Annons

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Red Hat påskyndar IT-automation

Med Event-Driven Ansible
Event-Driven Ansible förbättrar IT-miljöns servicekvalitet och frigör tid för att driva affärsnytta istället för underhåll

Red Hat, världens ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, lanserar Event-Driven Ansible, en skalbar och pålitlig lösning som utökar möjligheterna att införa en pålitlig strategi för automatisering över hybrida moln. Event-Driven Ansible är tillgänglig som en del av Red Hat Ansible Automation Platform 2.4. Event-Driven Ansible utökar värdet av befintliga IT-investeringar över hela organisationen och gör det möjligt för IT-team att förnya sig ytterligare utan att kompromissa med den servicekvalitet eller de svarstider som krävs i moderna IT-miljöer.

Enligt studien 451 Research[1], en del av S&P Global Market Intelligence, beställd av Red Hat, minskar händelsedrivna automationsplattformar risker förknippade med fel i eller försämring av IT-infrastruktur, sparar IT-resurser och ökar avkastningen på investeringar i hybrid IT-arkitektur. Det kan frigöra IT-proffs att koncentrera sig på att skapa logik, förbättra applikationskvaliteten och påskynda distributionen av verksamhetskritiska applikationer." Vidare, händelsedriven teknik gör det möjligt för företag att snabbt känna av och reagera på förändringar, risker eller möjligheter och i slutändan skapa nya konkurrensfördelar i sin digitala affärsverksamhet."

Event-Driven Ansible kopplar sömlöst samman infrastruktur och observerbarhetsverktyg för applikationer med Ansible-automation. När Event-Driven Ansible tar emot händelser från tredjepartsverktyg bestämmer den nästa steg och agerar automatiskt. IT-team kan förbestämma och definiera regler för att initiera automatiska svar för olika situationer, som systemprocesser som inte svarar eller obehöriga åtkomstförfrågningar. När villkoren är uppfyllda och en händelse utlöses, utför den automatiskt den önskade åtgärden via Ansible Playbooks eller moduler för direktexekvering, med möjligheten att koppla ihop flera händelser till mer komplexa automatiseringsåtgärder.

Event-Driven Ansible möjliggör ett mer konsekvent svar tvärs över IT-hanteringsfunktioner, från att hantera dynamiska molnbaserade förhållanden till att automatiskt åtgärda potentiella avbrott, som vid systemavbrott eller säkerhetsvarningar. Det minskar också bördan av stora, manuella rutinuppgifter där fel lätt kan uppstå, som vid återställning av lösenord, lagring, utöka supportärenden, konfigurationer eller säkerhetskopieringar. Detta frigör tid för de anställda att fokusera på andra prioriteringar och hjälper även nyanställda att få tillgång till och använda tillförlitlig information och mildra utmaningar vid nyanställning med ett alltid aktivt verktyg.

Som en del av branschledande Ansible Automation Platform kan kunder använda Event-Driven Ansible för att snabbare börja automatisera över hybrida moln. Nu kan en enda automationsplattform möjliggöra både manuellt och automatiskt initierad automation i alla miljöer, från traditionell hårdvara och nätverksinfrastruktur till moln- och edgemiljöer. Event-Driven Ansible utökar befintlig kunskap om organisationsautomation till dessa nya scenarier, med hjälp av välbekanta automationskoncept inom Ansible Rulebooks för att driva automatiska svar.

Dessutom integreras Event-Driven Ansible med tredjepartsverktyg för övervakning, observerbarhet och IT-analys som kunder redan använder, med paketerade resurser från partners som Cisco ThousandEyes, CyberArk, Dynatrace, F5, IBM Instana, IBM Turbonomic, Palo Alto Networks och Zabbix för att hjälpa kunder att komma igång snabbare, med ytterligare partnerintegrationer att följa. Kompletterande Red Hat-utvecklat innehåll är tillgängligt för Red Hat OpenShift, Red Hat Insights, AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform och ServiceNow för att leverera en konsekvent, end-to-end molnautomatiseringsupplevelse. Event-Driven Ansible stödjer också utvecklingen av anpassade integrationer så att kunder kan integrera händelser från sina favoritövervakningsverktyg, inklusive egenutvecklade. Expertis från systemintegratörspartners som Kyndryl, World Wide Technology med flera finns också tillgänglig för att hjälpa kunderna att komma igång.

Event-Driven Ansible beräknas finnas tillgänglig i juni 2023 för kunder som använder Ansible Automation Platform 2.4.

Ta del av det fullständiga pressmeddelandet på engelska här.

Ytterligare resurser
• Lär dig mer om Event-Driven Ansible
• Läs analytikerns syn på detta IDC Quick Take
• Kom igång med Red Hat Ansible Automation Platform
• Utforska Red Hats IT automation and management solutions
• Lär dig mer om Red Hat Summit
• Besök Red Hat Summit 2023 nyhetsrum
• För evenemangsspecifika uppdateringar följ @RedHatSummit or #RHSummit on Twitter
• För de senaste nyheterna följ Red Hat på Twitter eller LinkedIn

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jenny Widing, Northern Link PR för Red Hat
+46 70 985 30 20
jenny@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-24
Lanserar hemsida för att främja hållbar byggbranschSpecialist på områdesskydd öppnar nytt i HalmstadNya APEX-tjänster Stripe blir betalningspartner för Zara Pre-OwnedSavox Noise-COM 500 lanseras
2023-05-23
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
2023-05-22
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!
2023-05-19
Avsticknings- och spårsvarvningssortimentSwecon och Volvo på Sweden Rock FestivalUdda Volvo-lastbil med retrolook byter ägareWithSecure lanserar en ny uppsättning tjänsterCASE:s populära roadshow återkommer 2023
2023-05-17
Först ut i Skandinavien Årets plåtslagare gillar koppar och knepiga jobbCognizant lanserar Neuro® AINytt koncept ska förbättra tillgängligheten Clean Motion lanserar leasingerbjudande