SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Otydliga gränser mellan hem- och kontorsarbete

Äventyrar IT-säkerheten
Användare av mobila enheter är sex till tio gånger mer benägna att utsättas för en nätfiskeattack via sms än via e-mail. Samtidigt har över hälften av alla företag upplevt ett distans- eller hemarbeterelaterat datasäkerhetsintrång under de senaste tre åren.

Verizon Business presenterar idag sin Mobile Security Index (MSI)-rapport för 2023 – den sjätte i raden av företagets årliga undersökning som kartlägger IT-säkerhetshot mot mobila enheter, samt ger insikter kring hur verksamheter kan stärka sin flexibilitet och säkerhet.

Över en tredjedel gör grundläggande säkerhetsmisstag
Rapporten pekar på att BYOD-(bring-your-own-device)-riktlinjer, hybridarbete och spridningen av Internet of Things (IoT) rejält har ökat svårigheterna att skydda enheter, vilket är en av förklaringarna till att över en tredjedel (34 procent) av användarna har gjort ett av dessa fem grundläggande säkerhetsmisstag.

• Klickat på en nätfiskelänk (18 %)
• Nedladdat en skadlig programvara via SMS-nätfiske (13 %)
• Nedladdat en skadlig programvara generellt (11 %)
• Skickat personlig information till en bedragare (9 %)
• Skickat lösenord till en opålitlig källa (8 %)

"Bristen på förståelse för de potentiella konsekvenserna och allt suddigare gränser mellan hem- och kontorsarbete är en farlig kombination. Cyberbrottsligheten blir mer sofistikerad med åren och den framträder inte alltid i den skepnad du förväntar dig," säger Mike Caralis, Vice President för Business Markets på Verizon Business

AI är en IT-säkerhetsutmaning
Den senaste tidens tillväxt inom generativ artificiell intelligens (AI) innebär IT-säkerhetsutmaning. Alla människor med internettillgång kan skapa deep fake-foton eller videor, vilket även hotaktörer kan göra och använda sig av för att effektivisera sina nätfiskeattacker. En mycket kort inspelning av en persons röst räcker för att skapa en trovärdig imitation. En online-videointervju med en företags-VD kan användas för att skapa ett övertygande röstmeddelande som instruerar en anställd att ändra betalningsinformation för en leverantör eller nollställa åtkomstinformation till ett verksamhetskritiskt system.

Att säkra IoT-enheter är en av de mest utmanande säkerhetsaspekterna med mobila enheter, på grund av den snabba utvecklingen av attacker som riktas mot dem:

• Antalet enheter växer, vilket gör dem till attraktiva mål
• Enheternas datorkraft ökar, vilket gör dem till potentiella attackmål (t ex som en del av ett botnät som används för att utföra en DdoS-attack)
• Applikationerna blir mer affärskritiska, vilket gör enheterna till attraktiva mål

28 procent lösenordskyddar inte sitt Wi-Fi i hemmet
Enligt rapporten ändrar hela 71 procent av användarna inte standardlösenordet till sitt hemma-Wi-Fi, medan nästan en tredjedel (28 procent) inte ens lösenordskyddar det.

Läs gärna mer i Verizon 2023 Mobile Security Index här. Rapporten innehåller bl.a. information om Verizons Social Engineering Defense-plan i fem steg, som kan anpassas efter företagets behov.

Läs pressmeddelandet i sin originalform på engelska här.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-26
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2024-02-23
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar