SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

4 av 10 känner sig komplett tekniskt utrustade på jobbet

Mer produktiva och effektiva
Drygt hälften av anställda och egenföretagande svenskar uppger att deras tekniska utrustning gör dem mer produktiva och effektiva samt hjälper dem organisera sin arbetsdag.

Enligt en ny Novus-undersökning från det kollaborativa teknikföretaget Owl Labs framgår det att endast 38% av anställda och egenföretagare i Sverige känner sig fullt tekniskt utrustade i sitt arbete, detta trots att över hälften uppger att den tekniska utrustningen gör dem mer produktiva och effektiva.

Med antagandet av hybridarbete som det nya arbetssättet har det aldrig varit viktigare för företag att vara utrustade med uppslukande och hybridteknologier både på kontoret och hemma, för att överbrygga klyftan mellan anställda. Bland de anställda och egenföretagare som använder teknisk utrustning i jobbet och som känner att de saknar något i sin tekniska verktygslåda ligger mjukvara högst med 19% som känner att de behöver en bättre sådan. 18% upplever att de behöver en bättre, snabbare dator, och 17% bättre mus, mikrofon, hörlurar eller högtalare.

Bland de som använder teknisk utrustning på jobbet använder flest webbkameran i locket på laptopen plus hörlurar med mikrofon som sitt främsta verktyg (32%). 5% uppger att de använder en mobil enhet för videomöten. Däremot använder endast 5% främst dedikerad videokonferensverktyg när de arbetar hemifrån eller på kontoret.

“Tekniken vi använder i arbetssammanhang är avgörande för att samarbeta och kommunicera med kollegor. För att verkligen cementera hybridarbete som arbetsform och skörda alla dess fördelar behövs teknik som kan leverera en uppslukande upplevelse där alla deltagare får en så pass naturtrogen och smidig upplevelse som möjligt”, säger Frank Weishaupt, VD för Owl Labs.

Vidare visar undersökningen de områden som den tekniska utrustningen hjälper de svarande med på jobbet. Tre av fem (60%) upplever att den tekniska utrustningen hjälper dem att kontinuerligt kommunicera med sina kollegor, 53% svarar att den gör dem mer produktiva och effektiva, och 56% svarar att deras tekniska utrustning hjälper dem organisera möten, evenemang och arbetsuppgifter.

För mer information vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Owl Labs i Norden, via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-31
Fem sätt att skydda hemmet mot inbrott i sommarSå ska AWS göra det lättare att nå AI-målen Tre nya varumärken till batterialliansen AmpShare Gör det enklare att bygga generativa AI-modellerMatts Rylander ny VD för Mal Proff i Sverige
2023-05-30
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
2023-05-29
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen
2023-05-26
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt
2023-05-25
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23