SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Från mötesapp till kommunikations­plattform

Nya Zoom-funktioner främjar samarbete
Zoom möjliggör nu för användare att snabbt och smidigt kommunicera med kollegor och kunder på en och samma plattform, med hjälp av nya telefoni-, chatt- och videofunktioner.

Zoom meddelar idag att företaget förbättrar sin kontaktcenterfunktion Zoom Contact Center, så att det i framtiden blir lättare för företag att öka produktiviteten, effektivisera kommunikationen mellan kollegor och affärspartners, samt uppnå ökad kundnöjdhet och användarupplevelse, med hjälp av intuitiv och användarvänlig ny teknik.

"Zoom Contact Center har utformats med fokus på att vara ett skalbart, intuitivt och effektivt verktyg för att hjälpa företag att optimera sina arbetsuppgifter, samt stärka sina kundrelationer och erfarenheter på hybrida arbetsplatser. Zoom-plattformen har snabbt utvecklats från att vara en mötesapp till att nu vara en heltäckande samarbets- och kommunikationsplattform. Det är därför ett naturligt steg i vår utveckling att utöka Zoom-plattformens funktionalitet för att optimera företags kundhantering och fungera som en virtuell helpdesk,” säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden och Benelux.

Företag har möjlighet att uppnå konkurrensfördelar via Zoom Contact Center, som även kallas Zooms omnikanal – en CcaaS (Contact center-as-a-Service)-plattform. Zooms omnikanal baseras på tre grundpelare i form av inbyggda videofunktioner, en kombinerad kommunikations- och kontaktcenterupplevelse, samt intuitiv självbetjäning genom en AI- och chatbot-funktion. Det innebär att Zoom Contact Center t ex möjliggör för företag att undvika siloarbete. Samtidigt främjar det samarbete och optimering av arbetsflöden, eftersom Zoom-användare nu kan hantera alla arbetsuppgifter och relationer från en och samlad Zoom-applikation.

En personligare upplevelse
Zoom-plattformens inbyggda videofunktioner skapar nya möjligheter för kundinteraktion i Zoom Contact Center. I stället för att använda de klassiska chatt- eller telefonikanalerna, kan Zoom-användare i framtiden erbjuda kunderna mer personliga upplevelser genom videokonferenser. Dessutom kan företag avlasta anställda under högtrafik genom att använda Zooms intelligenta AI- och chatbot-lösning - Zoom Virtual Agent. Genom språkbearbetning och maskininlärning kan den minska de manuella och mänskliga insatserna och göra det smidigare att omgående lösa kunduppgifter. Med hjälp av chatbot-lösningens inbäddade historik kan Zoom Virtual Agent snabbt svara på kundförfrågningar, alternativt vidarebefordra dem och kundens tillhörande chatthistorik till en medarbetare, för att spara tid.

Utforma den optimala kundresan
En process som tidigare krävde många manuella arbetstimmar över avdelningarna kan nu i stället effektiviseras och hanteras automatiskt, vilket kommer att förbättra kundupplevelsen. Via kundhistorik och AI-teknologi kan Zoom Contact Center utforma kundresor över företagets alla kanaler för att garantera att kunderna hänvisas till rätt medarbetare eller avdelning redan från början. Genom att integrera Zooms CCaaS-plattform med företagets CRM-system kan Zoom automatiskt designa rätt kundresa för den enskilda kunden. Därigenom kan företag minimera antalet samtal och manuella processer, samt förbättra kundupplevelsen.

Alla kundförfrågningar via en företagsapp
Förutom att förbättra kundrelationerna och kundupplevelsen gör Zoom det även enklare att hantera flera appar. Med Zooms plug and play-integrering med populära applikationer som Salesforce, Zendesk och ServiceNow kan Zoom-användare nu hantera alla sina kundrelationer i en och samma säkra företagsapp. Detta innebär att användare kan upprätthålla säkerhet och komma åt affärskritisk information utan att behöva spendera tid på att byta mellan appar.
Zoom Contact Center det även möjligt för företag att utvärdera de anställdas arbete via loggfiler, dashboards och rapporter, vilket ger insikt i arbetsprocesser, produktivitet, kundservice och kundhantering.

Zoom Contact Center kommer att vara lika användarvänlig och intuitiv som övriga plattformar, så de Zoom-användare som redan är väl insatta i Zoom Meetings, Zoom Phone eller Zoom Team Chat behöver inte lära sig en ny plattform.
Zooms omnikanal – en CcaaS-(contact center-as-a-service) plattform - är redan nu tillgänglig för företag i Storbritannien och Irland och kommer snart till fler europeiska länder.

Läs gärna mer om Zoom Contact Center här.
Henrik Aare, Northern Link PR
Mail: henrik@nlpr.se
Tel: +46 70 598 22 82
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-22
Carita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocessDormer Pramet utser ny försäljningschef i SverigeUndvik metallföroreningar i produktionsprocessenViktigt att tänka på när du investerar i en ruggad dator
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard