SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vår neutrala framtid

Kraven på digital förändring ökar markant
Tre affärstrender sticker ut de närmaste åren skriver Anne Sofie Risåsen, Nordenchef på konsultjätten Cognizant: Kraven på digital förändring ökar markant, vi vill väldigt gärna vara med och utveckla de produkter vi själva ska köpa och våra arbetsgivare måste ha ett mycket tydligt syfte för verksamheten.

En ny rapport från Cognizant med titeln "Future of Us" beskriver hur klimatneutralitet är något som företagets ägare, anställda, partners och kunder kommer att prioritera under de kommande åren. Det ser även ut som att många globala ledare tar detta på allvar: Förra året mer än fördubblades antalet företag som engagerar sig i FN-initiativet Race to Zero. Det är väldigt upplyftande när man vet hur krävande det är för en stor grupp att förändras.
En färsk global undersökning från PWC visar att nästan vart tredje företag (29%) har satt upp mål för när de ska vara klimatneutrala. Det är positivt i en värld där osäkerhet är den nya normen. Även om utmaningarna är många är ett problem större än alla andra: Vi måste snabbt gå mot en klimatneutral framtid.

Kunderna måste få vara med och utveckla
Vi kommer att se många banbrytande innovationer, där cirkulära affärsmodeller utnyttjar resurserna bättre. Våra val kommer att vara värderingsbaserade, och det är särskilt tre trender som kommer att dominera:

Omfattande samarbete över värdekedjor för att dela kunskap och framgångsfaktorer kommer att skapa nya datadrivna och cirkulära affärsmodeller. Arbetsgivare behöver ge medarbetare mandat och verktyg för att lösa utmaningar på nya sätt och gärna tillsammans med partners och universitet. Genom att sätta upp innovationsprocesser tillsammans med kunderna blir företagets erbjudanden mer hållbara, och riskerna i affärsutvecklingen minskar betydligt.

En undersökning som Cognizant gjorde vintern 2022 visar att unga medarbetare är mer måna om att företaget har ett tydligt syfte än om hur mycket pengar de tjänar. Ägare, anställda, myndigheter och kunder kommer att kräva att det finns tydliga och hållbara värderingar för hur företaget leds. Kontoret blir inte längre den plats där jobbet görs, utan knytpunkt för lärande. Detta behov av syfte och en tydlig gemenskap är en viktig insikt att agera på för arbetsplatser som vill vara attraktiva.

Hållbartsarbete kräver djupgående analyser och en tydlig strategi för att fånga och förstå data samt förmåga att ta fram underlag för bra beslut. Då måste hållbarhet genomsyra alla val relaterade till hur dina produkter och tjänster tillverkas, transporteras och även konsumeras. Vi kommer att uppleva många fascinerande exempel på innovation där produkterna och tjänsterna är mer lönsamma och hållbara på samma gång. Kunderna prioriterar företag som ligger i framkant inom detta område. Detta är viktig kunskap för svenska chefer som vill att företaget ska vara långsiktigt attraktivt.

Av: Anne Sofie Risåsen, Nordenchef, Cognizant

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-09-16
Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
2022-09-15
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security AllianceBeijer Almas dotterbolag Lesjöfors expanderar Hainbuch utökar portföljen för snabbväxlingTrumhanterare för fotgängare Dubbla utmärkelser till NSK vid Toyotas prisutdelningPeab storsatsar på drift och underhållIranskkopplad hackergrupp i ny cyberattackvåg Bixia och BatteryLoop i nytt samarbeteBanbrytande ekvation kan ge vassare kvantdatorerIvanti utökar Neurons plattform Nu lanserar vi på Netigate textanalys! Skarta Energy & Tohmajärvi kommun inleder samarbete
2022-09-14
Framtidens antenn är härNyindustrialiseringen är i riskzonenModern elinstallation med ConradNu lanserar Processus sin nya hemsidaMissa inte Världssjöfartens dag 2022!Nu välkomnar vi Pappelina till Pretopia!Plastspecialist lanserar ny serie av återvunna materialNy certifierad partner till Bosch RexrothLLB Expo tillbaka Behöver du låna pengar till en fastighet
2022-09-13
Spara tid, pengar och klimatVälkommen till årets Framtidsvecka!SSG Fluiddagar arrangeras 26-27 oktoberDuni Group medverkar på ScanpackPressinbjudan Fastighets­Mässan Malmö 2022Pressinbjudan Elmässan SydNya funktioner i IVECO ON Easy WayBasefarm byter namnHållbara leveranser är en konkurrensfördel Lambertsson Logistics tecknar stor affär i västSOTI:s plattform växer Efterfrågar tydlighet kring digital transformation Bosch, Fein och Rothenberg lanserar batterialliansenUtmattning största problemet med videomöten
2022-09-12
Fler solceller och minskad elförbrukningRekordstart på Elmia Husvagn Husbil Swecons nye marknadschef David AlströmIndustritvättar till behållare från 30 till IBC 1000 literMolnexperten Cloudreach etablerar kontor i StockholmCirkulära material och flöden i fokusEn mer flexibel produktionPresenterar nästa generations battericellerVälkomnar Rederi AB Uman som ny medlemDetaljhandeln tror på digitala medarbetare
2022-09-09
Swecon tillbaka på Entreprenad LiveUppgradera er produktion Ett par räcker - Harting TW1STERFabeo ställer ut på Entreprenad Live!Möjlighet för Sverige att ta tätenNytt förtroende av företag inom Storskogen AB