SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Zoom lanserar nya mail- och kalenderfunktioner

Direktåtkomst till befintliga mailkonton
Igår lanserade kommunikationsplattformen Zoom nya mail- och kalenderfunktioner för både privatpersoner och företag, som bland annat möjliggör sammankoppling av mailkonton direkt till Zooms egen plattform, samt ökad kryptering.

Användare av Zoom-plattformen kommer framöver att ha tillgång till ett bredare utbud av kommunikationsverktyg, i och med de nya mail- och kalenderfunktioner för både privatpersoner och företag som Zoom lanserar idag.

De nya funktionerna, som inkluderar Zoom Mail Client och Zoom Calendar Client för privat bruk, samt Zoom Mail Service och Zoom Calendar Service för företagsbruk, ska göra det ännu enklare att överblicka vardagen och nyttja appens gränssnitt i samband med användning av Zoom-funktionerna Meetings, Phone, Whiteboard och Team Chat.

"Vi har utvecklat våra nya mail- och kalenderfunktioner så att Zoom-användare ytterligare kan förenkla sin vardag, i såväl privata som professionella miljöer,” säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden och Benelux.

Med de nya funktionerna kan användare få direkt tillgång till befintliga mailkonton från externa leverantörer i Zoom, samt snabbare och smidigare växla mellan olika Zoom-funktioner, t ex från en mailkonversation till ett videomöte. Från och med 2023 får Zoom-användare dessutom utökade samarbetsmöjligheter under själva mötena, då de kommer kunna dela digitala whiteboards med varandra - direkt i appen.

Direktåtkomst till befintliga mailkonton
Zoom Mail Client -funktionen gör det möjligt för både gratis- och betalanvändare att komma åt sina befintliga mailkonton från populära tredjepartstjänster - direkt i Zoom-appen. Därmed blir det enklare och går snabbare att växla mellan olika kommunikationsplattformar och funktioner. Annars tenderar en utdragen växlingstid – även kallad ”toggle tax” - ofta att distrahera användaren. Enligt en ny studie från Harvard Business Review spenderar anställda nästan fyra timmar i veckan på att omorientera sig när de växlar mellan appar. Med Zoom Calendar Client kan användare enkelt skapa och gå med i möten via sina befintliga tredjepartskalendrar, direkt från Zoom-appens sidofält.

Service-versioner med ökad kryptering för företagsanvändning
Förutom Client-utgåvorna av de nya mail- och kalenderfunktionerna så lanserar Zoom även två företagsanpassade funktioner - Zoom Mail Service och Zoom Calendar Service.

Zoom Mail Service är avsett för små och medelstora företag utan dedikerade IT-resurser men med ökade krypteringsbehov, såsom t ex advokatbyråer eller andra företag som delar konfidentiell information internt. I detta avseende erbjuder Zoom Mail Service end-to-end-kryptering (E2EE) i mail som skickas direkt mellan aktiva Zoom Mail Service-användare, samt i utgående mail till externa mottagare som innehåller länkar med begränsad åtkomst.

Zooms totala utbud av nya mail- och kalenderfunktioner består av:

Zoom Mail Client: En e-postfunktion för privat bruk som sammanför användarnas befintliga mailtjänster direkt i Zooms egen app, inklusive Zoom-funktionerna Meetings, Phone, Whiteboard och Team Chat.
Verktyget:
- Tillåter användare att ansluta och komma åt sina befintliga mailkonton från tredjepartsleverantörer direkt från Zooms plattform
- Möjliggör kopiering av ett mail direkt till en gruppchatt eller kanal för enklare samarbete
- Finns tillgänglig som skrivbords-app vid lanseringen

Zoom Calendar Client: En kalenderfunktion för privat bruk som kopplar schemaläggning i befintliga kalenderfunktioner till Zooms egen app, inklusive Zoom-funktionerna Meetings, Phone och Team Chat.
Verktyget:
- Kopplar användarnas befintliga kalendrar från tredjepartsleverantörer till Zooms plattform
- Ger en snabb överblick över vem som deltar i ett möte, direkt från Zoom Calendars sidofält
- Tillåter direktbokning av Zoom-telefonsamtal och Zoom-möten
- Zoom-användare kan redan nu ansluta sina befintliga mailkonton med Zoom

Zoom Mail Service: En Zoom-ledd mailfunktion för företagsbruk när ökad kryptering behövs.
Verktyget:
- Ger sömlös integration med Zoom-appen
- Har end-to-end-kryptering som standard för mail som skickas mellan aktiva Zoom Mail Service-användare
- Har 15 GB lagringsutrymme för Zoom Pro- och Zoom United-användare och 100 GB för Zoom One Business-användare

Zoom Calendar Service: En Zoom-ledd kalenderfunktion för företagsbruk som ger anställda bättre möjlighet att planera och följa upp möten.
Verktyget:
- Ger sömlös integration med Zoom-appen
- Har en mötesbokningsfunktion där inbjudna deltagare kan välja mellan tillgängliga tider
- Sammanför olika kalenderfunktioner såsom schemaläggning av möten, tillgång till mötesinspelningar och anteckningar, samt bilagor.

Henrik Aare, Northern Link PR
Mail: henrik@nlpr.se
Tlf.: +46 70 598 22 82
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
James Hardie ställer ut på NordbyggAllt fler svenskar väljer second handKraftig spridning av falska uppdateringarZEISS presenterar mät­tekniklösningar på ElmiaBigCommerce nya stora produktuppdatering
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd