SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Var femte arbetande svensk vill ha mötesfria dagar

För att maximera produktiviteten
20% av arbetande svenskar vill ha mötesfria dagar och lika många ett specifikt bokningsfönster för möten - för att maximera produktiviteten och balansen mellan arbete och privatliv.

Enligt en ny undersökning från det kollaborativa teknikföretaget Owl Labs, vill var femte förvärvsarbetande svensk införa mötesfria dagar på jobbet. Undersökningen som har genomförts av Novus på uppdrag av Owl Labs visar även att var femte person (20%) vill se ett schemaläggningsfönster för möten, inte för tidigt eller för sent på dagen.

Faktum är att 14% av arbetande svenskar också vill att arbetsplatsen reglerar beteenden med att rutinmässigt bjuda in för många deltagare eller deltagare som egentligen inte behöver vara med på ett möte.

- På Owl Labs har vi implementerat en mötesfri dag där alla medarbetare har möjlighet att fokusera på specifika uppgifter och projekt. Det har tagits emot mycket väl och produktiviteten har varit konstant. Föreställ er vad organisationer kan åstadkomma med mer effektiva möten som engagerar och ger en mer uppslukande upplevelse, utan lagg, krångel eller störningar. Med rätt möteskultur och bra utrustning kommer organisationer bli mer effektiva, en önskan som reflekteras i undersökningen där många uttrycker att de vill ha mötesfria dagar, säger Frank Weishaupt, VD för Owl Labs.

Utöver att 20% av de arbetande svenskarna vill ha mötesfria dagar på jobbet vill även var tionde person höja standarden på konferensutrustningen både hemma och på jobbet. Vanligaste tekniska redskapet svenskar använder för digitala möten är webbkameran i locket på laptopen, samt hörlurar med mikrofon (32%). Samtidigt har endast 5% tillgång till dedikerad videkonferensutrustning i jobbet, något som kan vara en viktig pusselbit när det kommer till att verkligen cementera hybridarbete som arbetsform.

- Att ha rätt utrustning både på hemmakontoret och på företagets kontor är A och O för att verkligen lyckas med hybridarbete där alla anställda får synas och höras och kan samarbeta så flexibelt och effektivt som möjligt, fortsätter Frank Weishaupt.

Även om arbetsplatsen har utrustning som erbjuder en uppslukande upplevelse för hybridarbete och möten är det också viktigt att ha en kontorslayout som bidrar till ökat samarbete mellan de anställda. Både för dem som arbetar från kontoret och dem som arbetar hemifrån. När kontoret inte är utformat för hybridarbete kan detta bli ett störningsmoment, faktum är att 9% av arbetande svenskar vill se en reglering av att ta möten, telefon- och videosamtal i det öppna kontorslandskapet.

För mer information vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Owl Labs i Norden, via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i Kungsbacka
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige