SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

5G + LEO

Samarbetar för att utveckla anslutningslösningar
Verizons och satellitnätverket Project Kuipers nya samarbete syftar till att stärka partnerskapet mellan Verizon och Amazon när det gäller anslutnings- och molnlösningar, samt kring kundupplevelsen.

Verizon Communications Inc. (NYSE, Nasdaq: VZ) och Project Kuiper, ett avancerat satellitnätverk med låg omloppsbana (LEO), dotterbolag till Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), tillkännager idag ett strategiskt samarbete kring utveckling av anslutningslösningar för områden och platser med begränsad eller obefintlig internettäckning. Som en del av samarbetet har Project Kuiper och Verizon börjat utveckla tekniska specifikationer och definiera preliminära kommersiella modeller för en rad anslutningstjänster för amerikanska konsumenter och globala företagskunder verksamma på landsbygden och avlägsna platser runt om i världen.

Projekt Kuiper är ett initiativ för ökad global bredbandstillgång genom en konstellation av 3 236 satelliter i låg omloppsbana runt jorden (LEO). Systemet kommer att betjäna enskilda hushåll, skolor, sjukhus, företag och andra organisationer som är verksamma på platser med begränsad eller obefintlig internettillgång. Amazon har initialt förpliktat sig till en summa på 10 miljarder dollar till programmet, vars syfte är att leverera snabbt och prisvärt bredband till kunder och samhällen runt om på planeten.

"Project Kuiper erbjuder flexibilitet och unika möjligheter för ett LEO-satellitsystem, och vi är glada över möjligheten att tillföra ett kompletterande anslutningsskikt till vårt befintliga Amazon-partnerskap. Vi vet att framtiden kommer att byggas på vårt ledande 5G-nätverk, vilket är designat för mobilitet, fast trådlös åtkomst och molnberäkningar i realtid. Ännu viktigare är att vi anser att kraften i denna teknik måste vara tillgänglig för alla. Dagens tillkännagivande kommer att hjälpa oss att utforska nya överbryggande vägar som delar och påskyndar fördelarna och innovationen med trådlös anslutning, vilket hjälper våra kunder, på både global och lokal skala,” säger Verizons ordförande och CEO Hans Vestberg.

Kopplar samman områden i USA med bristfällig internetåtkomst
Partnerskapet syftar till att utöka internettäckningen och leverera nya kundfokuserade anslutningslösningar som kombinerar Amazons avancerade LEO-satellitsystem och Verizons högklassiga trådlösa teknologi och infrastruktur. Till att börja med kommer Amazon och Verizon fokusera på att expandera Verizon-datanätverk genom att använda mobila backhaul-lösningar från Project Kuiper. Integrationen kommer utnyttja den antennutveckling som redan genomförs av Project Kuiper-teamet. Båda ingenjörsteamen arbetar nu tillsammans med att definiera tekniska krav för att bidra till att utöka den fasta trådlösa täckningen till landsbygden och på avlägsna samhällen över hela USA.

"Det finns miljarder människor utan tillförlitlig bredbandsåtkomst, och inget enskilt företag kommer egenhändigt klara av att minska den digitala klyftan. Verizon är ledande inom trådlös teknik och infrastruktur och vi är stolta över att arbeta tillsammans för att utforska hur vi kan erbjuda snabbt och tillförlitligt bredband till de kunder och samhällen som behöver det mest. Vi ser fram emot att samarbeta med företag och organisationer runt om i världen som delar detta engagemang,” säger Amazons CEO Andy Jassy.

