SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ChargePoint Holdings ett ledande globalt laddnätverk för elfordon

Belyser tillståndet i mobilitetsbranschen
Den nya rapporten, som laddnätverket ChargePoint presenterar idag, analyserar drivkrafterna bakom mobilitetsrevolutionen i Nordamerika och Europa, i en tid när brytpunkten för massanvändning av elfordon kommer allt närmare.

ChargePoint Holdings, Inc. (NYSE:CHPT), ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, tillkännagav idag publiceringen av sin Charging Forward-rapport för 2022, som ger företag, vagnparker och fastighetsägare en bred inblick i hur de kan vara delaktiga i det nya bränslenätverket. Rapporten granskar elbilsindustrin under de senaste fem åren, ChargePoints förutsägelser för de kommande fem åren och därefter, samt lyfter fram de nyckelfaktorer som ChargePoint tror driver elbilsanvändningen i Nordamerika och Europa.

Årets Charging Forward-rapport blickar tillbaka på de djärva förutsägelser som gjordes i 2017 års rapport, då ChargePoint presenterade sin femåriga marknadsutsikt, där de framgångsrikt projicerade branschens tillväxt och ett bredare engagemang för elfordon på global nivå. Enligt BloombergNEF-data så mer än fördubblades den globala försäljningen av elbilar för passagerare från 2020 till 2021. Från och med förra året var var tionde sålt nyfordon en elbil.

"Vi tror att mobiliteten är mitt uppe i sin största transformation på flera generationer, och att massanvänding av elbilar ligger närmare i tiden än någonsin tidigare,” säger Colleen Jansen, Chief Marketing Officer, ChargePoint. "Charging Forward-rapporten ger företag, vagnparker, fastighetsägare och förare en bred inblick i hur marknaden har växt, var den befinner sig idag, hur ChargePoint tror att den kommer se ut under de kommande fem åren, samt besvarar många av de vanligaste myterna i branschen. I takt med att fler och fler industrier och konsumenter börjar använda elbilar, så tror vi att även behovet av hård- och mjukvarulösningar, som garanterar tillgång för alla som behöver ladda, kommer öka."

Under de senaste fem åren har biltillverkare anammat övergången till elektrisk mobilitet och gjort betydande investeringar för att utveckla och producera nya elfordonsmodeller. Under samma tidsperiod utökade ChargePoints sitt närverk i linje med förarnas efterfrågan att förenkla övergången mot elektrisk mobilitet. Idag ansluter sig en förare sig till ChargePoint-nätverket - varje sekund. Dessutom har stora vagnparksoperatörer investerat i vagnparkselektrifiering, vilket har drivit på en ökning av antalet sessioner som levereras på ChargePoint-nätverket till elektriska fordonsflottor med över 200 % sedan 2017.

Rapporten avslöjar också företagets förutsägelser för de kommande åren, inklusive en global brytpunkt för användning av elbilar inom det kommande decenniet. Den belyser även den snabba tillväxten för hemmaladdning, samt vilka övergripande positiva effekter på vardagen som övergången till elektrifiering kan tänkas få.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
2023-09-20
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
2023-09-19
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso