SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Företag använder sig alltmer av AI-teknologi

För att motverka IT-attacker
Risken att drabbas av IT-attacker har aldrig varit större än idag och allt fler företag har stärkt sin IT-säkerhet med hjälp av artificiell intelligens och maskininlärning. Men en global undersökning från IT-säkerhetsföretaget Mimecast visar dock att denna utveckling går långsammare än väntat.

Stockholm, 26 april 2022 - Antalet IT-attacker har exploderat under pandemin. Enligt en ny global Mimecast-undersökning tar allt fler företag (46%) idag hjälp av AI och maskininlärning för att lättare upptäcka och hantera IT-attacker i form av malware, spam, zero-day och social engineering. Det är en ökning med 8 % jämfört med året innan.

”Cyberkriminella använder klassiska beteendemönster, psykologi och teknik för att göra det svårare att identifiera och förhindra attackerna. Artificiell intelligens har blivit en effektiv försvarsmetod bland företag, då den hjälper dem att tidigt upptäcka hot och attacker. AI kan t ex upptäcka stavfel eller misstänkta bilagor och dessutom, genom att analysera relationen mellan avsändaren och mottagaren, avgöra om avsändaren har haft kontakt med någon i organisationen tidigare,” säger Elaine Lee, dataforskare i Mimecasts Cybergraph-team. "En del cyberkriminella använder även deepfakes och här kan AI avgöra vilka videor som är falska, genom att analysera bilder och ljud. Tekniken kan beskrivas som företagens första försvarslinje, som fångar upp oegentligheter snabbare och mer effektivt än vad människor gör.”

Utvecklingen går långsammare än väntat
Jämfört med en liknande studie från föregående år är det tydligt att allt fler företag har insett fördelarna med att använda AI inom IT-säkerhet. I dag är det endast 7% som inte planerar att använda sig av dessa teknologier, jämfört med 11% året innan.

Men trots företagens stora vilja att utnyttja dem, så går utvecklingen långsammare än förväntat. Förra året svarade 35% av de tillfrågade organisationerna att de planerade att använda dessa teknologier under det kommande året, men faktum är att endast ett fåtal av dem faktiskt har valt att göra det.

"Det är förvånande att många företag har varit så ovilliga att använda artificiell intelligens i kampen mot IT-bedragare. Vår erfarenhet och undersökning visar att alla företag får fördelar genom att tillämpa AI i sitt IT-säkerhetsarbete. Tekniken hjälper dem att snabbare upptäcka och hantera hot, samt frigör tid åt IT-personalen och reducerar antalet misstag,” säger Elaine Lee.

Enligt Mimecasts undersökning är det framför allt tech- (63%), bygg- (57%) och tjänstesektorn (55 procent) som använder dessa nya tekniska hjälpmedel, medan de är mindre utbredda inom sjukvården (39%), den offentliga sektorn (40%) och detaljhandeln (35%).

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion