SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Därför är öppen källkod mer relevant än någonsin

Analysen ger ett övertygande argument för öppen källkod.
Om det är något vi har lärt oss under de senaste 15 åren så är det att vi ska förvänta oss det oväntade. Det var inte många som kunde förutspå finanskrisen 2009, och ingen såg heller covid komma. Visserligen är krissituationer per definition svåra att förutspå, men genom att bygga in snabbhet i sina skyddslösningar går det att minimera konsekvenserna.

Välskötta företag har redan byggt in snabbhet i sina kärnprocesser. Reserver investeras ofta i en blandning av tillgångar och valutor för att minska effekten om något plötsligt tappar i värde. Samma sak gäller med länder och deras energiförsörjning.

Jämför då detta med teknik. När ett företag är "all-in" med en leverantör är de beroende av vad som händer med de företagen. Skulle något gå fel hos leverantören, eller om relationen försämras, har företaget ingen annanstans att ta vägen. I alla fall inte omgående. Det kan vara en kraftig prishöjning, ett säkerhetsintrång eller en ny innovativ aktör på marknaden som medför att det blir bråttom att anpassa sig. Ju mer beroende du är av leverantören desto svårare blir det.

När applikationer och workloads kan röra sig fritt mellan varje miljö kan man skala upp eller ner användningen efter behov. Det är därför som en hybrid strategi för infrastruktur – att blanda lokalt med moln, privata moln med offentliga samt olika offentliga moln – har blivit den smartaste strategin. Det är också därför en hybrid infrastruktur kompletteras med öppen källkod.

Du flytta applikationen till en annan infrastruktur, eller helt och hållet flytta informationen till en ny applikation. Dessutom ger öppen källkod smidighet eftersom den leds av communityn där en enskild bidragsgivare kan reagera snabbare på en krissituation än vad stora företag med strikta hierarkier och komplexa beslutsstrukturer kan.

Innovation i framkant
Tack och lov är kriser relativt sällsynta. Företag lägger mer tid på att tänka ut sin anfallsplan. Öppen källkod och en hybrid infrastruktur är perfekt för att bana väg för innovation.

Återigen, det är öppen källkods-communityn som ger värde. Logiken är enkel: i ett rum med 100 personer, skulle du då förlita dig på att en person alltid har den bästa idén, eller den kollektiva styrkan hos de andra 99? Innovation sker aldrig på ett enskilt ställe. Öppen källkod ger tillgång till allt och alla – fler hjärnor att kunna skapa, fler ögon att kunna kontrollera, och fler människor som erbjuder support.

Innovation handlar inte om att köpa det allra senaste, utan om modernisering där man förbättrar det man redan har. Om du är beroende av säljarens förmåga att förnya, kommer du alltid att ligga steget efter. Öppen källkod ger kontroll och interoperabilitet som möjliggör ett tankesätt med löpande förbättringar, och är därför ett mer proaktivt förhållningssätt.

Att radera komplexiteten
Ju mer av något du har, desto mer komplext kan det bli. En lokal miljö, som bara kör en handfull program, är enkel att hantera. En hybrid infrastruktur med öppen källkod i stor skala ska vara genomarbetad. Utan rätt orkestrering kan saker och ting bli förvirrande och kostsamma. Orkestrering möjliggör val och skalning.

Så är det med företagsteknik. En orkestreringsplattform, som Red Hat OpenShift, reducerar komplexiteten genom att se till att programvara, och enskilda komponenter i programvaran, kan interagera oavsett var de körs. Det är avgörande för effektiv modernisering av applikationer, vilket tillåter företag att omstrukturera eller bygga nytt med containers och mikrotjänster. Ett automatiseringslager ovanpå säkerställer att det hela går smidigt.

Kultur
Orkestrering är inte bara en fråga om att organisera och automatisera. Tekniken är i slutändan värdelös utan stöd från människor. Människor anammar teknik och människor gör den produktiv. Så, hur orkestrerar du människor? Och vad menar jag egentligen? Svaret på båda frågorna är kultur. Eller, mer specifikt, en öppen kultur.

Det är ingen idé att möjliggöra val av teknik om du inte också möjliggör människors förmåga att välja. Det här är vad vi menar med att ha en öppen kultur, där förtroende för kollegor är standard och idéer bedöms utifrån deras meriter och inte efter senioriteten hos den som föreslog dem. En öppen kultur där tysta talanger och deras idéer förstärks, där mångfald av kunskap och erfarenhet är det logiska resultatet.

Om du vill ha kontroll och smidighet med en hybrid infrastruktur och programvara med öppen källkod måste du också anamma en öppen kultur.

Historik under utveckling
Detta är den strategi de flesta företag vänder sig till. En färsk undersökning genomförd av Red Hat, där närmare 1 300 IT-ledare världen över deltog, visar hur dessa argument utspelar sig i verkligheten: 95% sa att företag med öppen källkod är viktig för deras organisations övergripande infrastruktur, med större flexibilitet (79%), tillgång till innovation (77%) och stöd för en hybrid molnstrategi (77%) som de främsta anledningarna.

Analysen ger ett övertygande argument för öppen källkod. Ett företag som står väl rustat för att klara krissituationer och som tar tillvara på möjligheterna kommer att vara mer framgångsrikt än ett som är orörligt. Att inte ta till sig möjligheterna med öppen källkod och en hybrid infrastruktur är att tro att vi det mesta kommer att förbli som det är. Se dig omkring – bilden berättar en väldigt, väldigt annorlunda historia.

Av Hans Roth, SVP och General Manager EMEA, Red Hat
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-18
Rätt radplintar för tåg och järnvägsapplikationer
2023-09-15
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
2023-09-14
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin
2023-09-13
Racoon Miljöfilter AB Expanderar Mot Kanada EdmoLift blir nordisk och baltisk generalagentur Peter Claesson är ny försäljningschef Wallbox - officiell hållbarhetspartner Originell Scooby Doo-bil på auktion
2023-09-12
Volvo visar vägenHandhållen och automat­iserad 3D-laserskanner Företagskunder vill ha samma shoppingupplevelse Frekvensomriktare från Schneider Electric Ny VD till GJS verktyg