare blir avbruten i ditt arbete. Låt oss presentera tre enkla sätt att förbättra din ljudmiljö!

1. Golvskärmar
Ett bra tips är att dela upp kontorsmiljön med ljudabsorberande skärmväggar så att ljudvågorna i lokalen bryts upp. Med skärmväggar är det enkelt att styra möbleringen och avgränsa ytor där det är som mest ljud. De är dessutom enkla att koppla ihop med varandra i olika konstellationer och vinklar, vilket ger dig flexibla möjligheter att inreda kontoret på ditt vis.

Placera golvskärmarna där du vill ha dem, till exempel mellan skrivbord för att skärma av arbetsstationer eller runt en sittgrupp. Och oroa dig inte för mycket över placeringen; skärmarna kan förses med hjul och enkelt flyttas när du behöver dem någon annanstans. Förutom att erbjuda en lugn och avgränsad plats skyddar de även mot insyn från nyfikna medarbetare eller kontorsgäster.

2. Bordsskärmar
Skrivbordsskärmar tar upp mindre utrymme än golvskärmar men har lika bra ljudabsorberande effekt. Skärmarna monteras direkt på bordsskivan och ger anställda möjligheten att fokusera på sina uppgifter utan att distraheras av kollegors smattrande tangentbord eller halvviskande samtal.

Bordsskärmar är framför allt passande för höj- och sänkbara bord eftersom avskärmningen följer med bordet när det höjs och sänks. Du hittar en mängd bordsskärmar i vårt sortiment med A-klassad ljuddämpning och kontorsvänligt material. Bordsskärmarna är även utformade för att vara visuellt tilltalande och kan nyttjas som både anslagstavla och inspirationsvägg.

3. Ljudabsorberande väggpaneler
Att utnyttja lokalens väggar är ett både enkelt och effektivt sätt att dämpa ljudnivån på kontoret. Ljudabsorbenter kan monteras på väggen för att undvika buller och även användas som anslagstavlor. Väggpaneler som sitter en bit ifrån väggen låter ljudvågorna passera igenom, studsa mot väggen och sedan passera genom panelen igen. Det ger en mycket effektiv, dubbel ljuddämpning. Ljudabsorbenter med kreativa och glada färger är inte bara bra för ljudmiljön, utan ökar också trivseln på kontoret och blir en fin inredningsdetalj.

Vi har ett stort utbud av tygklädda ljudabsorbenter i flera olika färger, former och storlekar. Det ger dig möjlighet att utmana kreativiteten genom att mixa och matcha olika väggabsorbenter och skapa unika mönster efter eget huvud. Vi har även cylindriska ljudabsorbenter som kan hängas i taket, exempelvis i ett trapphus, för att ge illusionen av sänkt taknivå utan att rymdkänslan går förlorad.


A-klassade produkter
Samtliga ljudabsorberande paneler och skärmar i vårt sortiment är A-klassade för ljudabsorption av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Så, oavsett om du planerar att använda skärmarna för att inreda kontorslandskapet, matsalen eller loungen, kommer de att ljudsäkra din miljö och ge dig ombonad känsla.
Kontaktinformation
Postadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Besöksadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands län
Sverige
Organisationsnummer:
556190-7329
Grundat: 1975
Anställda: 206
Välkommen till AJ Produkter AB!

I över 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma sedan starten – att vara ett ledande företag som erbjuder förstklassiga och attraktiva produkter till rätt pris. I vårt sortiment finner du tusentals produkter att välja mellan, levererat till din dörr precis när du behöver dem.

Allt detta lättillgängligt via vår inspirerande katalog, vår E-handel som är öppen dygnet runt eller via ett samtal till någon av våra säljare. Ett koncept som utan tvekan är lika aktuellt idag som när det startade.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

AJ Kundservice
035-180 500

Filmer

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp
AJ Produkter firar 40år!
Väx med oss | AJ Produkter & MTA bygg
AJ Produkter | Så väljer du rätt kontorsstol

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när