SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ladda elbilen upp till 100 km på 15 minuter

Och erbjud publik laddning
Granitor Electro installerade i januari 2023 en 60 kW snabbladdare för elbilar hos bostadsrättsföreningen Furan i Sandviken. Nu kan medlemmarna i föreningen ladda upp till 100 km på 15 minuter, och dessutom kan föreningen tjäna pengar genom att erbjuda publik laddning.

30 januari 2023 - Traditionellt sett brukar bostadsrättsföreningar installera vanliga långsammare laddboxar för elbilar som kräver laddning under många timmar för att ladda batteriet. Brf Furan i Sandviken tänkte affärsmässigt och valde att installera den nya 60 kW snabbladdaren Supernova från Wallbox. När den inte används av föreningens medlemmar kommer den att vara tillgänglig för allmänheten. Investeringen lönar sig därmed snabbare.

Snabbladdaren är ansluten till Granitors smarta laddsystem ”Granitor CHARGE”, en appbaserad betallösning där kunden själv kan sätta priser och åtkomstnivåer och som dessutom innefattar support och årlig service. Det betyder att bostadsrättsföreningen kan sätta sitt eget elpris och själv bestämma påslag och därmed vilken eventuell vinst de vill ha.

– Att installera en snabbladdare kopplad till Granitor CHARGE kan alltså vara en bra investering och innebär en helt ny affärsmodell för en bostadsrättsförening. Som alternativ till appbaserad betalning så erbjuder vi även möjlighet till kortterminal för att betala laddningen, säger Johan Runesson, Tekniskt affärsstöd på Granitor Electro.

Snabbladdaren Supernova fungerar lika bra att installera hos företag, vare sig medarbetarna behöver ladda sina servicebilar under lunchen eller om den administrativa personalen kör elbil till och från jobbet.

Det finns flera fördelar med installation av en snabbladdare i stället för flera laddboxar:
• Kostnadseffektivt att installera färre laddpunkter.
• Möjlighet att erbjuda publik snabbladdning.
• Större intäktsmöjligheter – funktionen för delad laddning kan öka intäkterna genom att ladda två elbilar samtidigt.
• Minskar behovet av flera, långsammare laddboxar på personliga parkeringsplatser, vilket ger ökad avkastning på investering.

I tider med elpriser som ständigt går upp och ner är det även viktigt att enkelt kunna marknadsanpassa kWh-priset för laddning.

– Man kan lägga in ett dynamiskt elpris, vilket innebär att priset som kunden betalar för laddningen är beroende av elpriset på marknaden. Detta är en av flera fördelar med Granitor CHARGE. Då behöver man inte vara orolig för att gå back eller att ta ut överpriser, säger Johan Runesson.

Att välja Granitor som helhetsleverantör för installation av laddboxar är enkelt för kunden som bara behöver ha en kontakt för hela projektet. Det innebär att vi projekterar, levererar, installerar och ansvarar för service och underhåll av hårdvara samt betaltjänst och systemlösning för hela anläggningens funktion.

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Runesson, Tekniskt affärsstöd Granitor Electro
johan.runesson@granitor.se
010-470 70 43
Eller läs mer om intelligenta laddlösningar från Granitor CHARGE på www.granitor.se/charge

Henrik Aare, Northern Link PR
Mail: henrik@nlpr.se
Tlf.: +46 70 598 22 82
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-22
Colt utökar sitt partnerskap med Equinix i Sverige M-Files visar rekordtillväxt under 2022Jätteinvestering i logistikHär mäter AI hur grönt det är i Örebro Fler rattonyktra fast vid landets gränskontroller
2023-03-21
Henkel erbjuder heltäckande monteringslösningarRobotCenter Laxå exporterar till FrankrikeABB lanserar filmserien Unstoppable Nu börjar vägen mot prispallen i EuroSkillsNy agentur
2023-03-20
Väderstad bygger ut fabrikenVälkommen till LogiMAT 2023Flexibla ventilationsexperterSwecon och Lantmännen i gemensam satsning Duntäcke för dig som arbetar inom industrin
2023-03-17
Rotoclear ger fri sikt till produktionenABB bygger ut Robotics-fabrik i USABlinto tar in 121 miljoner från VerdaneSemperis går med i MISAKan VR användas inom tillverkningsindustrin?
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon