SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Wallbox förbinder sig till nettonollutsläpp av växthusgaser år 2030

Hållbarhet är en drivkraft bakom allt vi gör på Wallbox
Wallbox har för avsikt att minska sin globala klimatpåverkan och överträffa Parisavtalets mål med nästan två decennier.

Wallbox, en ledande leverantör av laddningslösningar för elfordon, tillkännagav idag sitt mål om att nå nettonollutsläpp av växthusgaser (GHG) över sitt globala fotavtryck till 2030. Detta tillkännagivande kommer efter att företagets första hållbarhetsrapport har presenterats sedan noteringen på New York Stock Exchange.

”Hållbarhet är en drivkraft bakom allt vi gör på Wallbox och klimatförändringarna är en global fråga. Som ett globalt företag drivs vi av att föregå med gott exempel, säger Enric Asunción, VD och medgrundare av Wallbox. "Även om detta är vårt första officiella löfte, är det bara ett exempel på hur hållbarhet är en del av vårt DNA. Bara förra året minskade vi utsläppen från vårt huvudkontor med 18% genom installation av solpaneler och användning av vår egenutvecklade energihanteringslösning.”

Wallbox plan är avsedd att inte bara ta hänsyn till alla utsläpp från dess byggnader och interna verksamheter, utan också ta hänsyn till dess fotavtryck genom hela värdekedjan för dess produkter. För att uppnå detta ambitiösa mål har företaget utarbetat en plan i tre faser:

Fas 1

• Effektmätning: Uppmätta växthusgasutsläpp från den interna verksamheten i våra kontor och anläggningar (scope 1 och 2), som uppgick till 110 ton koldioxidutsläpp under 2021.
• Utsläppsminskningar: Börja implementera planen för minskning av växthusgasutsläpp.

Fas 2

• Minska utsläppen från Wallbox kontor och fabriker för att uppnå ett koldioxidfritt internt fotavtryck.
• Fortsätta att bedöma och minska uppströms- och nedströmsutsläpp.

Fas 3

• Nettonollutsläpp: Minska utsläppen så mycket som möjligt och kompensera för kvarvarande utsläpp för att nå nettonollutsläpp till 2030.

Enric Asunción fortsätter: "Även om viss koldioxidkompensation kan vara nödvändig, kommer vår ESG-strategi primärt att baseras på att minska utsläppen av växthusgaser så mycket som möjligt, och vi planerar att kompensera för restutsläpp endast där vi inte kan minska utsläppen av växthusgaser ytterligare på andra sätt.”

Wallbox förväntar sig att underteckna Global Compact och planerar att genomföra FN:s mål för hållbar utveckling. Wallbox anpassar sig inte bara till Parisavtalet utan, baserat på sina planer, accelererar dem även sitt arbete med ett aggressivt mål om nettonoll växthusgasutsläpp till 2030, 20 år före Parisavtalet.

Genom att använda Wallbox egenutvecklade energiledningssystem, Sirius, har företaget kunnat spåra utsläpp i realtid på sitt huvudkontor (HQ) och i sina två tillverkningsanläggningar i Barcelona. Enbart under det senaste året har företaget kunnat minska sina HQ-utsläpp med 18%. Data från denna programvara används för att identifiera de viktigaste växthusgaseffekterna längs värdekedjan för att börja implementera meningsfulla åtgärder för att minska utsläppen. Du kan lära dig mer om Wallbox’s NetZero-resa här.

För mer information om Wallbox produkter, vänligen besök www.wallbox.se

För mer information och produkttester, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, Northern Link PR för Wallbox
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se

Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen