SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Wallbox förbinder sig till nettonollutsläpp av växthusgaser år 2030

Hållbarhet är en drivkraft bakom allt vi gör på Wallbox
Wallbox har för avsikt att minska sin globala klimatpåverkan och överträffa Parisavtalets mål med nästan två decennier.

Wallbox, en ledande leverantör av laddningslösningar för elfordon, tillkännagav idag sitt mål om att nå nettonollutsläpp av växthusgaser (GHG) över sitt globala fotavtryck till 2030. Detta tillkännagivande kommer efter att företagets första hållbarhetsrapport har presenterats sedan noteringen på New York Stock Exchange.

”Hållbarhet är en drivkraft bakom allt vi gör på Wallbox och klimatförändringarna är en global fråga. Som ett globalt företag drivs vi av att föregå med gott exempel, säger Enric Asunción, VD och medgrundare av Wallbox. "Även om detta är vårt första officiella löfte, är det bara ett exempel på hur hållbarhet är en del av vårt DNA. Bara förra året minskade vi utsläppen från vårt huvudkontor med 18% genom installation av solpaneler och användning av vår egenutvecklade energihanteringslösning.”

Wallbox plan är avsedd att inte bara ta hänsyn till alla utsläpp från dess byggnader och interna verksamheter, utan också ta hänsyn till dess fotavtryck genom hela värdekedjan för dess produkter. För att uppnå detta ambitiösa mål har företaget utarbetat en plan i tre faser:

Fas 1

• Effektmätning: Uppmätta växthusgasutsläpp från den interna verksamheten i våra kontor och anläggningar (scope 1 och 2), som uppgick till 110 ton koldioxidutsläpp under 2021.
• Utsläppsminskningar: Börja implementera planen för minskning av växthusgasutsläpp.

Fas 2

• Minska utsläppen från Wallbox kontor och fabriker för att uppnå ett koldioxidfritt internt fotavtryck.
• Fortsätta att bedöma och minska uppströms- och nedströmsutsläpp.

Fas 3

• Nettonollutsläpp: Minska utsläppen så mycket som möjligt och kompensera för kvarvarande utsläpp för att nå nettonollutsläpp till 2030.

Enric Asunción fortsätter: "Även om viss koldioxidkompensation kan vara nödvändig, kommer vår ESG-strategi primärt att baseras på att minska utsläppen av växthusgaser så mycket som möjligt, och vi planerar att kompensera för restutsläpp endast där vi inte kan minska utsläppen av växthusgaser ytterligare på andra sätt.”

Wallbox förväntar sig att underteckna Global Compact och planerar att genomföra FN:s mål för hållbar utveckling. Wallbox anpassar sig inte bara till Parisavtalet utan, baserat på sina planer, accelererar dem även sitt arbete med ett aggressivt mål om nettonoll växthusgasutsläpp till 2030, 20 år före Parisavtalet.

Genom att använda Wallbox egenutvecklade energiledningssystem, Sirius, har företaget kunnat spåra utsläpp i realtid på sitt huvudkontor (HQ) och i sina två tillverkningsanläggningar i Barcelona. Enbart under det senaste året har företaget kunnat minska sina HQ-utsläpp med 18%. Data från denna programvara används för att identifiera de viktigaste växthusgaseffekterna längs värdekedjan för att börja implementera meningsfulla åtgärder för att minska utsläppen. Du kan lära dig mer om Wallbox’s NetZero-resa här.

För mer information om Wallbox produkter, vänligen besök www.wallbox.se

För mer information och produkttester, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, Northern Link PR för Wallbox
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se

Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-06-01
Maersk påskyndar sin strategiska transformation Smidmeks betongfasad imiterar träpanel
2023-05-31
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
2023-05-30
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
2023-05-29
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen
2023-05-26
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt