SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tamtron fortsätter sin starka tillväxt internationellt och förvärvar det norska vågföretaget scaleit a/s

Tamtron utökar sin närvaro på den Nordiska marknaden genom att förvärva norska ScaleIT, som är specialiserade på försäljning, installation, kalibrering och service av vägningslösningar.
Det norska företaget ScaleIT, grundat 1971, är den enda spelaren på den norska marknaden som erbjuder avancerade vägningslösningar för anläggning & entreprenad, transport & logistik, avfallsinsamling & återvinning samt för processindustri. Företaget erbjuder, förutom en bred palett av vågar, även installation, kalibrering och service- och underhållstjänster för vägningslösningar liksom teknisk support. ScaleIT omsatte 2019 78 MNOK.

Tillsammans är ScaleIT och Tamtron ännu mer

- Förvärvet passar vår tillväxtstrategi och stärker vår position som internationella vägningsexperter och kompetent partner för våra kunder. ScaleIT är en viktig spelare på deras lokala marknad och även om vi har samarbetat tidigare så innebär förvärvet att vi ytterligare kan ta del av varandras kunskap och erfarenheter för att erbjuda våra kunder ännu mer. Med det här förvärvet blir vi den största spelaren på den nordiska marknaden inom vägning, säger Mikko Keskinen, Tamtrons CEO.

- ScaleIT är en fantastisk tillökning av Tamtron-familjen och jag välkomnar ScaleIT’s personal och partners in i vår gemenskap. Expansionen i Norge med ScaleIT’s serviceorienterade affärsmodell skapar nya tillväxtmöjligheter för Tamtron, fortsätter Keskinen.

- Tamtrons högkvalitativa vägningslösningar och expertkunskaper kombinerat med vår service- och leveransförmåga skapar en unik kombination. Uppköpet öppnar nya möjligheter för oss att växa och utöka vår verksamhet som en del av en internationell aktör samtidigt som vi kan fortsätta agera som en lokal partner. Jag tror vi har en bra gemensam framtid att se fram emot, säger Steinar Olsen ScaleIT’s CEO.

Tamtron – ett växande och internationellt vägningsproffs

Tamtron, som firar sin 50-årsdag nästa år, har genom åren växt till en av de större spelarna inom vägningsindustrin och då främst som leverantör av avancerade vägningslösningar för professionellt användande. Efter förvärvet har Tamtron verksamhet i Finland och ytterligare 6 länder liksom ett vitt spritt återförsäljarnätverk runtom i världen. Tamtron har nu ca 200 medarbetare i Finland, Sverige, Norge, Tyskland, Tjeckien, Slovakien och Polen.

Tamtrons kunderbjudande omfattar integrerade vägningslösningar för hamnar, skogsindustrin, gruv- och anläggningsindustrin, avfalls- och återvinningsindustrin, transport- och logistik liksom för processindustri. På senare år har Tamtron fokuserat på att förbättra användbarheten hos vågar och vägningssystem liksom tillgängligheten på vägningsdata digitalt. Med förvärvet ökar den internationella andelen av bolagets affär.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
För mer information:
Tamtron Group
Mikko Keskinen
Mob: +358 40 596 4831
E-post: mikko.keskinen@tamtron.fi
www.tamtrongroup.com

ScaleIT A/S
Steinar Olsen
Mob: +47 952 90 105
E-post: Steinar.olsen@scaleit.no
www.scaleit.no
Kontaktinformation
Postadress
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Besöksadress
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556397-9847
Grundat: 1990
Anställda: 20
"Weigh to Know" eller "Att väga er att veta" på svenska.

Tamtron erbjuder vågar och vägniningssystem för Entreprenad, Gruvor, Skogsindustri, Återvinning och Avfallsinsamling samt Processindustri.

Vi levererar hjullastarvågar, markförlagda fordonsvågar, lastbilsvågar, timmerkransvågar, vågar till materialhanterare och timmerhanterare, bandvågar, silovågar mm. I och med Tamtrons köp av Lahti Precision kan vi även erbjuda hela system för dosering och conveyer-lösningar, t.ex. LIW-feeders, heavy duty bandtransportörs-vågar, exakta skruv-conveyers, storsäckstömningsstationer.

Med Tamtrons världsunika molnlösning mScales kan du få kontroll över ert materialflöde genom att koppla alla vågar till en och samma vågprogramvara. För hjullastarvågar har Tamtron sedan länge levererat molntjänsten Wnexus. Wnexus tillsammans med Tamtrons Power-plattform kan idag anses vara "mallen" för hur en hjullastarvåg ska fungera i Sverige.

Tamtron har en serviceorganisation som täcker hela Sverige och vi är ackrediterade av Swedac att utföra Återkommande kontroll respektive Ackrediterad kalibrering av fordonsvågar och hjullastarvågar.

Våra säljare kan din bransch och hjälper dig gärna att välja den bästa lösningen för dig.

Team Tamtron
Vägning - Kunskap - Kvalitet

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008 – ISO/IEC 17025

Kontakter

Thomas Larsson
VD
054-402 08 42
Monalisa Sjöström
054-402 08 40
Michael Karlsson
054-402 08 40
Odd Johansson
054-402 08 40
Fredric Jonsson
054-402 08 40

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Finsk tillverkare av skräddarsydd förvaringFärsk e-handelsstatistik visar positivt trendbrott
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när