SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Varför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöer

Säkerhetsutmaningar som man inte var vana vid

Pandemin tvingade företag att snabbt ta till sig ny teknik för att kunna arbeta på distans och för att effektivt kunna möta sina kunder digitalt. Skiftet till att arbeta hemifrån innebar att många valde molnbaserade lösningar för att säkerställa fortsatt samarbete. Företag gjorde allt för att se till att verksamheten skulle kunna fortgå, vilket medförde att IT-avdelningar plötsligt tvingades hantera en hybrid IT-miljö med säkerhetsutmaningar som de inte var vana vid.

Nu, 18 månader senare, ser vi hur CIO:er och IT-chefer fortfarande navigerar sig fram i sina komplexa, hybrida IT-miljöer, samtidigt som säkerhetshoten fortsätter att utvecklas. Många väljer därför en säkerhetsstrategi baserad på Zero Trust. Faktum är att enligt den senaste forskningen har 82% av de europeiska företagen ökat sina Zero Trust-budgetar under 2021, medan inte ett enda företag säger att deras budgetar har minskat. Detta under en period där nedskärningar har varit vanliga. Företagen har alltså blivit mer säkerhetsmedvetna under pandemin, vilket har lett till större investeringar i säkerhetsstrategin Zero Trust.

Det är en mycket vettig investering då allt tyder på att företagen kommer att fortsätta att arbeta hemifrån till stor del även efter pandemin är över. Dessa organisationer måste därför se till att ha relevant infrastruktur på plats. Företag har insett att de inte längre duger att ha en nätverkscentrerad syn på cybersäkerhet. De måste förbättra säkerheten betydligt, samtidigt som de måste kunna arbeta flexibelt.

Med Zero Trust-ramverket skippar man tanken på ett “pålitligt” internt nätverk och ett “opålitligt” externt nätverk. Det enda sättet att skydda data när människor loggar in överallt ifrån är enligt Zero Trust att behandla all trafik som osäker.

I en Zero Trust-baserad arkitektur är identitet själva grunden för hantering av uppkoppling och tillit mellan användare och teknik. En identitetscentrerad Zero Trust-strategi säkerställer att rätt personer ges rätt åtkomstnivå, på rätt enhet, till rätt resurs och i rätt sammanhang. Zero Trust är däremot inte något du inför snabbt, utan ramverket kan tillämpas etappvis och genom att implementera moderna IAM-lösningar. Lösningar som enkel inloggning (SSO) och flerfaktorsautentisering (MFA), tillsammans med avancerade funktioner som kontextbaserad åtkomst och lösenordsfri autentisering spelar alla en viktig roll för att säkra ditt system.

Med tanke på mängden cyberattacker som skett under de senaste 18 månaderna är detta mycket viktigt. För cyberkriminella har pandemin varit en möjlighet att söka efter svagheter i teknologier och utnyttja osäkra medarbetare. Närmare 90% av alla intrång orsakades av lösenordsstöld, och i mer än vart tredje cyberbrott förekom nätfiske - en ökning med 25% jämfört med förra året.

Detta är förmodligen anledningen till varför vi har sett en stark koppling mellan distansarbete och implementering av Zero Trust. År 2020 sa 41% av organisationerna att de arbetade med ett Zero Trust-initiativ eller åtminstone att de avsåg att starta ett i framtiden. År 2021 steg antalet till 90%. Denna prioritetsförändring var särskilt stor i EMEA där endast 18% av organisationerna hade Zero Trust uppe på agendan under 2020. Under 2021 har eller startar 90% av dessa företag ett Zero Trust-initiativ.

Även om implementering av en identitetscentrerad Zero Trust-arkitektur är ett viktigt steg för att säkra hybrida IT-miljöer, måste vi också ta hänsyn till den mänskliga faktorn. Inom cybersäkerhet beskrivs människor ofta som vår svagaste länk, men de kan också utgöra ett kraftfullt försvar - om de får möjlighet. Detta kan uppnås genom riskhanteringsprogram som utbildar anställda i att vara mer vaksamma mot potentiella hot och att aktivt rapportera misstänkta aktiviteter, till exempel försök till nätfiske, attacker med skadlig kod eller hacking. Som ett resultat av detta kommer organisationer vara bättre förberedda på att skydda sin personal, oavsett varifrån de anställda loggar in.

Under 2021 och framåt kommer organisationer att behöva balansera flexibilitet och säkerhet, både när det gäller de anställdas krav och kundernas krav. Moderna IAM-lösningar skyddar organisationer mot dagens hot och hjälper dig att bygga och implementera en omfattande identitetcentrerad Zero Trust-strategi som sömlöst binder samman komplexiteten i att skydda såväl människor som tillgångar. För idag kan man inte lita på någon eller något, allt måste verifieras.

Av: Mattias Bolander, Nordenchef, Okta


Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-01-13
77 entreprenadmaskiner i veckan får nytt liv genom KlaravikMolex uppdaterar din-kontaktenAhlsell tankar fossilfritt för mer hållbara fjärrtransporterIndustri påverkas av elpriser och inflation- fortsatt skärpt spelansvar för online casinoSvensk start-up främjar omställningen till grönt stålEssity först i världen med storskalig produktionFirst Stop värvar ny verkstad från stor koncernDoosan breddar sin produktportfölj med kompakthjullastareVolkswagen fördubblade de globala leveranserna av elbilar under 2021Nya papperspåsar för avfall testas i VärmlandJungheinrich bygger hel­automatiskt logistikcenter Nextbase presenterar världens första smarta bilkamera Xellas isoleringsvarumärke Multipor tar ansvar för CO2-utsläpp
2022-01-12
MGPK – Förstklassig cylinder blir ännu bättreHögpresterande fläktar med låg ljudnivå254 Volvo BM-traktorer bytte ägare på Klaravik under 2021Busch Vacuum Solutions expanderarEn säkrare, jämnare och snabbare materialhanteringNanoleaf öppnar upp stöd för Thread med HomeKitLoxam förnyar sitt Managed SD-WAN-nätverk med GTTStort intresse att etablera i KungsbackaMarknadens första helt delbara nyckel Uniwater förvärvar ABAT ABtado° förvärvar aWATTarManitou presenterar fem nya tunglyftande teleskoplastareVerktygsfritt kablage med M12 Push-Lock-kontakterHögteknologiska II-VI skalar upp sin produktion i SverigeProcurator säger nej till evighetskemikalierFranska startupen Ankorstore får enhörningsstatus Christos Selman tillträder som VD för Heco Nordiska AB
2022-01-11
Vi firar 50 år tillsammans 2022Franska startupen Ankorstore får enhörningsstatus efter ny investeringsrunda på 2,5 miljarder kronorACD 220 Ex – ett kompakt processutsug för explosiva gaserTrafikverket planerar för Sveriges första permanenta elvägHett med solceller efter höstens höga elpriserNetatmo offentliggör sin första Matter-produkt
2022-01-10
Upplev Volvos maskiner i ditt vardagsrum!Atlas Copco introducerar GA VSD[S]Ultrafilter har uppdaterat sitt sortiment av tankar Pålitligt gränssnitt för blindpluggning av modulära anslutningarAcronis utser Michael Callahan till Chief Marketing OfficerThomas Concrete Group expanderarHSB Göteborg köper andelar i en av Sveriges största solcellsparkerMöt Anders Ingemarsson – månadens innovatörSödertälje Science Park uppmärksammas inom EU
2022-01-07
OilQuick Americas kickade igång 1 januari 2022!Renault visar upp mer av Nya AustralFöreningen Industrilandskap samlar berättelser digitaltTrioworld höjer hållbarhetsmåletBeijer öppnar nytt topp­modernt byggvaruhus i Haninge
2022-01-05
Mobil syrgasgeneratorSKF licensierar teknologi för återvinning av avfallsoljaKjell på Swecon siktar mot 50 år på samma arbetsplatsBrett sortiment av termo­stater och överhettnings­skydd2021 bra år för Mercedes-Benz lastbilar i SverigeZeppelin-Cat startar samarbete med Utbildning NordKapsling – nu med displayer och knappsatserEfterlängtad CT-scanner på plats på Produktionstekniskt CentrumNy VD för Swerock från årsskiftet
2022-01-04
Ni skottar väl säkert i vinter?Swecons HR-chef Paula Hernandez: "Tillsammans är vi safe@swecon"Conrad erbjuder nu kontakter från Molex