"Tillsammans kan Verizon 5G och Amazon LEO-satellitnätverket skapa motståndskraftiga anslutningslösningar för företag. Vårt mål är att frigöra kraften i tillförlitliga anslutningar för våra kunder, så att de fullt ut kan nyttja vårt växande ekosystem. Genom att använda backhaul-lösningar kan vi ytterligare utöka våra anslutningsmöjligheter och komplettera vårt 4G LTE- och 5G-nätverk," säger Sampath Sowmyanarayan, Chief Revenue Officer för Verizon Business

Att leverera nya anslutningslösningar åt globala företagskunder
Detta partnerskap kommer också att bana väg för Project Kuiper och Verizon att utforma och distribuera nya anslutningslösningar inom en rad inhemska och globala industrisektorer, från jordbruk och energi till tillverkning och transport. Kuiper-systemet är utformat med den flexibilitet och kapacitet som krävs för att kunna stödja företag av alla storlekar. Genom att para ihop dessa funktioner med Verizons trådlösa, privata nätverkslösningar och dess edge compute-lösningar kommer de två aktörerna kunna utöka anslutningsmöjligheterna för företag som driver verksamhet och distribuerar tillgångar i global skala.

Amazon och Verizon har tidigare samarbetat för att tjäna kunder inom många olika branscher, inklusive integreringen av Verizons 5G Edge MEC-plattform med AWS Wavelength och bildandet av Voice Interoperability-initiativet. Detta samarbete bygger på relationen mellan de två företagen och lägger grunden för att Amazon och Verizon ska kunna tjäna ännu fler konsument- och globala företagskunder runt om i världen.

Läs originalpressmeddelandet från Verizon i sin helhet på engelska, här

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-12
Nytt kontor i MalmöNy teknik för cirkulär användning av oljaRototilt växlar uppSvenska "Samster" gör världsunika solhybrider Inbjudan till Öppet HusRevolutionerar design och prestandaSordin förvärvar ShothuntFörnybar diesel i Göteborgs skärgårdHLD Heatless Adsorption-tork
2022-05-11
Effektiva 3D-printade formverktyg i premiumstålLaser Machining lanserar handhållen lasersvets från IPGPlåtbearbetning i sömlösa flödenÖvervakning och kontroll av vakuumprocesser IIOT - När du vill digitalisera ditt företagVerizon Business blir Bertelsmanns partnerFinnfoam satsar 100 miljonerOptimal resursanvändning för hållbar tillverkning och produktivitetHexicon och Elia Grid International ingår globalt samarbeteSolectro AB visar DATRONs nya verktygsväxlare Kunder testar högkvalitativa produkterTesta våra nya produkter nästa veckaBOLIST öppnar i BrunfloHCL Technologies förvärvar ConfinaleFasadproducent expanderar
2022-05-10
Nya sättet att auktionera maskinerProduktiv kokpunkt för livsmedelsindustrinRobotar för en flexibel och hållbar industri i fokus Teknoprod mässaVälj rätt kabelkedjaLanserar prisbelönt grönt och digitalt ställverk på svenska marknadenWallbox förbinder sig till nettonollutsläpp av växthusgaser år 2030Tjänster och produkter anpassade för installations­marknadenImorgon är det äntligen dags!Framtidens byggmaterial kommer från SkåneDe tillhör branschens främsta talangerVälkommen till Nordic Pellets Conference 11-12 maj i StockholmDagvatten och digitalisering i rampljuset Thea kan bli bäst i Sverige!
2022-05-09
Volvo CE installerar laddplatser i EskilstunaGracos nya batteridrivna färgspruta GXFF CordlessSömnbrist: En fråga om arbetsrelaterad säkerhet5G tar upp kampen med fiberCaterpillar lanserar nästa generations kompakta hjullastareRiktigt intressanta siffror presenteras på Elmia 10 majNorrlands coolaste butik öppnar inom kortCecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolagScanvo gör stororder av DAF lastbilarUltramodern atomiserings­enhet invigdPrisvärd nyhet för rengöring av bilsäten och mattor!Michelin presenterar ett än mer hållbart MC-däck
2022-05-06
Möt EdmoLift på Elmia i Jönköping 10-13 majHans Fransson om Dig AssistMobil Slangservice i SälenNivågivare med Bluetooth Schneider Electric lanserar Wiser uppkopplad brandvarnareMajoriteten delar med sig av lösenord till streamingtjänsterJSB etablerar sig i UppsalaCisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk
2022-05-05
Specialtillverkade fjäders­printar i elektriska snöfordonFiltrera skärvätskor och spånor!Rekordstora orders genererar nya arbetstillfällenSwecon blir partner till Construction Equipment Dealer Team