SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

8 av 10 ser sina kollegor som IT-säkerhetshot

Svaga lösenord bekymrar de tillfrågade mest
De allra flesta av oss saknar förtroende för våra kollegor när det gäller IT-säkerhet. Det är framför allt kollegornas användning av e-post, sociala medier och lösenord som anses vara en IT-sårbarhetsaspekt. Det visar en studie från IT-säkerhetsföretaget Mimecast.

I framtiden kommer de egna medarbetarna utgöra en av de främsta orsakerna till att företag utsätts för en IT-attack. Det är i alla fall de anställdas egen bedömning, enligt en global studie från IT-säkerhetsföretaget Mimecast, i vilken 1 400 respondenter i flera olika länder tillfrågades.

Studien visar att medarbetarnas användning av privat e-post, delningar av affärskritisk information på sociala medier och i synnerhet svaga lösenord, är de aspekter som bekymrar de tillfrågade mest. För alla dessa tre aspekter anser över 80 procent av respondenterna att användarna utsätter företaget för "viss" till "extremt hög" risk att drabbas av ett angrepp.

"Mänskliga fel har historiskt sett varit en av huvudorsakerna till att en cyberattack lyckas, men det är slående hur många dåliga vanor vi ser hos varandra. Därför har företag idag en stor utmaning i att intensifiera sina IT-säkerhetsutbildningar,” säger Johan Silkenäs, Mimecasts Global Director of MSP Services.

Säkerhetsnaiva medarbetare
Ser man till medarbetarna som helhet, så utgör de idag en av de främsta faktorerna till att äventyra företagens IT-säkerhet. Den enda orosaspekten som överträffar ”säkerhetsnaiva anställda” är enligt studien trender i form av att IT-attackerna blir alltmer omfattande och avancerade.

Därför är det också slående att säkerhetsutbildningen fortfarande släpar efter i många företag. Endast 23 procent av de tillfrågade säger sig få löpande säkerhetsutbildning av sina företag, medan 40 procent säger sig ha utbildningstillfällen mindre än en gång per kvartal.

”Vi upplever att den digitala omställningen har öppnat mångas ögon för cyberhot och att allt fler företag idag erbjuder säkerhetsutbildningar. Dock har alldeles för många verksamheter en stor eftersläpning i utbildningen. Cyberhot utvecklas idag såpass snabbt att det inte räcker att bara ha ett enda utbildningstillfälle per år, säger Johan Silkenäs.

Enligt studien är det framför allt mindre företag som har låg säkerhetsutbildningsfrekvens, medan de största globala företagen med över 10 000 anställda faktiskt erbjuder sina anställda löpande säkerhetsutbildningar.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion