SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytändning för mobilt boende

Uthyrningsmarknaden växer
Siffrorna för nyregistreringar av campingfordon pekar uppåt. Samtidigt menar delningsplattformen Camptoo att även hyresmarknaden växer snabbt och siktar på att ha 500 uthyrningsbara fordon i Sverige på plattformen redan i år.

Svenskar är mer och mer intresserade av att investera i mobila boenden, såsom husbilar och husvagnar. En trend som har kommit tillbaka. Camptoo, en webbplats som kopplar samman husbil- och husvagnsägare med hyresgäster, uppskattar att antalet fordon på plattformen i Sverige kommer att fördubblas i år. Företaget menar också att marknaden för campingfordon växer.

Det växande intresset för mobila boenden (husvagnar och husbilar) bekräftas av siffrorna. Enligt data från Husvagnsbranschens riksförbund, HRF, registrerades 8 935* fordon för mobilt boende i Sverige förra året, jämfört med 2020, då siffran var 7 624**. Detta innebär en ökning med 1 311 fordon (17%).

Innan pandemin ökade nyregistreringarna av mobilt boende kraftigt mellan 2015 - 2018 för att därefter sjunka dramatiskt under 2019 - 2020. Nu ser trenden däremot ut att öka igen, även om världsläget har en viss hämmande effekt på just nyregistreringarna. Många fick också upp ögonen för camping, friluftsliv och semester på hemmaplan under pandemin, vilket avspeglar sig på hyresmarknaden.

“Vi har sett ett stort intresse för att hyra och hyra ut campingfordon med oss globalt och nu inför sommarsäsongen i Sverige har antalet bokningar börjat sticka iväg. Många tycker det är bekvämt att slippa den stora investeringen som ett köp av ett eget campingfordon innebär. Folk hyr dem gärna istället, dels för att prova på och få hjälp med hur det fungerar, men också för att det är mer hållbart att inte bara låta fordonet stå när det inte används. Det blir dessutom en fin extrainkomst för uthyraren,” säger Fredrik Rofors, Sverigechef på Camptoo

Favoritdestinationer i ett avlångt Sverige
Sverige är en perfekt destination för att upptäcka nya vackra platser, inte minst tack vare Allemansrätten. Österlen, Västkusten, Gotland och Stockholms skärgård har länge funnits med i toppen över svenska favoritdestinationer. Men nu ökar också besöken i norra delarna av landet, där fjällvandringar, vacker natur och platser som höga kusten lockar.

“Sverige är jättefint att semestra i och den flexibilitet som husbil och husvagn erbjuder är oslagbar. Vi har ett långt arv av camping och friluftsliv, vilket även den yngre generationen upptäcker alltmer. Våra gäster bokar idag resor med inslag av allt från golf, vindsurfing till gastronomiska upplevelser, eller bara för att sola och bada och upptäcka nya destinationer,” säger Fredrik Rofors, Sverigechef på Camptoo.

Allt fler använder också möjligheten att hyra husbil utomlands via Camptoo. Företaget har idag kontor i Nederländerna, Belgien, Storbritannien, Australien, Sverige, Danmark, Finland och Polen. Camptoo erbjuder sammanlagt mer än 6 500 olika fordon för uthyrning runt om i Europa.

*Källa: HRF, Nyregistreringar 2021
**Källa: HRF, Nyregistreringar 2020

För pressfrågor och tester av tjänsten, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Camptoo i Sverige via Northern Link PR, bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-27
En av Sveriges mest automatiserande fabriker?Varför höj och sänkbart skrivbord?Nationellt center för hållbar plastHåll koll på inköp med ett kreditkortSmåföretagen kämpar med cybersäkerheten
2023-03-24
Främsta prioriteringarna inom tillverkningsindustrinAutomatiska dörrar förbättrar ergonominCH Wennerholms mekaniska verkstad InvesterarVärldsvattendagen 2023Kundanpassade gasfjädrar
2023-03-23
Tekniska utrustning i byggnaderVolvo CE introducerar Connected Load Out Weigh in Motion-teknik Skyddsfärg avsedd att förhindra korrosionCastrols samarbete med Submer
2023-03-22
Upp till 62% trycklufts­besparing Ökad detaljhandel vid laddplatser Fortsatta fossilfria framstegSäkert halkskyddGlobala fordonstillverkare
2023-03-21
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur