SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Varför 3D-utskrift?

Snabbare produktutveckling och minskade kostnader
Under de få år som den har använts har 3D-utskriftstekniken kommit från en fransteknik till en process som används av otaliga företag över hela världen. Om du inte är bekant med tekniken ännu kan det vara svårt att förstå denna snabba ökning av både upptag och framgång.

Beroende på den exakta applikationen kan 3D-utskrift erbjuda ett brett utbud av fördelar jämfört med mer traditionella tillverkningstekniker. I allmänhet finns det dock fyra huvudområden där det kan komma ut framför dessa processer:

• Geometri
• Flexibilitet
• Hastighet
• Kostnad

Geometri
På många sätt är förmågan att arbeta med komplex geometri det som gör 3D-utskrift unikt, och vad som tydligast sätter det framför all annan tillverkningsteknik. Där andra processer har begränsningar för vilka typer av funktioner du faktiskt kan skapa med dem, till exempel att inte kunna ha interna kanaler med vätskeinsprutning eller hål som ändkvarnar inte kan nå, kan 3D-skrivare producera nästan vilken form du kan föreställa dig.

Detta har lett till några verkligt innovativa mönster som verkligen utnyttjar 3D-utskrifters kapacitet att göra organiska former, till exempel honungskamrater eller komplexa matriser. I kombination med modern, högkonstruerad plast blir det möjligt att enkelt skapa några otroligt starka, slående vackra delar.

Protolabs människor och processer kan göra dina komplexa 3DP-mönster till verklighet

Det är till och med möjligt att sätta in hål i designen för att minska vikten eller helt enkelt öka estetiken, utan att behöva oroa sig för att borra dem eller behöva göra stora förändringar i formen. Detta ger en stor fördel jämfört med andra tekniker.

Flexibilitet
Faktum är att frånvaron av någon form av mögel eller verktyg är en annan av fördelarna med att arbeta med 3D-utskriftsteknik. Allt du behöver för att förvandla en design från en CAD-fil till en riktig, fysisk del är en maskin av lämplig storlek för att skriva ut den på och råvarorna.

Personal på plats för att granska dina CAD-modeller

Jämfört med det arbete som krävs för att producera delar genom konventionell formsprutning eller fräsning är detta en betydande fördel. Dessa tekniker kan kräva formar och verktyg som kan vara dyra och tidskrävande att installera, särskilt om du behöver göra några ändringar i din design på vägen.

Med 3D-utskrift är det en otroligt enkel process att göra ännu betydande förändringar i din del. I stället för att behöva ändra fysiska formar eller bearbetning kan du helt enkelt klicka på några knappar och ändra cad-filen som är associerad med projektet.

Hastighet
Denna förmåga att göra snabba förändringar i farten gör också 3D-utskrift till den perfekta tekniken för snabb prototypframträdande. Det är inte bara lätt att göra de små förändringar som är vanliga när du fortfarande hashar ut en färdig design, men du kan förvandla dessa förändringar till en fysisk prototyp på bara några timmar.

Detta gör att ditt team kan komma tillbaka in i processen att förbättra designen, snarare än väntetider eller till och med veckor för att dina nytillverkade prototyper ska levereras.

Faktum är att denna snabba produktionsprocess också kan göra att du helt kan förnya hur du hanterar lagret. I stället för att behöva lagra delar och produkter kan du byta till en utskrift på begäran. Precis i tid modellen. Detta minskar mängden pengar och tid som ägnas åt lagring och lagerhantering.

Kostnad
Naturligtvis är 3D-utskrift inte garanterad att ge en kostnadsminskning för alla typer av projekt du kanske arbetar med. Om du till exempel producerar något som är relativt geometriskt enkelt i stor skala, är det troligt att formsprutning kommer att bli mycket billigare på lång sikt, eftersom det spelar till denna tekniks styrkor.

Men på produkter eller prototyper som är väl lämpade för styrkan med 3D-utskrift kan tekniken bidra till att minska kostnaderna på många områden jämfört med mer konventionell produktion. Arbetskostnaderna kan till exempel minskas genom en övergång till 3D-utskrift. När de väl börjar en uppgift behöver skrivarna inga operatörer eller mycket i vägen för övervakning. Du behöver inte oroa dig för att använda flera flerstegsmaskiner när du skriver ut dina delar i 3D, och du behöver normalt inte heller oroa dig för montering.

Om du arbetar i relativt liten skala behöver du inte köpa formar eller investera i verktyg. Faktum är att tack vare tillgången på outsourcade leverantörer - till exempel Protolabs - behöver du inte köpa någon egen utrustning. Du kan gärna outsourca den och få alla fördelar med tekniken utan att behöva göra någon form av kapitalinvestering.

Kanske är det därför detta är en av de snabbast växande tillverkningsteknikerna med nya funktioner och material som läggs till hela tiden. Titta på det här utrymmet eftersom det ändrar produktionsgränserna nästan varje dag.

För frågor om någon av våra tjänster på Protolabs, vänligen kontakta en applikationsingenjör på: ’’customerservice@protolabs.se’’ eller +46 (0)8408 391 86.

Har du en design redo för 3D-utskrift? Ladda upp det nu för en omedelbar offert.
Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när