SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ChargePoint påskyndar elektrifiering av vagnparker

Lanserar ny produktserie av hanteringslösningar
ChargePoint (NYSE: CHPT), ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, tillkännagav idag en utökning av företagets produktserie av lösningar för vagnparkshantering. De nya mjukvarulösningarna finns tillgängliga för såväl helelektriska som blandade vagnparker och ska effektivisera deras verksamhet, samt sänka deras totala ägandekostnader, vilket underlättar övergången till elektrisk mobilitet.

Den nya mjukvarusviten för vagnparker är utformad för att förenkla hanteringen av både helelektriska och blandade vagnparker. Plattformen har tre centrala lösningar - laddstationshantering, fordonstelematik och mobilitetstjänster - för att underlätta laddningssessioner och roaming längs med vägarna. De erbjuder vagnparksansvariga end-to-end-möjligheter för att driva fram lägre ägandekostnader. Sviten kan implementeras antingen som ett komplett paket eller som individuella lösningar.

"Vi förstår den oro som vagnparksansvariga känner kring de investeringar som krävs för att övergå från flytande bränslen till eldrift, inklusive kostnaden för den infrastruktur som behövs för att ladda elbilar,” säger Michael Hughes, Chief Revenue Officer på ChargePoint. "Genom att tillföra ett brett spektrum av lösningar för vagnparkshantering över en och samma plattform hjälper vi vagnparksansvariga att identifiera och förverkliga betydande besparingar av deras totala ägandekostnader. Den här mjukvaran ger dem bättre kontroll över och insyn i sina verksamheter, samt möjligheten att minska driftskostnaderna över hela ägarcykeln.”

ChargePoints mjukvaruplattform för vagnparker är utformad för att fungera med en stor mängd laddstationstillverkare och alla typer av elfordon. Dess omfattande funktioner ger vagnparksansvariga följande möjligheter:

• Automatisera scheman för att säkerställa att laddning sker till lägsta elpriser
• Optimera ruttberedskapen
• Realtidsinsyn över fordonspositioner
• Synlighet på platsnivå för garanterad driftberedskap
• Spåra mätvärden för ESG-mål
• Få varningar i realtid för att maximera laddstationens drifttid
• Maximera bränslebesparingar för elbilar med avancerade energihanteringsverktyg

Med öppet API och utvecklarpartnerskap är ChargePoints produkter för elfordonsflottor helt integrerade med de verktyg som fordonsansvariga använder för sin verksamhetsdrift, såsom tredjepartstelematik, ruttplanering, leveranser och underhållssystem.

Mjukvarusvitens telematikfunktioner är specialbyggda för elfordon och dess laddare, vilket ger vagnparksansvariga tillgång till djupare prestandainsikter för att optimera batteriets hälsa, fordonets laddningskapacitet och elfordonsflottans allmänna driftprestanda. Med ChargePoint kan fordonsansvariga dra nytta av elfordonsspecifika funktioner, såsom uppdragskritiska data som fångas upp av laddstationer och fordon, realtidsinsyn över fordonspositioner, samt batteritelematik som tidigt kan upptäcka batteriproblem.

För vagnparksansvariga med behov av att ladda fordonen ute på vägarna, gör plattformen det möjligt för dem att hantera laddningsaktiviteter oavsett vart deras förare befinner sig – på arbetsplatser, under bilfärden eller hemmavid – med sömlös mobilintegration. Denna integration kan ske på ChargePoints mobilapp eller på en annan mobilapplikation via ChargePoint API:er. Förare i Europa och Nordamerika har, via ChargePoint-nätverket och dess roamingpartners, tillgång till över 750 000 laddplatser och kan även betala för sina laddningar genom integrationer med olika kortleverantörer. För vagnparker där förarna tar med bilarna hem möjliggör plattformen återbetalning av el som där levereras.

För mer information om ChargePoints nya mjukvara för vagnparkshantering, vänligen besök:
https://www.chargepoint.com/fleet/software, eller kontakta:

Henrik Aare, Northern Link PR
Tel. +46 70 598 22 82
Mail: henrik@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-26
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2024-02-23
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar