SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ACG Gruppen 100 år

ACG Gruppen startade sin verksamhet 1921 och firar 100-årsjubileum den 17 augusti 2021. Med ledorden långsiktighet, lönsamhet och tillväxt som grund har koncernen växt till att nu omsätta cirka 500 MSEK och sysselsätta 300 personer.
Med nybyggda lokaler, omfattande investeringar och ett stort antal nya digitala lösningar siktar ACG Gruppen nu mot ytterligare 100 framgångsrika år.

Verksamheten startade 1921 under namnet AB AC Gustavsson med agenturer för knapphålsmaskiner, symaskiner och skärmaskiner. 1961 förvärvades bolaget av Reimar Westerlind som fortfarande är styrelseordförande och ägare tillsammans med sin familj. Ett starkt kontinuerligt långsiktigt ägande har varit viktigt för koncernens utveckling.

1971 förvärvades AB Rudolf Nyström och namnet efter sammanslagningen blev ACG Nyström AB. ACG Nyström var under 1900-talet en av de viktigaste leverantörerna av kunskap och utrustning till den svenska TEKO-industrin men i samband med TEKO-krisen under 70- och 80-talen breddades företaget genom internationell expansion men också genom bolagsförvärv och start av ny verksamhet. Idag är ACG Gruppen en industrikoncern med huvudkontor i Borås och verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Ukraina och Hong Kong.

Bolagen i koncernen:
ACG Accent AB: ACG Accent utvecklar kreativa produktmärkningskoncept i världsklass med minsta möjliga miljöpåverkan för krävande företag i textil-, sport och konfektionsindustrin som vill höja värdet på sitt varumärke. Vi erbjuder design och produktion av etikettkoncept med pålitliga leveranser globalt. Med attraktiva etiketterings- och paketeringslösningar samt smidig global logistik och starka miljöcertifieringar är vårt mål problemfrihet och produktsäkerhet.

ACG Nyström AB: ACG Nyström AB är en komplett leverantör inom CAD/CAM till Brodyr, Print, Mönsterkonstruktion, Tillskärning och Sammanfogning samt av PLM System. Vi rationaliserar och kvalitetssäkrar utvecklingsprocessen av textila produkter. I vårt erbjudande ingår också märknings- och identifieringslösningar inom termotransfer, nålprägling, lasergravyr samt fyrfärg.

Eskils Tryckeri AB: Eskils är tryckeriet som tagit steget till att bli en idérik kommunikationspartner. Vi erbjuder helhetslösningar oavsett om det handlar om butikskommunikation eller konventionella trycksaker. Vi är din partner när det gäller analys och skapande, till tryck och logistik. Eskils hanterar de flesta trycktekniker, format, material och efterbearbetningar och vi är idag ett av de mest välinvesterade digitala tryckerierna i branschen.
ACG Kinna Automatic AB: ACG Kinna Automatic är en av världens mest erfarna tillverkare av textilmaskiner för fyllda produkter så som kuddar, täcken och madrasser men erbjuder också automationslösningar för filterproduktion och övrig tillverkning. Företaget grundades 1977 och har sedan dess exporterat specialkonstruerade och kundanpassade maskiner världen över.

ACG Pulse AB: ACG Pulse AB erbjuder sedan början på 1990-talet automatiserade hanteringssystem med tillhörande RFID teknik och mjukvara. Med våra olika varianter av system och automater får du en snabb och kostnadseffektiv spårbarhet som säkrar dina leveranser av artiklar. Oavsett om du befinner dig inom industrin, tvätteri, vårdsektorn eller någon helt annan bransch så har vi optimala systemlösningar för dig.

ACG Production AB: Under Coronapandemin rådde till en början enorm brist på skyddsutrustning och vi startade då upp en storskalig tillverkning av skyddsförkläden och andningsskydd. Verksamheten sysselsatte som mest nästan 200 personer och vi levererade miljontals viktiga skyddsprodukter. Idag är behoven i vården mer måttliga men vi har en kollektion svensktillverkade skyddsprodukter tillgängliga för leverans.

ACG dSign AB: Textilindustrin står inför stora utmaningar. Den storskaliga tillverkningen av kläder måste förändras för att undvika den icke hållbara överproduktionen. ACG dSign erbjuder ”ReDesign” och ”ReMake” av kollektioner som av olika skäl blivit liggande på lager. Detta för att osäljbara produkter ska gå att sälja istället för att kasseras.
Kontaktinformation
Postadress
Box 929
50110 Borås
Besöksadress
Älvsborgsleden 7
50431 Borås
Region
Borås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556066-0770
Grundat: 1958
Anställda: 30
ACG Nyström AB är ett internationellt företag som marknadsför avancerad utrustning, system och kunskap till den tillverkande industrin.

Vi tillför värde i hela den textila processen, från produktutveckling, teknisk design och tillskärning till sammanfogning med sömnad och andra tekniker samt förädling med hjälp av brodyr och textiltryck. Kort och gott, vi hjälper våra kunder att bli bättre och mer konkurrenskraftiga i hela den textila utvecklings-/produktionsprocessen.

I september 2020 blev ACG Fyrtal AB en del av ACG Nyström AB och vi utökade då vårt sortiment med högkvalitativa lösningar för märkning, identifieringslösningar för skyltar, dekaler och olika typer av hårda produkter både för konsument och industri, samt med vår unika 3sixty flaskprinter.

Vi arbetar uteslutande med världsledande varumärken som delar vår vision om att erbjuda banbrytande teknik med en service som överträffar våra kunders förväntan. Vår kunskap om produktionstekniska system och processer är uppbyggd under 100 års nära samarbete med våra kunder. Detta har givit oss en unik roll som länken mellan världens ledande maskintillverkare och våra kunder i den viktiga utvecklingsprocessen.

Vi har en serviceorganisation i världsklass och våra tjänster innefattar bland annat konsultation, installation, utbildning, service och support.

Agenturer

GCC, Taiwan (Generalagent)
GCC´s LaserPro maskinmodeller har blivit Sveriges mest sålda lasergravyrmaskiner. Tack vare sin enkla, robusta och pålitliga konstruktion men också för att dessa är enkla att använda. LaserPro modellerna är märk- & gravyrlasar med stor kapacitet och som är lämpad för de flesta förekommande industriella behov. Maskinerna kan förses med Fiberlaser som CO2 för att passa kundens behov.
Juki, Polen (Generalagent)
Lighthouse, Storbritannien (Generalagent)
Lighthouse erbjuder maskiner som exv. CPM-100 och CPM-200 som är en industriskrivare för dig som behöver göra dekaler, etiketter eller skyltar i valfri färg, form och storlek!
Tajima, Japan

Kontakter

Rolf Valkiainen
Affärsområdesansvarig Laser
+46 33 48 01 11
Lars Götlind
+4633480118

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Vill du framtidssäkra din produktion? Kraften och mångsidig­heten hos vinkelslipar Precision i varje snitt med kapmaskiner Ny teknik inom fasta fallskyddssystem Nya Volvo hjullastare på väg till armén
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten