SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Intrum väljer Cognizant för digital transformation

Minska kostnader och påskynda moderniseringen
Cognizant ska hjälpa det Sverigebaserade kredithanteringsföretaget Intrum att modernisera sin teknologiplattform för att bättre stödja europeiska kunder med skuldhantering och andra kredittjänster

IT-konsultföretaget Cognizant (Nasdaq: CTSH) har valts ut av Sverigebaserade Intrum för att tillhandahålla heltäckande digitala integrations- och moderniseringstjänster för Intrums teknologiplattform för kredithantering. Förbättringen ska ge Intrums kundcenteranställda tillgång till datadrivna insikter som de kan använda vid rådgivning till kunder från dess paneuropeiska leveranscenter.

Som en del av det fleråriga avtalet ska Cognizant bygga och underhålla ett digitalt kärnsystem tillsammans med Intrums anställda och andra partners, inklusive att arbeta med att implementera ett nytt integrationslager. Systemet ska hjälpa Intrum att minska kostnader, påskynda moderniseringen av sin integrationsplattform och bygga ett agilt team för digitala tjänster i 20 europeiska länder. Det gäller särskilt kunder som kämpar med sin likviditet på grund av det nuvarande makroekonomiska läget.

Dessutom förväntas Cognizants tjänster möjliggöra förenklad skuldhantering och en mer effektiv omstruktureringsprocess för både företag och privatpersoner, vilket gör det möjligt för Intrum att erbjuda helhetsbaserade skuldhanteringslösningar som tar hänsyn till en kunds hela låneportfölj, och inte bara lånedelen. Med de förbättrade teknologiska möjligheterna hoppas Intrum kunna identifiera nya tjänster med möjlighet till merförsäljning och korsförsäljning. Dessutom kommer det nya tillvägagångssättet att möjliggöra hantering av högre transaktionsvolymer av betalningar och kundförfrågningar över flera kanaler, vilket förkortar handläggningstider.

"I tider av makroekonomiska utmaningar måste vi se till att kunna möta den växande efterfrågan från kunder som efterfrågar rättvisa och etiska skuldhanteringslösningar", säger Ronald Reurink, Global IT Mature & Emerging Markets & Scandinavia på Intrum. "Som branschledare strävar vi kontinuerligt efter att förbättra hur vi stödjer våra företagskunder och konsumenter för att säkerställa att våra resurser och verktyg är effektiva. Cognizant, med sina experttjänster för digital transformation, hjälper Intrum att utveckla teknologiplattformar i världsklass för att bättre förstå våra kunders behov och ge en sömlös kundsupport med ett vänligt bemötande.”

"Kredithanteringsbranschen fortsätter att vara viktig, inte minst nu när den globala ekonomin har motvind. Det är absolut nödvändigt att branschen utvecklas och transformeras digitalt för att hålla jämna steg med efterfrågan och betjäna kunder på ett enkelt, effektivt och datadrivet sätt”, säger Mats Johard, Sverigechef på Cognizant. "Tillsammans med Intrum kombinerar vi teknisk expertis, mänsklig empati och intuition för att bygga och leverera en innovativ lösning till en komplex bransch. Vi är glada över att arbeta med Intrum för att hjälpa dem att påskynda sin modernisering med ett nytt digitalt kärnsystem.”

För mer information kontakta:
Jan Fredriksson, Northern Link PR for Cognizant, jan@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Impact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagbergNytt bolag i Tempcon GroupGranitors hissverksamhet säljs till MVIGodstransporterna på väg effektiviseras
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!