SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stora fördelar med Construction Management

I nuvarande konjunktur
Bostadsbranschen märker av nedgången i konjunkturen tydligt. I denna osäkra tid finns det stora fördelar med att bygga med CM, Construction Management, som är en genomförandeform som möjliggör för sena beslut och öppnar upp för en sund konkurrens där bygg- och entreprenadprojekt kan delas på fler enheter och där även mindre, nischade företag kan delta.

Stockholm, 22 februari 2023 - Att pröva och använda CM som genomförande form i byggprojekt går till så att beställaren helt enkelt anlitar ett CM-företag, vars konsulter ser till att bilda en komplett organisation kring projektet. Projektorganisationen i sin tur planerar, organiserar och leder genomförandet längs hela processen – från idé till färdig byggnad. På så sätt ges beställaren full insyn i projektet och behåller kontrollen över beslut och kostnader.

”När jag ser hur konkurrensen ökar, effektiviteten förbättras och beställarens kontroll över processen utökas genom CM som genomförande form så är det tydligt att CM är mer relevant än någonsin för branschen. Att dessutom i dessa tider kunna fatta sena beslut är så viktigt. Resultatet syns i flera av medlemmarnas projekt där de lyckats att hålla kostnaderna trots ökningen på marknaden samt fått kalkylen att gå ihop i nya projekt,” säger Caroline Szyber ordförande för CM-bolagen.

”Byggandet i Sverige har dramatiskt bromsat in under 2022 och redan innan detta byggdes det inte i den takt som krävs för att täcka samhällsbehovet. Byggnadstakten måste öka och det behövs tillföras kompetens till, och utveckling av, byggbranschen där effektivisering av byggprocessen såväl som ökat hållbarhetsarbete är nödvändigt. Ökad konkurrens pekas dessutom, gång på gång, ut som en central drivare i branschutvecklingen,” säger Caroline Szyber.

Att bygga med CM har många fördelar:

Rätt pris & kvalitet
Genom att delprojekten handlas upp av en oberoende part istället för av exempelvis en totalentreprenör kan både pris och kvalitet konkurrensutsättas vilket skapar förutsättningar.

Snabbare byggstart
När projektet handlas upp i delar skapas förutsättningar för en tidigare byggstart och en effektiv byggprocess som kortar ner projekttiden.

Kostnadskontroll
Byggherren behåller kontrollen och får full insyn i projektet vilket ger möjlighet att styra och påverka beslut från början till slut.

Förstärkt organisation
CM-företagets specialister förstärker byggherrens egen byggavdelning och stöttar organisationen genom hela projektet.

Genomförandeformen är kompatibel med offentlig upphandling och LOU.

För mer information om CM-bolagen, vänligen kontakta:
Caroline Szyber
info@cm-bolagen.se
070 818 14 21
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-01
John Wastring ny vd på Zaptec SverigeKlimatsmartare fästelementstillverkning Effektiv användning av generativ AIDenodo lanserar ny version Wackes stärker organisationen
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
2024-06-25
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning