SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

5G spelar en viktig roll för den långsiktiga säkerhetsstrategin

När det kommer till den gigantiska potentialen hos 5G är vi långt förbi gissningar och spekulationer. 5G är redan här och skapar en mängd möjligheter för verksamheter världen över.
Däremot, som med all teknisk innovation eller utveckling, kommer oundvikliga frågor att uppstå angående förmågan att skydda sig mot cyberbrottslighet.

Vilken roll kommer 5G att spela i utformningen av nya säkerhetsstrategier och vilka steg bör CISOs ta för att trygga framtiden? Vad innebär den nya hybrida modellen, där distansarbete kombineras med arbete från kontoret, för säkerhetsdesign med 5G?

Långsiktig strategi, med säkerhet i framkant och i centrum
När det kommer till affärsstrategi har cybersäkerhet ofta spelat andrafiol åt andra viktiga faktorer. Säg till exempel att en organisation vill bryta sig in på en ny marknad inom en viss tidsram. Den allmänna inställningen kommer att vara att upprätta en strategi som tar dem dit så snabbt som möjligt, på bekostnad av optimerings- och säkerhetsproblem, vilka tas om hand först senare. Alltför ofta skruvas det på säkerheten i sista minuten, när problem uppstår, vilket inte är ett långsiktigt och hållbart tillvägagångssätt.

Vad CISOs måste överväga är att 5G inte bara kommer med en enorm möjlighet, utan också med en helt ny attackyta för cyberbrottslingar att utnyttja. Det betyder att, för varje ny strategi, innovation eller produktuppdatering, måste 5G stå i centrum. Strategin ska vara säker, utformad för och byggd runt 5G, inte tvärtom.

Dessutom är detta inte en fråga som kan åtgärdas med mindre justeringar och ändringar. Det är sant att vi bör använda grunden vi lärt oss för 4G-standarder, men det är viktigt att företag helt omdefinierar sina säkerhetsstrategier med 5G i framkant och i centrum.

Detta innefattar att se till att säkerhetsstrategier är dynamiska och ständigt kan utvecklas för att framtidssäkra nätverk som även de ständigt utvecklas. Här är tre steg som varje CISO bör ta för säkerheten i 5G-miljöer:

1. Security Network Accelerators för att förbättra operativ effektivitet
Eftersom nätverksoperationer blir oändligt mer komplexa i och med 5G är det viktigt att CISOs distribuerar ytterligare specialbyggd hårdvara (ersätter med kontroller) som stöder säkerhetsfunktioner, såsom brandväggar, IDS, DDoS, Probes och Packet brokers. Detta förbättrar inte bara latensen (förbättrar ditt infrastrukturskydd), utan öppnar även upp för bättre nätverksunderhåll och enklare identifiering av sårbara punkter.

2. AI och maskininlärning (ML) för att addera nya skyddslager
Varje säkerhetsstrategi som är värd att nämna kommer proaktivt att använda teknik för artificiell intelligens och maskininlärning för att identifiera misstänkt beteende, upptäcka mönster och kartlägga brottslig aktivitet i realtid - vilket ger ett ytterligare viktigt skydd av nätverket.

För att gå ett steg längre bör dock CISOs också överväga ramar som specifikt erbjuder skydd för AI- och ML-modellerna som används för att driva nätverket - ibland behöver skyddet också skyddas. Denna AI/ML-säkerhetsram hjälper inte bara till att verifiera detaljrikedomen i informationen till ML-algoritmer, utan säkerställer också att AI-modeller fungerar korrekt och att insamlade insikter riktas till rätt personer.

3. Dataintegritet i nätverkets kärna
När säkerhetsintrång inträffar är det ofta ett tids- och resurskrävande jobb att identifiera attacken och upptäcka om dataintegriteten har äventyrats. Det är därför det är så viktigt att moderna säkerhetsstrategier byggs med förmågan att snabbt identifiera ändringar av data. För detta ändamål antar framåtblickande säkerhetsteam teknik som erbjuder realtid, obestridliga bevis för manipulering av nätverk eller maskin. Som en extra förebyggande åtgärd används kryptografiskt säkra funktioner för att generera digitala fingeravtryck, med blockchain för att lagra fingeravtryck och förhindra att de ändras.

5G-drivet distansarbete: En revolution för framtidens arbete?
Förflyttningen från kontor till arbete i hemmiljö har i allmänhet välkomnats av både arbetsgivare och arbetstagare. Och även om det har en mängd fördelar kring välbefinnande, produktivitet och smidighet, ger det också cyberbrottslingar fler attackmöjligheter, med 97% av företagen som anser att distansanställda är mer utsatta än kontorsanställda.

Även om de snabba nedladdningshastigheter som 5G medför inte hjälper någon att snabbare besvara ett e-postmeddelande, kommer de att inleda en ny tidsålder med nya användarupplevelser, till exempel AR/VR-aktiverat lärande för studenter, 360-graders interaktiva turer genom fabriker för potentiella investerare, eller 3D-uppdelningar av produkter för att beväpna säljare med mer övertygande material för att sluta en affär.

Men om företag menar allvar med att stödja ett smidigare och mer distanserat sätt att arbeta, är det uppenbart att säkerhet återigen måste stå i fokus av infrastrukturen, med långsiktighet i åtanke. Det är osannolikt att vi går tillbaka till den fem dagars närvaro på kontoret varje vecka i närtid (om än alls), vilket innebär att företag inte får behandla säkerheten kring distansarbete som ett kortsiktigt problem.

Detta innebär att anställda måste utbildas, inte bara om farorna med cyberattacker, utan få kontinuerlig utbildning i hur de proaktivt identifierar misstänkta aktiviteter, inklusive vanliga men ofta förbisedda tecken, och lyfta dessa varningsflaggor till rätt personer så snabbt som möjligt. Att främja för en kultur där det inte bara är ok utan det beröms och prisas för att flagga för problem, misstag eller frågor som hjälper våra företag att vara säkrare, bör vara allas mål.

Fredrik Hallenborg, Director, Nordics, Verizon Business
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-09-20
Cellulosaisolering – Klimatsmart på riktigtStor potential för AI inom verkstadsindustrinStor satsning på klimatsmart betong ger 15 nya arbetstillfällen i UcklumNu tillverkar Ejendalsägda Jalas skyddsskor med hjälp av solenergi.Basoljebrist och leverans­störningar för flera olje­märken i Sverige och EuropaSjälvkörande bussar välkomnades till Vallastaden i LinköpingKontek nominerat till Årets SaaS-företag 2021Plastavfall kan få nytt värde
2021-09-17
Första ELEMENT maskinen från Messer snart på väg till PajalaSnabba leveranser accelererar gasfjäder­försäljningenLed bort värmen med termiskt material från BergquistSkanska tar ytterligare steg i digitaliseringen av byggbranschenKan man dra en Volvo­dumper på 100 ton med endast LEGO® TECHNIC™-bitar?Stora kostnadsbesparingar på minskad vatten­konsumtionEffektivisera produktionen med rätt utrustning på er robotVIDA investerar över 100 miljoner kronor i virkestorkar från ValutecMer än tre byggmaskiner – nu bygger vi en sprillans ny depå i linköping
2021-09-16
Ny automatiserad produktionscell för formverktyg!VBA – Höj trycket, men bara där det behövsSäkra möten säkrar nya affärer på Elmia Subcontractor 2021Att skapa en trygg och jämlik värld för alla med hjälp av AINutanix presenterar årets keynote-talare till molnkonferensen .NEXT Högre kvalitet, snabbare processer och en enklare vardag för JSB Construction ABTrine accelererar med ny satsning på grön logistikEffektiv arbetsplats­utformning med nytt digitalt verktygTeknik för framtidens elbilsbatterierCranab utvecklar kran till Vimeks Next GenerationHellberg Safety introducerar nytt headset för tvåvägskommunikationEngcon och Takeuchi i utökat samarbeteNya materialhanteraren Cat® MH3026 erbjuder hög prestanda till lägre kostnaderNya Svea WXS 2,85 TrafikbarriärVärldens största producent av foder och räkor effektiviserar med InterrollLuna Tools fortsätter att investera i kompetens inom Verktygssäkring
2021-09-15
CEJN introducerar slangupprullare för högtryck med svivel i rostfritt stålÖkad maskinsäkerhet utan att kompromissa med prestandanFullt fokus på varje detalj Kopplingsklämmor för elektrisk installationDBT kan nu stötta ännu fler av Sveriges SMEs efter att EIF höjer garantiramen till 2 miljarder kronorVindkraftverk är inte räddningenStructor förstärker inom VACASE nya hjullastarserie, G2 Evolution, är här!SIZES förstärker teamet för effektivare processerSödra expanderar inom KL-trä – etablerar sig i DanmarkInnovation och effektivitet i fokus när Geberit lanserar LjudkalkylatorBlue Prism utsedd till ledare i Gartner Magic Quadrant 2021Så här sparar du 71 % i vattenkostnader med ThinkTop V70-uppgraderingenInuit tillsammans med Cryptshare och Signicat banar väg för säker e-post och filöverföring med hjälp av BankIDDubblar personalstyrkan och tar in miljoner
2021-09-14
Uppgradera din PRO-våg nu!Från powersport stjärna till internationell industrientreprenörMovs lanserar 2 modeller av kompakta Fiberlaser maskiner1000 dörrar hos bostadsbolagen i Göteborg går över till mobilnycklar med SafeTeam och ParakeyStora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
2021-09-13
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.