SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Levererar nya versioner av Red Hat Enterprise Linux

Red Hat Enterprise Linux 9.2
Red Hat Enterprise Linux 9.2 och 8.8 stödjer Linux-baserad automatisering över hybrida moln, överbryggar kunskapsluckor inom IT, samordnar operativa processer och utökar innovation i molnet

Red Hat, världens ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, levererar nu nya Red Hat Enterprise Linux 9.2 och flaggar för den kommande tillgängligheten av Red Hat Enterprise Linux 8.8. De nya versionerna förenklar och effektiviserar komplexa Linux-baserade plattformshändelser över hybrida moln, från datacenter till publika moln och till edge-distributioner.

Linux-operativsystemmiljöer kommer att växa från 78% år 2021 till 82% år 2026 över hybrida moln enligt IDC:s rapport "Worldwide Server Operating System Environments Forecast, 2022-2026: The Public Cloud Shifts the OSE Market into Overdrive".

Linux-automatisering överallt
Red Hat Enterprise Linux 9.2 och 8.8 fortsätter att utöka kapaciteten för systemroller, med Red Hat Enterprise Linux-specifikt Ansible-innehåll som hjälper till att skapa mer pålitlighet och bättre effektivitet genom att automatisera administrativa uppgifter. Det innebär att ett antal vanliga Linux-roller, från Microsoft SQL Server till virtuella privata nätverk (VPN), enkelt kan konfigureras, registreras och distribueras med grundläggande Linux-kunskap.

De senaste versionerna utökar dessa roller med tillägget av Red Hat Enterprise Linux-systemrollen for Podman. Podman är Red Hats verktyg för att utveckla, hantera och köra containers på Linux-plattformar. Att skapa en Podman-instans kräver normalt specifik kunskap om kommandon, men denna systemroll gör det möjligt för administratörer att automatisera konfigurationer som passar deras specifika miljöer. Detta inkluderar möjligheten att distribuera förintegrerade, produktionsklara container-workloads över Red Hat Enterprise Linux-värdar, vilket hjälper Linux-administratörer att underhålla infrastrukturen för containers.

Ytterligare Red Hat Enterprise Linux-systemrolluppdateringar inkluderar utökade möjligheter kring Microsoft SQL Server och Microsoft Active Directory. Detta inkluderar automatisering av SQL Server/Active Directory-autentisering, Always-On-gruppsupport och support för SQL Server 2022.

Operationell konsekvens över hybridmolnet
Red Hat Enterprise Linux hjälper IT-organisationer att basera hybrid molnverksamhet på en enda, OS-standard genom image builder. Image builder förenklar skapandet av standardiserade avbildningar av operativsystem optimerade för en mängd olika miljöer, från offentliga moln till edge, samtidigt som övergripande IT-kontroller och policyer för systemsäkerhet och efterlevnad bibehålls. Nytt i Red Hat Enterprise Linux 9.2 och 8.8 är möjligheten för verktyget att inkludera organisationsspecifika säkerhetspolicyer i skapade bilder, till exempel de som definieras av en given OpenSCAP-säkerhetsprofil eller för säkrare leverans av edge-enheter.

Red Hat Enterprise Linux-webbkonsolen driver IT-säkerhet och efterlevnadspolicys över hybrida moln. Konsolen gör det möjligt att utföra en mängd olika konfigurations- och hanteringsuppgifter från ett intuitivt webbläsargränssnitt. Webbkonsolen inkluderar nu möjligheten att konfigurera automatisk krypterad diskupplåsning på rotfilsystem med nätverksbunden diskkryptering (NBDE). Detta hjälper till att skydda data och är nu öppet för ett mycket bredare utbud av Linux-kunskaper, där det tidigare krävde expertis i kommandoradsparametrar. Administratörer kan nu även använda webbkonsolen för att välja ofta använda kombinationer av systemomfattande kryptopolicyer, vilket hjälper till att hålla alla associerade system i linje med olika efterlevnads- och organisationsspecifika behov.

Att driva containerbaserad innovation
Med containerbaserade applikationer som driver på nästa våg av mjukvaruinnovation, måste IT-organisationer allt oftare hantera och underhålla containrar. Red Hat Enterprise Linux 9.2 och 8.8 inkluderar förbättringar av Podman för att hjälpa till att samordna potentiell containerspridning, med möjlighet att spåra containerskapande händelser, både manuellt och som en del av ett automatiserat arbetsflöde. Detta hjälper till att upprätthålla en fullständig bild av systemaktiviteten, särskilt i miljöer som kräver regelbundna revisioner.

Podman stöder nu även anpassade hälsokontroller av containers, vilket gör det möjligt att automatisera åtgärder och begränsningar när en container blir ohälsosam. Detta innebär att containerbaserade applikationer i fjärr- eller edgemiljöer, även de med oregelbunden anslutning, fortfarande kan upprätthålla konsekvens med centraliserad verksamhet.

Utökade arkitektoniska alternativ
De senaste versionerna av Red Hat Enterprise Linux lägger till stöd för 64k sidstorlekar för Arm-arkitektur, vilket öppnar upp ett ännu bredare utbud av Arm-baserad, certifierad hårdvara för Red Hat-kunder. Denna utökade uppsättning hårdvarualternativ gör det enklare för organisationer att välja den underliggande arkitekturen som bäst passar deras unika behov, även för dem som kör minneskrävande workloads.

Förbättrade Red Hat Enterprise Linux Lifecycle-erbjudanden
Red Hat fortsätter att lyssna på kundernas behov när det gäller Red Hat Enterprise Linux-supportlivscykeln. IT-organisationer har nu två nya möjligheter för hantering av supportlivscykeln för Linux som:
• Förbättrat stöd för utökad uppdatering, tillgängligt för Red Hat Enterprise Linux 9 och senare, ger system rätt att ta emot programvaruuppdateringar i upp till fyra år efter den allmänna tillgängligheten för respektive mindre uppdatering.
• Red Hat Enterprise Linux 7 Extended Lifecycle Support (ELS), som kommer att vara tillgängligt för Red Hat Enterprise Linux 7.9, stöder kontinuitet efter 10-åriga Red Hat Enterprise Linux 7-livscykelns slut. Den förlängda livscykelperioden sträcker sig från 1 juli 2024 till och med 30 juni 2026. Red Hat uppmuntrar kunder att använda detta utökade supporterbjudande för att planera migrering till Red Hat Enterprise Linux 8 eller 9, vilket kan göras som en del av befintliga prenumerationer.

Vad kommer härnäst
Kunder med befintliga Red Hat Enterprise Linux-prenumerationer kan nu ladda ner Red Hat Enterprise Linux 9.2 via Red Hat Customer Portal.

Stödjande citat
Gunnar Hellekson, vice vd och general manager, Red Hat Enterprise Linux, Red Hat
"Med Linux som grund för allt mer komplexa operationer över hybrida moln, är det viktigt att IT-organisationer kan utöka verksamheten utan att också behöva lägga till nya kunskaper eller resurser. De senaste versionerna av världens ledande Linux-plattform för företag ger större automatisering för att hjälpa IT-avdelningar att utöka sin räckvidd över hybridmolnet samtidigt som det gör det lättare att ta till sig innovation, oavsett om det gäller containrar eller nya hårdvaruarkitekturer.”

Ytterligare resurser
• Läs ett tekniskt blogginlägg om Red Hat Enterprise Linux 9.2
• Lär dig mer om Red Hat Enterprise Linux
• Läs versionsanteckningar för Red Hat Enterprise Linux 9.2
• Läs produktdokumentationen för Red Hat Enterprise Linux 9.2

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jenny Widing, Northern Link PR för Red Hat
+46 70 985 30 20
jenny@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
James Hardie ställer ut på NordbyggAllt fler svenskar väljer second handKraftig spridning av falska uppdateringarZEISS presenterar mät­tekniklösningar på ElmiaBigCommerce nya stora produktuppdatering
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd