SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verizon förändrar i ledningen

Banar väg för företagets framtida tillväxtplaner
Verizon Communications (NYSE, Nasdaq:VZ) tillkännager ett antal förändringar i den verkställande ledningen för att bana väg för företagets framtida tillväxtplaner.

• Sowmyanarayan Sampath ska leda Verizon Consumer Group
• Kyle Malady ska leda Verizon Business Group
• Joe Russo utsedd till President för Global Networks and Technology
• CFO Matt Ellis lämnar Verizon under andra kvartalet

"Dessa utnämningar kommer att utveckla nästa generations ledarteam när vi släpper lös Verizons fulla potential framåt", säger Verizons ordförande och VD Hans Vestberg. “Detta är ett viktigt steg i den omvandling vi påbörjade för fyra år sedan för att bli kundernas val för nästa generations kommunikationsteknologi. Vi ska bli ännu bättre genom att bygga vidare på våra styrkor inom nätverk, vara tydliga med vilka ansvarsområden som gäller och ytterligare stärka Verizons konkurrenskraft."

Vestberg har utsett Sowmyanarayan Sampath till Executive Vice President och CEO för Verizon Consumer Group (VCG). Sampath har stor erfarenhet av telekombranschen och har bland annat framgånsrikt drivit förändringsarbete inom VCG. Sampath kommer att fokusera på tillväxt på ett kundcentrerat, snabbrörligt och finansiellt disciplinerat sätt som ökar lojalitet och välkomnar nya kunder över hela portföljen.

Kyle Malady har utsetts till Executive Vice President och CEO för Verizon Business Group (VBG). Hans erfarenhet och expertis kommer att vara avgörande för att utveckla Verizon Business som den bästa partnern inom digitala transformation. I sin nya roll kommer Malady att fortsätta VBG:s effektivitetsprogram för trådbunden kommunikation och bygga vidare på dess starka tillväxt inom trådlöst.

Malady efterträds av Joe Russo som blir ny Executive Vice President och President för Global Networks and Technology. Russo har en djup kunskap inom Verizons globala nätverk och kommer att fokusera på att leverera en exceptionell nätverksupplevelse för kunderna genom att fortsätta förbättra branschens mest pålitliga nätverk och branschens mest offensiva spektrumdistribution.

"En av Verizons styrkor är den kunskap och expertis som ledningen tillför,” säger Vestberg. “Sampath, Kyle och Joe är mångåriga Verizon-veteraner, och jag är övertygad om att de kommer att positionera Verizon på bästa sätt för nästa tillväxtfas,” säger Vestberg. "De nya rollerna börja gälla omedelbart och alla rapporterar direkt till mig."

Matt Ellis, som har varit verkställande direktör och finansdirektör på Verizon sedan november 2016, lämnar företaget för att fokusera på andra intressen från och med den 1:a maj.

"Jag uppskattar hur Matt bidragit till Verizon under hans 10 år med företaget, hur han format vår organisation med sitt starka ledarskap och finansiella expertis. Han har varit en inflytelserik medlem av mitt ledningsteam och en pålitlig partner. Jag önskar honom all lycka i framtiden när han nu går vidare,” säger Vestberg.

Senior Vice President & Controller för Verizon Tony Skiadas har utsetts till Chief Financial Officer. Skiadas har lett flera team inom finansorganisationen under sin långa karriär inom Verizon och kommer att se till att finansorganisationen förblir fokuserad på kostnadsminskningar och effektivitetsförbättringar medan företaget söker efter en efterträdare. Mary-Lee Stillwell har utsetts till Senior Vice President & Controller.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-17
Dell lanserar nya servrar för edge computingBOLIST Taberg utvecklar butikenKinesiskt verktyg för cyberbrott nu i ryska händer Essitys hållbarhetsarbete
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Oslagbart paket från Volvo och SweconNya motorsågar från STIHL
2023-03-15
ISTech kapmaskiner auto­matiserar din produktionFIEPOS – framtidens spänningsaggregatmySwecon blir mer startsnabbUtmaningar med arbetskraftenSmidmek monterar balkar på 50 ton
2023-03-14
SMARTLINK hjälper digVibrationsmätning: Att mäta är att veta!Spånutsug och filteranläggningarVälkommen till Circular Plastic Summit 2023Beredda när elmaskinerna kommer i stor skala
2023-03-13
Målen för införandet av elfordonSveriges bästa unga plåtslagare 2023B_NEWS #8 Säkerhet och renlighet inom livsmedelsproduktionFilbornaverket fyller tio år