SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mossigt tänk av chefer

Att närvaro ger produktivitet
Att fysisk närvaro på kontoret skulle vara likställt med bättre produktivitet är ett mossigt synsätt bland chefer och ledare. Hybrid- och distansarbete medför en rad fördelar och har således blivit den nya normen. Det finns många bevis för att anställda mår bättre när de får förtroendet att välja sin egen arbetsmiljö och det är ett faktum idag att distansarbete är effektivt. Fysisk närvaro betyder inte mer produktivitet, nedan följer fyra viktiga punkter om varför.

1. 37% av anställda i Sverige känner sig mer produktiva när de arbetar på distans. De har minskat pendlingstiden och har skapat en bekväm arbetsmiljö där de kan fokusera och samarbeta. För de anställda som arbetar både på kontoret och hemma säger närmare hälften, 48%, att de känner sig mer produktiva när de arbetar hemifrån jämfört med kontoret.

2. Att arbeta från kontoret är bra för den sociala aspekten – men när det kommer till produktivitet så handlar det om individen. En av de största anledningarna till att anställda vill arbeta på kontoret, åtminstone en del av tiden, är att få träffa sina kollegor. Vissa anställda vill vara på kontoret att dra nytta av kontorets faciliteter. Vissa känner att de inte får något gjort på kontoret eftersom de spenderar hela dagen med att prata med kollegor, medan andra får mer energi och känner sig mycket mer produktiva än när de arbetar hemifrån.

Att låta de anställda välja sin arbetsplats leder till bättre produktivitet, anställda får en arbetsplats baserat på behov, humör och de uppgifter som de ställs inför varje dag.

3. Millennials och Gen Z känner sig generellt mer produktiva hemma, medan Boomers och Gen X känner sig mer produktiva på kontoret. Faktum är att över hälften av unga talanger passade på att byta jobb under pandemin (56%). Detta var främst på grund av bättre lön och karriärmöjligjeter, men en femtedel (19%) uppgav att de bytte jobb för bättre balans mellan arbete och privatliv, mindre stress, samt ett arbete de är mer intresserade av - de mjuka värdena spelar således stor roll för att behålla och attrahera framtida talanger.

Vi är alla olika, så generella policyer som tvingar människor tillbaka till kontoret kommer inte att fungera. Dina Boomer- och Gen X-anställda kan tycka det känns bra, eftersom de har tillbringat större delen av sitt arbetsliv på ett kontor. De yngre anställda är mer benägna att vilja bestämma själva och kan komma att ha det svårare att motivera ökade kostnaderna för exempelvis pendling.

4. Mångfalden förbättras genom att låta arbetarna välja vart de vill arbeta. Distansarbete uppmuntrar mångfald eftersom människor från alla samhällsskikt, med varierande livsförhållanden, kan ha stor nytta av möjligheten att arbeta hemifrån. Företag har även en betydligt större pool av talanger att välja mellan när fysisk plats inte är avgörande för att kunna göra jobbet eller inte.

Av: Frank Weishaupt, VD, Owl Labs
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-08
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
2024-04-02
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
2024-03-29
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet