SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Red Hat och Arm samarbetar

Kring mer energieffektiva 5G- och vRAN-lösningar
Red Hat och Arm samarbetar för att leverera mer energieffektiva 5G- och vRAN-lösningar som drivs av Red Hats öppen källkodsteknologi och Arm IT-plattformar. Med den fortsatta utvecklingen av 5G, RAN och nu virtualiserat RAN (vRAN), förlitar sig moderna nätverk i allt högre grad på mjukvarudefinierad arkitektur och molnbaserad teknik. Detta kräver effektivisering av distributionen och hanteringen av applikationer i olika miljöer.

Övergången till 5G resulterar ofta i högre elförbrukning och suboptimal användning av resurser. Detta resulterar i att tjänsteleverantörer börjar utforska nya sätt att förbättra energieffektiviteten och minska miljöpåverkan. Enligt Red Hats hållbarhetsstudie är RAN ansvarig för 75% av en tjänsteleverantörs totala strömförbrukning. Med energieffektiva tekniker kommer strömförbrukningen att minska och tjänsteleverantörer kan uppfylla miljöpåverkansmål utan att förlora viktiga nätverksfunktioner.

Minska energiförbrukningen med öppen källkodsinnovation
Red Hat och Arm testar och utvecklar proof-of-concepts för energieffektivitet med Red Hat OpenShift och Red Hat Enterprise Linux på Arm Neoverse-processorer. Arm Neoverse tillhandahåller högpresterande och energieffektiv CPU-arkitektur för att snabbare köra molnbaserade applikationer för 5G-nätverk med låg latens. Red Hat OpenShift, byggd på Red Hat Enterprise Linux, driver molnbaserade applikationer över alla molnmiljöer för att stödja 5G- och RAN-distributioner. Red Hat och Arm är fokuserade på följande användningsfall relaterade till energieffektivitet:

• Virtualiserad implementering för RAN-arbetsbelastningar med Red Hat OpenShift för molnbaserade containeriseringsfunktioner.
• Använder byggstenar för centraliserade enheter (CU) och distribuerade enheter (DU) för att stödja 5G- och RAN-distributioner.
• Edge-applikationer, som network-in-a-box med anslutningskomponenter och applikationsbearbetning.

Utöka kapacitet genom partnerekosystemet
Som en del av Red Hat och Arms samarbete sammanförs ett ekosystem av systemintegratörer, tjänsteleverantörer och mjukvaruleverantörer. Red Hat och Arm har ett ekosystem av partners med specialiserad expertis. Detta inkluderar AI/ML-baserad orkestrering, hårdvaruoptimering och hantering av workloads – med målet att möjliggöra en mer hållbar nätverksdrift och minskad strömförbrukning.

Läs mer:
Utvecklingen av 5G Core
Red Hats partnerekosystem inom telekom

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jenny Widing, Northern Link PR för Red Hat
+46 70 985 30 20
jenny@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
2023-09-20
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
2023-09-19
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso